PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110868}

Carnivàle

2003 - 2005
7,9 8,8 tys. ocen
7,9 10 1 8790
8,7 7 krytyków
Carnivàle
powrót do forum serialu Carnivàle

Nie dajcie się zniechęcić pierwszym odcinkom. Żeby poznać sens opowieści musicie poczekać, najlepiej aż do 2 sezonu :) Ale oczekiwanie osłodzą Wam: świetnie oddane realia Ameryki doby Wielkiego Kryzysu oraz świetne aktorstwo z genialną rolą Clancy'ego Brown'a jako Kaznodziei.
Nie nastawiajcie się na to, że dowiecie się wszystkiego, że wszystkie wątki zostaną wyjaśnione. Serial został zakończony przedwcześnie, to prawda, ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsza jest bowiem atmosfera i Tajemnica, dla których warto dać temu serialowi szansę.

użytkownik usunięty
rafiol

Zgadza się, zdecydowanie warto dać mu szansę)

ocenił(a) serial na 10
rafiol

W 4 odcinku z tą burzą piaskową już się zaczęło robić bardzo ciekawie, a 5 odcinek to rewelacja już! Z każdym odcinkiem jest coraz lepiej.

ocenił(a) serial na 6
Kaguro

8 odcinek pierwszego sezonu byl dla mnie przelomowy kiedy sie okazalo ze kierownictwo.... ;-)

Peter_Kurten

I o to chodzi, oglądać i nie poddawać się :) 2 sezon to już kompletna jazda.

ocenił(a) serial na 9
rafiol

zdecydowanie warto nie dać się zniechęcić początkiem. dla mnie przełomowy też był odcinek z burzą,a od 2 sezonu nie mozna mnie było oderwać

ocenił(a) serial na 7
rafiol

tak to już jest z serialami HBO :)

Pauleta

A nie wszystkimi, bo np. "Rzym" byl dobry od 1-go odcinka :P ;)

ocenił(a) serial na 7
rafiol

fakt nie wszystkimi, ale często w serialach HBO miałem tak, że pierwsze odcinki były średnie, bądź zaledwie dobre by na koniec okazały się genialne

Pauleta

HBO to jest firma, fakt. Trzymaja poziom.

ocenił(a) serial na 9
rafiol

ja na ten serial trafilem przypadkiem,wczesniej najlepszym serialem byl Twin Peaks i chyba go przebil.
A HBO no coz laduje kase i na pewno im sie zwraca,szkoda tylko ze 3 sezonu nie nakrecili.

ocenił(a) serial na 10
rafiol

Niby czemu miałyby zniechęcać?
Już pierwszy odcinek to magia:)

zatracony

Ciesze sie, ze Cie oczarowal od razu. U mnie to troche potrwalo a poniewaz czytalem na forach, ze nie jestem sam, postanowilem uprzedzic tych, ktorzy beda po mnie, ze to moze zabrac nieco czasu ;)

ocenił(a) serial na 10
rafiol

Właśnie skończyłam drugi sezon. Żal się żegnać :(
Mnie wsysło od początku, dobry klimat. Drugi sezon zaskoczył nagłą zmianą dynamiki. W połowie drugiego miałam chwilowe przemęczenie, ale szybko znikło. Szkoda serialu, choć może rzeczywiście lepiej, że już nie będzie okazji żeby go zepsuć.

JuliaDM

Ja żałuję nagłego końca. Był tam materiał na jeszcze i dwa sezony. No ale coż, nadziei na wskrzeszenie nie ma. Będę mile wspominał "Carnivale" jako perełkę wśród seriali.

ocenił(a) serial na 10
rafiol

Właśnie najlepsze są takie "niedopowiedziane" seriale. Myślę, że właśnie dzięki niedokończonym wątkom czy niespodziewanemu zakończeniu seriale stają się niezapomniane. Jeśli by wszystko wyjaśnili to nie byłoby się nad czym zastanawiać, a tak to ciągle chodzi po głowie...