PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151785
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Pomimo iż światowa premiera 2 sezonu będzie za 2 tygodnie, to w sieci można już dostać nowe odcinki. Czy oglądał już ktoś pierwsze odcinki 2 sezonu? Jakie wrażenia?

KamiLPArsenal

Tak w skrócie to pierwsze dwa odcinki trzymają poziom poprzedniej serii, jednakże znalazłoby się kilka "ale".

Postacie nie do końca trzymają się tego, co zostało nakreślone w poprzednich odcinkach, wydaje się, że większość komediowych sytuacji w filmie ma się opierać na próbach utrzymania przez Hanka wierności. Z postaci Charliego i Marcy zrobiono niezłych perwersów. Producenci (scenarzyści?) opierając się na sukcesie pierwszej serii pozwolili sobie na wrzucenie więcej śmiałych scen i obrazoburczych odzywek (np. podczas wazektomii znad krocza głównego bohater unosi się biały dym, co on komentuje słowami: "Ooo, chyba mamy nowego papieża") , czego nie zaliczyłbym jednak in minus. Także postać Hanka spowszedniała razem ze swoimi problemami, wydaje mi się, że serial zatracił swoją zdolność przechodzenia od obscenicznego świństwa do wzruszającej liryki :D. Producenci po prostu korzystają ze sprawdzonych metod z poprzedniej części, jednak obawiając się, że widz może nie odebrać sceny należycie, o zmianie nastroju informuje nas zmieniająca się muzyka, jednak w mniej subtelny sposób niż w części pierwszej.

O dobrych stronach nie będę się rozpisywał, bo poziom rozrywki, jaką serial zapewnia nie spadł zbytnio od poprzedniej części i jeśli komuś się podobał to i raczej ta seria go nie zawiedzie. To chyba tyle co mogę napisać po obejrzeniu dwóch odcinków.

Beowulf_2

A ja powiem co ogólnie: Pierwsze dwa odcinki są świetne. Uśmiałem się jak przy poprzedniej serii. Polecam i tyle;))

ocenił(a) serial na 10
racekk

dokladnie tak, pierwsze dwa odcinki nowego sezonu sa jeszcze bardziej wykrecone niz poprzednie. Jak narazie serial trzyma wysoki poziom i oby tak dalej... co do nowych bohaterow, ciekawa postacia jest producent muzyczny :)

Beowulf_2

Jak narazie 2 sezon trzyma forme. Oby tak dalej! :)

ocenił(a) serial na 9
KamiLPArsenal

Yeah :) bardzo fajne 2 odcinki :)

1 > 2 :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Abruzzi

Oglądałem na razie 1 odcinek i mi się bardzo podobało :) Serial nie stracił nic ze swojego uroku ;)

Albertino

świetne. śmiałem się chyba bardziej niż przy 1 serii. scena "gwałtu" była genialna. serial zdecydowanie za nisko w rankingu.

Alienpfk

Zawsze wolałem "Trawkę" od "Californication", ale drugi sezon "Californication" zapowiada się o wiele lepiej od coraz nudniejszej "Trawki" ;) Już zabieram się za drugi epizod.

ocenił(a) serial na 9
KamiLPArsenal

Orientuje się ktoś kiedy będą kolejne odcinki Californication?

KamiLPArsenal

Jestem niemal pewny, że po premierze kolejnych odcinków w TV -> październik

ocenił(a) serial na 9
Albertino

Świetne 2 pierwsze odcinki :)

Kwic

Naprawdę tak wszystkim się podoba? Bo ja się jednak rozczarowałam trochę. Przynajmniej po pierwszym odcinku. Brakuje mi jakiejś wyraźnej, bardziej ambitnej myśli przewodniej, która ciągle była obecna w pierwszym sezonie. Ale nie skreślam tak od razu drugiej odsłony Californication, mam nadzieję, że spotka mnie jeszcze pozytywne rozczarowanie.

Borderline

A jaką to "ambitną myśl przewodnią" miał pierwszy sezon? Serio się pytam.