PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110868}

Carnivàle

2003 - 2005
7,9 8,8 tys. ocen
7,9 10 1 8807
8,7 7 krytyków
Carnivàle
powrót do forum serialu Carnivàle

Rozwija sie od drugiego odcinku prawdopodobnie, jesli dasz rade dotrwac...po prostu kolejny nudny serial i tyle.

ocenił(a) serial na 10
kane_8

Aha...

ocenił(a) serial na 10
kane_8

No, cóż...

ocenił(a) serial na 10
kane_8

A ręka już ci uschła? Idź i nie grzesz więcej.

ocenił(a) serial na 10
kane_8

kane_8: masz rację. Serial jest nudny i słaby. Nie to co Świat wg Kiepskich!

ocenił(a) serial na 10
kane_8

To włącz tv na "dwójkę" i co leci? Dr House? mmm... fascynacja. Tu niestety końca fabuły nie zobaczysz po 40min i może dlatego nie pobudza twoich "komórek". Po prostu kolejny nudny filmwebowicz i tyle.

ocenił(a) serial na 10
kane_8

no niestety Lost, czy Prison Break to nie jest - do niektórych seriali/filmów trzeba dojrzeć.

ocenił(a) serial na 8
kane_8

Nudny? Proszę?

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

Jak dla mnie jest to najlepszy serial jaki oglądałam. Być może właśnie dlatego, że nie został dokończony, bo w 22 odcinkach - czyli w zasadzie tylu ile ma jedna seria Lostów czy innych seriali BBC, CW itd, nie mieli okazji zbyt wiele zmaścić. Dlatego z jednej strony bardzo żałuję, że zrobiono tylko tyle odcinków, a z drugiej .. mogę sobie sama wymyślić zakończenie (daję sobie uciąć rękę, w w finale umarliby obaj) i mam pewność, że nikt nie zaserwuje mi 10 sezonowego tasiemca, takiego dychawicznego czegoś, co ledwo oddycha i nie ma nic wspólnego z pierwszym sezonem, a oryginalnych bohaterów, już dawno zapomnieliśmy...Tak np zaczęłam oglądać Lost.. pierwszy sezon: aaaaaaa - szczęka na ziemi, drugi- dobry, trzeci - przyzwoity, ale od czwartego to już zrezygnowałam, a słysząc później od chłopaka co się tam dzieje, to naprawdę często myślałam, że może to, że zamknięto Carnivalle, to najlepsze co można było dla tego serialu zrobić.

ocenił(a) serial na 10
kane_8

no niestety, chyba ktoś serialu nie zrozumiał. mnie poruszył już przy pierwszej emisji (moi rodzice mieli hbo kiedy chodziłam jeszcze do liceum) i od tamtej pory nie widziałam chyba ani jednego lepszego serialu.

boopoland

Są lepsze, takie na przykład które nie skończyły się w połowie...
Przez takie właśnie rzeczy ludzie popadają we frustracje... i ciągle nie potrafią zrozumieć jak można było zaprzepaścić szansę na stanie się drugim Twin Peaks...

ocenił(a) serial na 9
k0chanka

Hehe, Twin Peaks, jak zacząłem oglądać Carnivale pierwsze co zobaczyłem to karzel z TP. Serial mi osobiście bardzo się podoba, przypomina mi klimatem troche powieści Kinga, trochę Kaznodzieję, a co do nudy z HBO są inne nudne jak flaki z olejem seriale, chociażby 6 feet under, gdzie wytrzymalem dwa sezony, ale trzeci był już tylko na problemy ze snem.

ocenił(a) serial na 8
Mojeff

nie czaje jak sie można nudzić na 6feet under... jeden z najlpeszych szołów w historii

ocenił(a) serial na 10
kane_8

To jest serial - jeden z nielicznych, który ma w sobie morał.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kane_8

Pomijajac temat ze Carnivale jest slaby, jaki byscie polecili serial? Cos w klimacie Na poludnie czy Sliders.Nie jestem w temacie nowych seriali, teraz tego tyle, a chetnie bym cos obejrzal z dobrym scenariuszem.

ocenił(a) serial na 9
kane_8

Ten ma bardzo dobrą fabułę. Kwestii słabości nie rozstrzygniemy. Pierwsze 6 odcinków musiałem przeboleć po prostu, przebrnąć, a potem każdy następny to wspaniałe arcydzieło... :D jeden z lepszych serialów jakie widziałem, niesamowicie żałuje, że nie powstały te 4 kolejne sezony... :( Jeśli nie to to Gra o Tron. Świetny scenariusz, niespodziewane zwroty akcji. :)

ocenił(a) serial na 10
kane_8

Są i tacy, którym nuda nie straszna. Według mnie jest to najlepszy serial jaki w swoim życiu oglądałam. Wszystko w nim jest na najwyższym poziomie. Pierwszy sezon, moim zdaniem lepszy od drugiego. Lubię, gdy wydarzenia są rozciągnięte w czasie, a fabuła nie biegnie do przodu, jakby coś ją goniło. Ah, gdyby tylko powstało tyle sezonów ile było zamierzone. Szkoda, wielka szkoda...ehh

ocenił(a) serial na 3
inginessa

Dotarłem do siódmego odcinka i dałem spokój. Słabo i nudnie. Nie jestem w stanie zmusić się do obejrzenia kolejnego. Na myśl, że mam poświęcić kolejną godzinę wszystko mi w środku protestuje

ocenił(a) serial na 10
Fidel-F2

Mam podobnie...z Boardwalk Empire. Różni ludzie, różne gusta.

ocenił(a) serial na 3
inginessa

Boardwalk... oglądam z zaciekawieniem. Nie zachwyca jakoś nadzwyczajnie ale łykam z przyjemnością.

inginessa

O, to, właśnie to. Ta powolność w Carnivale, co jak rozumiem dla wielu skutkuje nudą, jest tym co dodaje serialowi magii. Pozwala na zatracenie się w tym świecie, który pomimo tych dziwaków, tego zła i tego wszechobecnego kurzu jest wyjątkowy. Również się zgadzam z opinią, bo chyba jesteśmy w mniejszości, że I sezon znacznie lepszy.

ocenił(a) serial na 10
kane_8

widocznie autor tematu obejrzał tylko dwa pierwsze odcinki, które faktycznie sa nudne, dalej nie spróbował... Carnivale to nie serial, to film odcinkwy bym raczej powiedziała, najlepszy jaki widziałam. Jeśli chodzi o seriale to jeszcze tylko Deadwood i Sons of Anarchy, reszta typu Prison Brejki to dla mnie syf:)

pauli05

Deadwood, tego nie widzialem.Sons of Anarchy bez zartow.Kwestia gustu.A jesli chodzi o autora.... gdzie sa te sieriale:D

ocenił(a) serial na 9
kane_8

Mi też się wydawał nudny. Ten serial się długo rozkręca po prostu. Dopiero od 5 lub 6 odcinka jest ciekawy. Mi na początku się w ogóle nie podobał a potem nie mogłem oderwac od niego oczu. II sezon wydał mi się znacznie lepszy od pierwszego. Nigdy nie oceniam seriali po jednym odcinku. Oglądam całą serię przynajmniej pierwszą i dopiero wtedy mogę coś powiedziec na ten temat. Jak obejrzysz cały serial to gwarantuje ci, że zmienisz zdanie.

ocenił(a) serial na 9
pomponik86

według mnie 1 sezon to wprowadzenie dopiero w drugim jest jakiś konkretny sens i coś ciekawego się dzieje :)

pauli05

Zgodzę się że Carnivale,Daedwood i Sons of Anarchy są świetne. Nie zgodzę się że Prison Break jest słaby. Jest wiele słabych seriali ale Prison Break do nich nie należy.(Pomimo tego że 3 i4 sezon to już nie to co pierwsze dwa).

ocenił(a) serial na 10
gamera7

to znaczy może nie słaby, ale po prostu mi nie odpowiada bardzo jego fabułai to jak się ciągnie

kane_8

Film nie jest słaby ani nudny.

gamera7

Rozwija sie od drugiego odcinku prawdopodobnie, jesli dasz rade dotrwac...po prostu kolejny nudny serial i tyle.

kane_8

Tak jak napisałem wcześniej : Film nie jest słaby ani nudny.

ocenił(a) serial na 10
kane_8

prawdopodobnie będzie koniec świata w 2012 roku... obejrzyj więcej niż 1-2 odcinki i zobaczysz czy jest taki nudny, to nie jest na pewno kolejny nudny serial, takiego serialu jeszcze nie było nawet, wiec nie kolejny, to raz, a dwa na pewno nie nudny...

koleżanka, której go polecałam skończyła na 1 odcinku i mówiła to samo, aż po paru miesiącach się dała namówić i zaczęła oglądac kolejne, obejrzała w ciągu tygodnia wszystkie pozostałe i oceniła serial na '9'

ocenił(a) serial na 3
pauli05

Obejrzałem siedem odcinków i dalje po prostu nie mogłem się zmusić, nudny banał, kompletny brak ikry.

pauli05

Wciaz to jest hujowy serial, i nawet 2012 tego nie zmieni, i tez 3 odcinek,a z kolezanka chetnie pogadam.

ocenił(a) serial na 10
kane_8

Twoje wypowiedzi są bardzo konstruktywne:)

pauli05

Dobrze ze nie zbanowane;) Ale podsumowujac to i tak nudny serial.Pozdrawiam Ciebie i kolezanke, i koniec na ten temat definitywnie.

ocenił(a) serial na 9
kane_8

Masz rację synu!

ocenił(a) serial na 9
kane_8

Napisałem ci, obejrzyj całą serię I, połowa jej odcinków jest nudna ale potem się rozkręca. A już końcówka znakomita. Jeśli dotrwasz to II sezon jest fenomenalny. Ja na początku nie chciałem go oglądać a potem jak zobaczyłem masę dobrych ocen to stwierdziłem, że skoro nudny to nie może się podobać większości. Postanowiłem, że obejrzę całą pierwszą serię i dopiero zacznę oceniać. Sądzę, że nie ma prawa oceniać serialu osoba, która nie przebrnęła nawet przez rozwinięcie fabuły, które zaczyna się dopiero w połowie całego serialu, czyli koniec pierwszej, początek drugiej serii.

ocenił(a) serial na 9
pomponik86

zgadzam się ja również chciałem skończyć na pierwszym sezonie....

ocenił(a) serial na 3
kane_8

jak cholera. kto ma czas gapic sie i zgadywac?

kane_8

Obejrzalem czwarty odcinek, tragedia. 1/10 i koniec tematu.