PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151837
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Najlepsze zakończenie:
Okazuje się, że Karen żyje, a przez wypadek bardzo zbliżają się do siebie z Hankiem. Levon z matką, która nie chciała wchodzić między Hanka a Karen wyjeżdżają z miasta, ale utrzymują z Hankiem przyjacielski kontakt. Becca układa sobie życie za granicą, co sprawia radość rodzicom. Runkle zyskuje pewność siebie i przechodzi mu impotencja, a dzięki coraz lepszym wynikom seriali Hanka może układać sobie życie bez "wypożyczania" Marcy. Hank, najszczęśliwszy od lat zasypia uśmiechnięty z Karen przytuloną do jego ramienia.
Przejście.
Hank z drinkiem w łapie i mocnym zarostem kończy pisać swoją ostatnią książkę. Karen nie żyje. Zginęła w wypadku, jadąc na ostatnie spotkanie z Hankiem. Becca go znienawidziła za to, że nie potrafił zebrać się przez tyle lat do kupy i obwinia go za śmierć matki. Marcy i Runkle rozstali się. Nie mogli dojść do siebie po wykorzystaniu propozycji Stu. Rozjechali się po kraju w poszukiwaniu kariery i nowego miejsca dla siebie.
Hank stawia ostatnią kropkę w edytorze tekstu i patrzy w półmroku na świecący ekran laptopa. Tak samo jak w końcówce pierwszego odcinka. W tle z dystatsu dudni Rocket Man. Hank kładzie się do łóżka. Na stoliku obok leżą strzykawki i zużyte igły. Sięga po przygotowany zestaw i aplikuje sobie działkę. Ostatni kadr ukazuje nam jego smutne i na wpół puste, zmatowiałe oczy. Hank zamyka powieki. Wyciemnienie. Koniec.

ocenił(a) serial na 8
ghael

Niezłe. Szczerze mówiąc myślałem, że serial zakończy się na śmierci Hanka. Że niby już sobie poukłada wszystko i będzie miał wypadek swoją 911stką. I taki dogorywający Hank ze zbliżeniem na oko jak widzi obraz że tam jest szczęśliwy z rodzinką i koniec serialu.

Twoja opcja ciekawa, ale nie wiem czy aż tak przeszarżują. W sensie aż tak ostro i depresyjnie.

Jedno jest dla mnie pewne. Ten serial nie powinien mieć szczęśliwego zakończenia. Nie pasowałoby mi to do konwencji serialu.

ghael

ja to widzę tak, że popelni samobójstwo albo coś gdyż okaże się, że za serialem nad którym pracuje stoi Mia a sam serial jest pisany na podstawie przeżyć Hanka (nowa podstawiona rodzina itp)