Jak ktoś wie film Gladiator nie by w prawdzie z historią ,a tu jest od pierwszej minuty film kopiowany i serial ten to dno co do historii, już nie mają co wymyślać, ostatnio nawet typowe dokumentalne filmy są większość kłamstwo i co oni tym chcą osiągnąć, chyba szukają debili co nic nie znają historii i takie dno będą oglądać. Do tego są tu wycinki z innych filmów historycznych jak np. Cezar w Galii było to w "Starożytny Rzym - Wzlot i upadek Imperium" śmiech na sali normalnie.
Jeśli rzeczywiście szukali debili, to sądząc po gramatyce twojego posta, jednego właśnie znaleźli.
Jak ci nie wstyd cokolwiek pisać?! Do szkoły!!!
No Ciebie pajacu stul pysk jak historii nie znasz a tu nie temat ortografii a o historii co Netflix kaleczy w każdym filmie czy serialu i jedyny co im się udał to w tym roku Król wyjęty spod prawa / Outlaw King.
Co cię tak irytuje w moim zdjęciu? Podnieca cię?
Normalnemu hetero facetowi raczej nie plączą się po głowie jakieś "tęczowe cwele", chyba że jest się ukrytym gejem. Jeśli tak dobrze wspominasz te upojne chwile spędzone z kumplem w zacisznej celi, że nie możesz przestać o nich myśleć, radzę ci znajdź sobie szybko następnego kolesia, zanim nie ześwirujesz do końca. A dużo ci nie brakuje.
Tobie sie nudzi, ze dwa razy posty tworzysz?
Ja sie z Toba nie zgadzam. Po pierwsze, przy kazdym odcinku jest informacja, ze dla celow "rozrywkowych" sa niektore wydarzenia ubarwione. Nie naginaja i nie przekrecaja ich tak jak w fabularnym Tudors itp. Po drugie, dla nie do konca ekspertow w dziedzinie historii antyku - sa tutaj najwazniejsze wydarzenia dosc przystepnie przedstawione. A jak maja sie na powtarzac "wycinki" skoro historia jest jedna i ta sama? Przeciez nie moga zmieniac utwierdzonych faktow historycznych?!
Opening i muzyka po prostu wciagaja. Gra aktorska na przystepnym poziomie no i Sean Bean nie umiera.
Mysle, ze na mix serialu fabularnego z historycznym, ten tytul jest dosc warty polecenia. Ja w sumie pierwszy raz spotkalam sie z takim typem formatu na taka skale. Cos podobnego do Youtubowego Timeline.
Po pierwsze nie ublizaj mi i naucz sie kultury osobistej.
Po drugie, o ile mi wiadomo, kazdy ma prawo wyrazac swoja opinie w kulturalnej formie, ja tak zrobilam. Nie musze sie z wyzej wymieniona osoba zgadzac.
Po trzecie, nigdzie nie pisalam, ze pokazano tutaj "prawdziwa" historie antyczna w ten najbardziej akuratny sposob. Wez "lepiej bdur nie pisz bo sie osmieszasz" i polecam powrot do szkoly podstawowej, gdzie ucza kultury i czytania ze zrozumieniem.
Po czwarte, film fabularny to nie film dokumentalny. Zalecam zapoznanie sie z definicja tych gatunkow.
a i jak widze na forum tego serialu, masz swoj "nickowy bol d..." na jego punkcie, bo nie wystarczylo raz napisac swoja opinie, trzeba spamowac i wypacac sie kilka razy w osobnych postach. Szkoda mi Ciebie