PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151694
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Hmmm... To dziwne, że nikt do tej pory nie zauważył pewnej ciekawostki. I to nie tu, na Filmweb, ale nigdzie w sieci nie doszukałem się choćby słowa na ten temat. Otóż w bodajże 5 odcinku Hank był gościem radia, którego gospodarzem był koleś grany przez Henriego Rollinsa (to też ciekawostka, a przy tym Henry nie załapał się w obsadzie Californication ani nie ma tej małej rólki odnotowanej w swojej filmwebowej filmografii), który wymienił na wstępie kilka tytułów powieści Hanka. Były to South of Heaven, Seasons In The Abyss i God Hates Us All. Tytuły te są równocześnie tytułami płyt grupy Slayer. Chociaż... może tylko mi się wydaje, że to dziwne.
P.S. Uwielbiam ten serial.

mjury

A tak mi się przypomniało - Slayer pochodzi z Kaliforni.

mjury

Hej, dopiero wczoraj zajrzałem do piątkowego dodatku telewizyjnego "Dziennika" i tam pani redaktor (nazwiska nie pamiętam) właśnie między innymi pisze o tym, że są to tytuły płyt Slayera :)
pozdr
ps. chyba że to Ty jesteś tą panią red. ;)

ocenił(a) serial na 9
mjury

Już kiedyś dodawałem to do ciekawostek, ale jakiś kretyn odrzucił nie podając powodu.

KamiLPArsenal

Dlatego dałem sobie spokój z dodawaniem informacji na Filmwebie. Nie wiem czym się trzeba wykazać, żeby mieć status moderatora, ale na pewno nie inteligencją.