PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110868}

Carnivàle

2003 - 2005
7,9 8,8 tys. ocen
7,9 10 1 8790
8,7 7 krytyków
Carnivàle
powrót do forum serialu Carnivàle

Witam wszystkich,

ostatnimi czasy seriale wkręciły mnie na tyle, że nie mam ochoty oglądać pełnometrażówek, ale nie o tym tutaj będziemy się rozwodzić.

Otóż zauważyłem kilka bardzo dobrych tytułów, które jednak nie wygrały bitwy o widza z innymi wyjadaczami, pomimo że zdecydowanie na to zasługiwały, nawet mocniej niż nie jeden serial o kilku sezonach.

Dlatego też pomóżcie mi proszę i dopisujcie w tym temacie tytuły seriali wybitnych, które skończyły swój żywot na jednym sezonie, pomimo tego że były rewelacyjne.

Zacznę ja:

Carnivale (wiem, 2 sezony, ale w miarę szybko anulowany więc się liczy)
Raines (genialny serial kryminalny, nakręcono tylko 6 odcinków)
Flash Forward ( jak dla mnie najciekawszy serial sci-fi ostatnich lat)
Invasion (ciekawy serial o ...inwazji kosmitów)
Dark Skies (stary serial, ówczesny konkurent x-files, prawie równie dobry)

zapewne znajdzie się jeszcze kilka tytułów, ale na razi mam pustkę w głowie, więc licze na Wasze sugestie. Dla tych co zauważyli pewną zbieżność, moje tytuły w mniejszym lub większym stopniu zahaczają o jakiś pierwiastek "nadnaturalny" żeby nie uogólniać, gatunek sci-fi, z tego względu że staram się oglądać hybrydy gatunkowe, ale oczywiście nie sugerujcie się tym, i wpisujcie również seriale bez sci-fi w gatunku:)

Mam nadzieję że stworzymy tu listę oryginalnych, i ciekawych seriali które powinny gościć na naszych ekranach więcej czasu niż nie jeden kilku-sezonowiec. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
maxreal

Poszukuję serialu/seriali w podobnym klimacie, które nie doczekały się tłumaczenia.

ocenił(a) serial na 10
maxreal

Gwiezdna Eskadra 1995-1996

maxreal

Kapitalny serial jednosezonowy : Earth 2 (Ziemia 2) . Czasami myślę, że tym serialom wyszło nawet na dobre to, że nie zamieniły się w wielosezonowe tasiemce. Problem jest tylko taki, że są dziś zapomniane. Podałabym jeszcze Dark Skies ale widzę, że już go wymieniłeś, także bardzo mi się podobał.

maxreal

Rubicon
V
te dwa zakonczyly sie za szybko..zwlaszcza ten pierwszy, swietny 1 sezon..i koniec

ocenił(a) serial na 9
maxreal

"Ziemia 2" to był rzeczywiście kapitalny serial.

użytkownik usunięty
maxreal

Defying Gravity
Jericho (wiem, 2 sezony, ale po pierwszym skasowali, potem jednak zrobili drugi niedokończony - powinno się liczyć)
Firefly - kult, bez dwóch zdań

FlashForward - nie żartuj, było mierne, poniżej krytyki.

ocenił(a) serial na 8
maxreal

Kindred: The Embraced (1996) - teraz na pewno potrzebowałby odświeżenia, ale moim zdaniem to jeden z lepszych (zwłaszcza jak na tamte czasy) serial o tej tematyce. Ktoś mógłby wreszcie ponownie wziąć w obroty "Maskaradę" i na jej podstawie zrobić coś porządnego, a nie tylko jakieś "Zmierzchy" czy inne "Pamiętniki wampirów".
Roar (1997) - również świetny jak na tamte czasy, obecnie brakuje mi podobnych klimatycznie seriali.
Oba niestety już nie do oryginalnego odtworzenia z powodu śmierci odtwórców głównych ról.

maxreal

Jak dla mnie serial Rzym (2005-2007), świetne 2 sezony

maxreal

Może nie sci-fi, jednak dobre, wciągające kino:
Czas Prawdy (2011)
Dla zainteresowanych polityką i kulisami jej intryg - Boss (2011).

maxreal

Potępieniec (1998-1999)