PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=488486}

Castle

2009 - 2016
7,6 27 tys. ocen
7,6 10 1 27341
6,8 8 krytyków
Castle
powrót do forum serialu Castle

Jedno słowo określi ten odcinek : MAGICZNIE :)

doncza18

True Story .. Ach.. następny odcinek dopiero 7 stycznia Nieeeee!!

ocenił(a) serial na 9
ussesus

Właśnie to boli najbardziej... Jakby wszyscy realizatorzy seriali się umówili i każą czekać na nowe aż do początku stycznia... I nie chodzi tu tylko o Castle. No normalnie oszaleć będzie można.

doncza18

Bardzo, bardzo cieszy mnie pewne posunięcie scenarzystów Castle a mianowicie brak pewnej przesadnej poprawności politycznej. W minionych latach w świątecznych odcinkach różnych seriali można było zauważyć cenzurę związaną z chrześcijańskością grudniowych świąt. Nigdzie nie było mowy o Chrystusie a w odniesieniu do samych świąt używano wyrażeń typu Holidays, nigdy Christmas. W tym roku widzę jednak pewne odwrócenie trendów i Castle jest pierwszym serialem, który widziałem w tym roku (drugi to Glee), w którym nie ma tego irracjonalnego strachu przed pokazywaniem co jest prawdziwym powodem świętowania (narodziny Jezusa), może nie był to żaden wątek przewodni ani nic podobnego (nikt tego nie wymaga od seriali) ale naprawdę bardzo miło było w końcu usłyszeć Happy Christmas zamiast wszędobylskiego Happy Holidays :)

ocenił(a) serial na 9
Matt_888

Rzeczywiście masz rację pod tym względem, nie zwróciłam na to szczerze powiedziawszy uwagi podczas oglądania a jeśli zwróciłam to nieświadomie. Może dlatego ten odcinek wydał mi się bardziej świąteczny niż inne odcinki różnych seriali na ten sam temat; dziękuję że o tym powiedziałeś :)