Szukam sobie serialu a tu coś takiego! Pojutrze (30 sierpnia) premiera takiego dobrego serialu. Polecam obejrzeć bo może być dobry. Już wykupie Netflix tylko szkoda że pod koniec wakacji się zaczyna bo nie będę miał za dużo czasu na obejrzenie bo wiecie (Szkoła) ale i tak obejrzę cały z napisami bo lepiej oryginalnie serial obejrzeć i żeby coś zrozumieć
Wiadomo, ale kolega wyżej napisał, że zamierza dla tego serialu wziąć konto na Netfliksie. Chciałem go wyprowadzić z błędu;)
Powiem ci coś w tajemnicy (mam spiraconego netflixa który tak naprawdę nie jest netflixem i jest tam większość filmów ten serial też jest i będą np. wszystkie seriale Marvela i filmy) carnival row też już jest
serial jest na Prime, ale u nich podobnie jak na Netflixie można sobie założyc darmowe konto na miesiąc czasu i później zrezygnowac z subskrypcji. Filmy i seriale maja polskie napisy więc nie ma problemu.
Nikt normalny nie kieruje się opiniami randomów z netu :) ja tam obejrzę i sam wyrobię sobie zdanie.
Warto obejrzeć. Niezwykle ciekawe rozwiązania na poziomie wizualnym. Dużo odniesień. Przyjemność sprawia nawet obserwowanie detali. Z każdym odcinkiem lepszy. Spodziewałem się sterylnej i plastikowej fantazji w stylu Zmierzchu lub Dzienników Wampirów. Tymczasem gęsty klimat i piętrzące się problemy. Tym „dobrym” niewiele się udaje. Nie mogę się doczekać 2 sezonu
Mnie raczej rozczarowała powierzchowność 'rozwiązań na poziomie wizualnym'. Spodziewałem się mnogości detali ODRÓŻNIAJĄCYCH świat przedstawiony od epoki wiktoriańskiej, przy okazji zachowując jej ducha. A to niemalże kopia pierwszego z brzegu Sherlock Holmesa z paroma urozmaiceniami zaledwie. A duch oczywiście, gdzieś uleciał.
Odniesienia nachalne i zbyt oczywiste.
Dialogi banalne, jak to w serialach, no "Gra o tron" to to nie jest.
To chyba oglądaliśmy co innego. Kapitalnie zdeformowane budynki, przedmioty codziennego użytku, pomysły na technologie (np. bateria w lampie elektrycznej), ciekawe stroje, „zdeformowane” religie. Całe spójne kultury różniące się mitologią i mentalnością. Absolutnie nie zgadzam się.