PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371185}

Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 151697
6,9 27 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

bez tytułu

ocenił(a) serial na 8

Przyznam, że trochę bawią mnie te wszystkie komentarze typu "obrazoburczy, nie reprezentuje żadnych wartości" itp. Przecież jeżeli dobrze się przyjrzeć to serial jest niesamowicie konserwatywny w swej wymowie. Nie ma to tutaj znaczenia pejoratywnego ani oceniającego, pierwsze trzy/cztery sezony to moim zdaniem jedna z najlepszych rzeczy jakie ostatnimi czasy przytrafiły się telewizji, a i późniejsze serie potrafiły momentami zabłysnąć. Ale na dobrą sprawę jest to odyseja faceta, który za wszelką cenę chce powrócić na łono swojej rodziny, ale niestety (stety?) ulega złemu urokowi Los Angeles. Dużo seksu, przekleństw, narkotyków i alkoholu? Proszę was... to nic nowego. Pod przykrywką rzekomej degrengolady czają się prawdziwe wartości takie jak wierność, miłość oraz to że nie opuszczę Cię aż do śmierci.

holy_shit_89

Jest dokładnie tak jak piszesz. Dla mnie to taki serial na odreagowanie. Dzieciaki grasują, obiad trzeba zrobić, człowiek jest zjechany po robocie, która nie jest szczytem marzeń, żona marudzi i rachunki trzeba zapłacić - wtedy sobie myślę, oglądając: kur*a, ten Hank to ma klawe życie! A później dociera, że Hank wcale tak nie uważa i że pewnie by docenił, to co mam ja. No cóż - popatrzeć na Surferkę liżącą kolorowego loda miło. Czasem tylko sobie człowiek pomyśli, że mógł szaleć bardziej, kiedy mógł :-) Ale nie ma co rozpamiętywać, w sumie swoje się wyszalało. U nas po prostu mniej surferek ;-)