PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=774897}

Cesarstwo Rzymskie

Roman Empire: Reign of Blood
2016 -
6,5 1,4 tys. ocen
6,5 10 1 1379
Cesarstwo Rzymskie
powrót do forum serialu Cesarstwo Rzymskie

Jak ktoś wie film Gladiator nie by w prawdzie z historią ,a tu jest od pierwszej minuty film kopiowany i serial ten to dno co do historii, już nie mają co wymyślać, ostatnio nawet typowe dokumentalne filmy są większość kłamstwo i co oni tym chcą osiągnąć, chyba szukają debili co nic nie znają historii i takie dno będą oglądać. Do tego są tu wycinki z innych filmów historycznych jak np. Cezar w Galii było to w "Starożytny Rzym - Wzlot i upadek Imperium" śmiech na sali normalnie.

Leszek_Ga

Jeśli rzeczywiście szukali debili, to sądząc po gramatyce twojego posta, jednego właśnie znaleźli.
Jak ci nie wstyd cokolwiek pisać?! Do szkoły!!!

ocenił(a) serial na 1
chrisalfa

No Ciebie pajacu stul pysk jak historii nie znasz a tu nie temat ortografii a o historii co Netflix kaleczy w każdym filmie czy serialu i jedyny co im się udał to w tym roku Król wyjęty spod prawa / Outlaw King.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
boli_ma_bolec

Co cię tak irytuje w moim zdjęciu? Podnieca cię?
Normalnemu hetero facetowi raczej nie plączą się po głowie jakieś "tęczowe cwele", chyba że jest się ukrytym gejem. Jeśli tak dobrze wspominasz te upojne chwile spędzone z kumplem w zacisznej celi, że nie możesz przestać o nich myśleć, radzę ci znajdź sobie szybko następnego kolesia, zanim nie ześwirujesz do końca. A dużo ci nie brakuje.

ocenił(a) serial na 1
chrisalfa

Menela i cwela to ty masz u siebie na chacie i ogólnie sam nim jesteś.

boli_ma_bolec

Żałosne życie, tak nienawidzić wszystkich dookoła. I ten kompleks małego członka!

użytkownik usunięty
Leszek_Ga

Tobie sie nudzi, ze dwa razy posty tworzysz?

Ja sie z Toba nie zgadzam. Po pierwsze, przy kazdym odcinku jest informacja, ze dla celow "rozrywkowych" sa niektore wydarzenia ubarwione. Nie naginaja i nie przekrecaja ich tak jak w fabularnym Tudors itp. Po drugie, dla nie do konca ekspertow w dziedzinie historii antyku - sa tutaj najwazniejsze wydarzenia dosc przystepnie przedstawione. A jak maja sie na powtarzac "wycinki" skoro historia jest jedna i ta sama? Przeciez nie moga zmieniac utwierdzonych faktow historycznych?!
Opening i muzyka po prostu wciagaja. Gra aktorska na przystepnym poziomie no i Sean Bean nie umiera.

Mysle, ze na mix serialu fabularnego z historycznym, ten tytul jest dosc warty polecenia. Ja w sumie pierwszy raz spotkalam sie z takim typem formatu na taka skale. Cos podobnego do Youtubowego Timeline.

użytkownik usunięty
boli_ma_bolec

Po pierwsze nie ublizaj mi i naucz sie kultury osobistej.

Po drugie, o ile mi wiadomo, kazdy ma prawo wyrazac swoja opinie w kulturalnej formie, ja tak zrobilam. Nie musze sie z wyzej wymieniona osoba zgadzac.

Po trzecie, nigdzie nie pisalam, ze pokazano tutaj "prawdziwa" historie antyczna w ten najbardziej akuratny sposob. Wez "lepiej bdur nie pisz bo sie osmieszasz" i polecam powrot do szkoly podstawowej, gdzie ucza kultury i czytania ze zrozumieniem.

Po czwarte, film fabularny to nie film dokumentalny. Zalecam zapoznanie sie z definicja tych gatunkow.

użytkownik usunięty
boli_ma_bolec

a i jak widze na forum tego serialu, masz swoj "nickowy bol d..." na jego punkcie, bo nie wystarczylo raz napisac swoja opinie, trzeba spamowac i wypacac sie kilka razy w osobnych postach. Szkoda mi Ciebie

ocenił(a) serial na 1

Co Netfix wam płaci za bronienie takich szmir czy filmweb bo ba z nimi układy, normalnie jak TVN za propagandę i kłamstwa.