PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=488486}

Castle

2009 - 2016
7,6 27 tys. ocen
7,6 10 1 27341
6,8 8 krytyków
Castle
powrót do forum serialu Castle

4x14 - REWELACJA

ocenił(a) serial na 9

nie wiem jak Wam, ale dla mnei ten odcinek miał po prostu niesamowicie cudowny klimat
:D
Castle bosko wygladał w kapeluszu ;) Kate w etoli ;P
nie powiem mam sentyment do tych lat, wiec tym bardziej podobał mi sie odc.
uwazam,ze wszystko było dopracowane
zagadka ciekawa
zakonczenie - ogromne zaskoczenie ;)
no i napisy końcowe THE END z motylkiem, świetny akcent
ach, i muzyka :))

wszystko genialne!

kocham ten serial! :)))

ocenił(a) serial na 7
onlylove

Zagdzam się! Byłam sceptycznie nastawiona gdy usłyszałam, że robią odcinek w stylu film noir, bo nie lubię takich odcinków tematycznych, ale byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Fantastyczne kosiumy i świetny humor. Historia troszeczkę przewidywalna - byłam pewna, że Vera i Joe przeżyli, i wolałabym, żeby była bardziej niedopowiedziana, ale ogólnie na plus.

ocenił(a) serial na 9
milkaway

taaak? a to masz lepszego nosa ode mnie ;) bo ja nic a nic nie przypuszczałam, że żyją ;)
kostiumy świetne ;)
w ogóle odcinek baaardzo na plus :)
i uważam, że Castle podniósł poziom, nie sądzisz? ;)
pierwszy sezon był miły, przyjemny ale szału nei było (wg mnie) oglądąłm, bo ich polubiłam, ale teraz to ... jedna wielka rodzina ;D

ocenił(a) serial na 7
onlylove

Miałam przeczucie, że jak na odcinek to za wcześnie zginęli, więc coś musiało jeszcze być na rzeczy. :)
Owszem myślę, że sezon 4 jest bardzo mocny, zdecydowanie lepszy od pierwszej połowy 3. Mam jednak obawy co do dwuodcinkowca w tym roku. W zeszłym mało co nie przesadzili z tą brudną bombą i FBI - Rick wyrywający wszystkie kabelki jak leci uratował dla mnie ten wątek. W tym mamy CIA... (liczę na jakieś nawiązania do trylogii Bourne'a ;). Co zrobią w przyszłym roku? Kończą im się agencje. Przypomniało mi się jak zawsze się bawiłam z kumplem z bloku w dzieciństwie. "Ja jestem z FBI!" "A ja z CIA!"

ocenił(a) serial na 10
milkaway

jeszcze może być NASA :D

ocenił(a) serial na 7
Agness_92

10/10 :))) Szkoda, że odcinek z kosmitami już był. Ale zawsze mogą wymyślić szalonych naukowców próbujących wytworzyć w samym środku Nowego Jorku czarną dziurę. Czyż to nie pomysł na miarę wyobraźni Ricka? Hehe.

ocenił(a) serial na 9
milkaway

tak, tak - Rick ma niezwykle bogatą wyobraźnię ;) z resztą jak na pisarza przystało :P
ciekawe, ciekawe czym nas zaskoczą :)))

ocenił(a) serial na 10
milkaway

mogą porwać kogoś bliskiego Rickowi np. Alexis... Ja osobiście czekam niecierpliwie, aż wyjasni się do końca sprawa śmierci mamy Kate

ocenił(a) serial na 9
Agness_92

wiadomo, to ciekawy wątek :D
powinni niedługo poruszyć tę kwestię ;)

ocenił(a) serial na 7
Agness_92

Myślę, że wątek zabójstwa Joanny Beckett będą ciągnąć tak długo tak jak wątek Red Johna w Mentaliście. To megakospiracja.
Co do porwania Alexis to jestem za. Wreszcie Kate musiałaby się poopiekować Rickiem, a nie odwrotnie jak zwykle. :)

ocenił(a) serial na 8
milkaway

Ja osobiście od totalnej zagłady wolę seryjnego morderce :D

ocenił(a) serial na 8
onlylove

ja jestem troszkę rozczarowana ale miło było oglądać Castla w innej konwencji

onlylove

Genialny odcinek. :) Długo czekałam i się nie zawiodałam. Wygląd postaci i akcent w mowie dopełniły wszystko. I oczywiście śpiew Tamali Jones - piękno.
Co do dwuodcinkowców, nie wiem czy zauważyliście ale - pierwszy związany z ogniem, drugi z lodem, trzeci z wodą, więc koncepcja jest taka, że czeka nas jeszcze ziemia bądź powietrze. I szczerze mówiąc myślę, że A. W. Marlowe ma w głowie nieskończoną ilość pomysłów. :)

ocenił(a) serial na 10
viviannev

Mam nadzieję, że pomysły szybko się nie skończą :D

ocenił(a) serial na 8
onlylove

Uwielbiam Castla, ale jednak wole Mentaliste. Nużą mnie juz te odcinki w kolko o tych tajnych agentach i.t.p. A ostatnio to prawie wogole nie Ciągną głównego wątku z Zabójcami matki Kate. Ale ten odcinek był świetny.
8+/10

ocenił(a) serial na 7
Cyngiel21

Powiedziałabym, że jest mniej więcej tyle samo wątku RJ co zabójstwa matki Kate. ;) Oba seriale lubię oglądać mnie więcej tak samo. Wydaje mi się, że 4 sezon Mentalisty jest trochę gorszy jakościowo - sporo słabych odcinków z kilkoma naprawdę dobrymi, podczas gdy Castle stoii raczej cały czas naprawdę mocno.

ocenił(a) serial na 9
milkaway

zgadzam się z MILKAWAY ;)
Castle ma dobre odcinki, sezon 3ma poziom, podczas gdy sezon Menatlisty jest niestety mocno średni, poza paroma oczywiście wyjątkami
a co do RJ, to hah, przecież o nim jest tyle co kot napłakał ;) nooo...ostatnio był zwrot, po czym nastąpił kolejny odc. gdzie jak gdyby nigdy nic, słowem o nim nie wspomniano - odcinek jakby oderwany od rzeczywistości, co tak btw.strasznie mnie zirytowało :/
porównując oba seriale - Castle wypada lepiej.
niemniej jednak oba seriale bardzo lubię :))
i np. bardziej mnie ciekawi kto jest CZERWONYM JASIEM, niż kim jest zabójca mamy Kate ;)

ocenił(a) serial na 7
onlylove

A ja jeszcze dodam, że bardziej niż tożsamość człowieka, który stoi za zabójstwem Joanny Beckett interesuje mnie ojciec Ricka. ;) Mam nadzieję, że w końcu uchylą chociaż rąbka tajemnicy.

ocenił(a) serial na 9
milkaway

a właśnie, właśnie ;)
ciekawie podsunęłaś :D
hihi, zapewne to interesująca osobowość, gdyż Mathy nie widzę z byle kim ;P

ocenił(a) serial na 9
onlylove

Marthy ;P miało być.