PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110868}

Carnivàle

2003 - 2005
7,9 8,8 tys. ocen
7,9 10 1 8792
8,7 7 krytyków
Carnivàle
powrót do forum serialu Carnivàle

Nie będę się rozpisywał na temat tego, czy serial jest zajebisty czy nie i wszelkie epitety, pochwały lub nie zostawię do poczytania na wątkach wcześniejszych.

Jedno jest pewne. Serial warto zobaczyć!

Bałem się, że historia urwie się w połowie na zakończenie 2. sezonu, na szczęście nie do końca tak było. Całe dwa sezony są spójne i ostatni odcinek drugiej serii znakomicie kończy praktycznie wszystkie rozpoczęte wątki, otwierając jakby z jednej strony kontynuację, a z drugiej strony nową erę - nową historię.

Dlatego też mówię Ci - nie przejmuj się, że serial się urywa! Obejrzyj!

PS. Aha, no i karny k***s dla HBO za anulowanie. I jeszcze jeden, bo ostatnio obejrzałem 'Deadwood', który scancelowali po 3. sezonach, co było równie idiotyczną decyzją jak w przypadku 'Carnivale'.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
server69

Swoją drogą dziwne, że zdejmują seriale, które mają tyle nagród i spore uznanie.

ocenił(a) serial na 10
ZupkaChinska

Nagrody były za pierwszy sezon, za drugi już "tylko" nominacje, poza tym oglądalność im spadła, zapewne po ciężkim pierwszym sezonie ludzie nie bardzo czekali na następny. A co do uznania, to mam wrażenie, że serial zyskał większą sławę "po śmierci"...

server69

za decyzję o zakończeniu Deadwood powinni kogoś powiesić za jajca na najbliższym drzewie.. pierwsze słyszę o Carnivale, muszę obczaić ..

server69

To się obejrzy!

Napiszę "oczywistą oczywistość", ale serial ma zarabiać, a kiedy nie zarabia i jest drogi to się go anuluje... niestety jak to zrobili z Deadwood. No ale karny K im się należy, to prawda.

użytkownik usunięty
booyakassh

Czytałem że słaba oglądalność nie była czynnikiem decydującym o zakończeniu Deadwood. Z tego co pamiętam wpływ na to miał brak pomysłu na kolejny sezon/y, który mógłby zapewnić sukces. Poza tym twórca Deadwood nie chciał wprowadzać zbyt dużej liczby wymyślonych postaci, a oprzeć się na osobach żyjących w tamtym okresie we wspomnianym mieście. Jednak obawiał się, że nie wniosą one niczego nowego do serialu, oraz że widzowie/dziennikarze zarzucą mu powielanie znanych już schematów(a nie chciał obniżać poziomu produkcji i robić nowych sezonów na siłę).