PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=780186}

Castle Rock

2018 - 2019
7,3 21 tys. ocen
7,3 10 1 21211
7,5 13 krytyków
Castle Rock
powrót do forum serialu Castle Rock

a tutaj taka ocena? serial moze jest moze byc dobry ale nie zawyzajcie jakim cudem ma taka ocene skoro 25.07 .20118 byla premiera 1 odcinka.. ma byc na hbo jutro takze jak zobacze ocenięęę

ocenił(a) serial na 10
xxxfilmen

Kto tu jest nienormalny? Miał premierę 3 odcinków, nie 1 ;) i każdy ma inny sposób oceniania. Ja postawiłem ocenę 10 za 3 odcinki i będę zmieniał w zależności od tego czy poziom spadnie czy nie (ocena jest zmienna więc tym bardziej nie widzę problemu). Na IMDB i innych portalach ocena jest również bardzo wysoka i nie błędnie gdyż serial jest fenomenalnie nakręcony, zdjęcia robią wrażenie a poziom gry aktorskiej jest również wysoki, klimat jest gęsty i nie mam na co w tym serialu narzekać gdyż ze wszystkich tegorocznych to jest moja ulubiona premiera i jeśli tylko ten poziom się utrzyma, moja ocena pozostanie i premiera na hbo go nie jest jutro a 2 sierpnia, kiedy będzie premiera 4 pierwszych odcinków, poza tym skoro piszesz że sam ocenisz po tylu samo odcinkach po ilu ludzie oceniają teraz to jaki masz problem? Serial jest niesamowicie dobrze zrobiony, dla mnie pod każdym względem, jest to po zaledwie 3 odcinkach mój ulubiony serial grozy i czuć w nim samego Kinga, więc ocena jest dla mnie dobra. Takie AHS się chowa.

ocenił(a) serial na 7
Rrouge

Dokładnie w samo sedno, serial na razie bardzo dobry!

emilea

bo ocenia sie po sezonie a nie po odcinkach.... a 10 dac bez przesady wiekszosc chyba gimbusow ocenia bo zobaczyli zwiastuny i te 2,3 odcinki....jedyny plus ze jak hbo pokazuje smiry raczej nie bedzie ,bo oceniac cza subiektywnie a nie po ladne dupcie,sceny widoki, teksty itp...

użytkownik usunięty
xxxfilmen

A gdzie jest regulamin napisany, że oceniać można tylko cały sezon?!
Ja osobiście każdemu serialowi daje średnio 3 odcinki próby, zanim zdecyduje czy warto go dalej obejrzeć czy nie. Tylko przy paru ewenementom dałam sobie spokój po jednym odcinku.
Każdy ma prawo głosu i oceny tak jak się czuje.
Wolność słowa i opinii, nawet jeśli się nie zgadzasz.

ocenił(a) serial na 10
xxxfilmen

Ty naprawdę masz człowieku ze sobą problem,co ma to czy ktoś jest gimbusem do tego jaką ocenę wystawia, nie jestem już od dawna po prostu mam taki sposób oceniania a nie inny. Hulu akurat produkuje bardzo dobre seriale (The Handmaid's Tale), nie jesteś jakimś panem i władcą i twoje słowo nie jest święte więc wrzuć trochę na luz, skoro tak piszesz "ładne dupcie, sceny widoki, teksty", to może sam oceniasz po takim czymś, pisałem za co dałem taką ocenę ale dobrze napiszę jeszcze raz. Na to ma wpływ wszystko - gra aktorska bardzo dobra, nie ma zgrzytów, obsada dobrze dobrana, znani i dobrze grający aktorzy serialowi i nie tylko, praca kamery jest na wysokim poziomie, oświetlenie tak samo - a to też jest ważne. Fabuła wciąga, trzyma w napięciu, klimat grozy jest, postacie są dobrze wykreowane i dialogi są przemyślane, wszystko to dobrze się łączy i wszystko tutaj gra, więc ponownie, jaki masz problem? No chyba że uważasz że po 3 odcinkach nie można gry aktorskiej ocenić czy strony audiowizualnej ale to już absurd, bo po tych 3 odcinkach wyraźnie widać że wszystko to jest dobrze zrobione. Co do HBO - HBO pokazuje też Krypton a temu serialowi do bardzo dobrego to daleko (prawda że to serial od Syfy nie HBO ale Castle Rock też nie jest HBO a Hulu ale jak napisałem wyżej, Hulu jest bardzo dobrą platformą i ma u siebie naprawdę dobre seriale.)

Rrouge

To, że większość produkcji Hulu jest dobrych, nie oznacza, że wszystkie takie będą (chociaż w tym przypadku faktycznie bardzo fajnie się zapowiada). Netflixowi też zawsze towarzyszą te argumenty, a wypuścił już takie szmiry, że szkoda gadać. Facet ma jednak rację, bo ocenianie po trzech odcinkach mija się z celem, przed nami jeszcze kolejnych siedem i stać może się dosłownie wszystko. Sama uważam, że ocenianie seriali powinno być przyblokowane aż do wypuszczenia całego sezonu, tym bardziej że tutaj zlecieli się wielcy obrońcy, ale gdyby odwrócić sytuację i napisać, że wstawiło się ocenę 1 po trzech odcinkach, to trzask tyłków byłby głośny, no bo jak można wystawić tak niską ocenę na samym początku. Z drugiej strony jasne, każdy ma prawo oceniać, na jakim etapie mu pasuje, pomimo że to stanowczo za wcześnie, ale okey.

ocenił(a) serial na 10
Necto

Czy ja wiem, ja akurat bym się ie denerwował gdyby ktoś wystawił 1 ;D bo właśnie w tym rzecz, że nie obchodzi mnie sposób oceniania kogoś innego. Jak dla mnie to nie stanowczo za wcześnie jeśli ocena jest zmienna, gdyby była przyblokowana - też było by ok, ale gdy jest to wystawienie oceny na początku i jest po prostu dla mnie znacznie wygodniejsze, tym bardziej że ta osoba sama oceniła takiego Luke Cage'a na 10 który dla mnie arcydziełem nie jest, ja się nigdy do żadnej oceny nie przyczepiam bo to osobista ocena i tak zgadzam się właśnie, Netflix wypuścił sporo szmir i to prawda że nie wszystkie takie będą Hulu ma u siebie słabsze i dlatego to jest moja obecna ocena i dlatego napisałem że nie jest stała bo jeśli poziom spadnie to moja ocena też, ale jak na razie jest 10 gdyż całkowicie spełniło moje oczekiwania i jest to moja ulubiona premiera tego roku, to prawda że za wcześnie dla wielu ale ja zawsze oceniam na początku i zmieniam ocenię do finału często gdyż raz jest to dla mnie wygodniejsze i dwa lubię właśnie widzieć ile razy zmienia mi się ocena i czy się utrzyma :)

xxxfilmen

Na IMDb jeszcze wyższa (8.8 na ten moment) i kilkadziesiąt razy więcej głosów.
Serial jest po prostu genialny i idź marudzić gdzieś indziej. :)

martinos1985

hahaha jestem po 3 odcinku i co nic slaboooo nic specjalnego co by moglo przyciagnac byc mozna dac mu 10,zwykly sredniak nic poza tym ze klimat tu pachnie tak lata 70,80 a nie 90 -te..do tego kto sie zna na filmach zauwazy ze fabula dosyc naciagana z innych seriali jak stranger thinks,troche altienista tutaj pachnie... na jakiej wy podstawie uwazacie to za arcydzielo?po czym po tym ze jest morderstwo,2 ukryty gosciu w piwnicy wiezienia,3 adwokat niby a podchodzi gosciu pod jakiegos lekarza,4 male dzieci co zniknely a teraz sie pojawiaja z jakimis nadprzyrodzonymi zdolnosciami co odcinek inna fabula co scena inna nie wiadomo jak sie aczyna tylko przeskoc cyk inna akcja...dla mnie jak narazie to max 6 co najwyzej

xxxfilmen

Nie ma co... albo jesteś trollem albo po prostu kretynem. "hahaha"

martinos1985

jesli ja jestem kredynem to ty jestes oferma filmowa ktora zawyza serial ,brakuje ci mozgu bez dwoch zdan ..serial jest genialny prosze wytlumaczyc pod jakim wzgledem...co sie dzieje w serialu ile jest morderstw....jakie sa watki akcje do 5 odcinka.... jak nie to zamilcz na wieku nudiarzu.

xxxfilmen

Ludziom z upośledzeniem umysłowym skutkującym zanikiem umiejętności składnego pisanie we języku powinno się odbierać dostęp do internetu.
Żegnam i idź lepiej oceniać kolejne "Sharknada" na 10/10 - nie jesteś na moim poziomie, żebym wchodził z tobą w jakąkolwiek dyskusję...

martinos1985

a ty nie jestes na moim poziomie nie bedziesz mi mowil ze czarne jest biale jak czarne to czarne.... serial jest nudnyy i bez rewelacji az do 6 odcinka ale jak dla ciebie jest rewelacja wymien wszystko rewelacyjne w tym serialu do 6 odcinka.

martinos1985

*we własnym języku - filmweb znowu odwala coś i nie mogę edytować.