PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733569}
7,4 1,8 tys. ocen
7,4 10 1 1827
Charlotte
powrót do forum serialu Charlotte

Nierówna seria

ocenił(a) serial na 5

Pierwszy epizod zapowiadał się obiecująco. Zaserwowano nam naprawdę ładną oprawę wizualną oraz intrygujący pomysł na fabułę, w której nasz główny protagonista posiadał unikalną moc. Spodobało mi się to, że używał jej z własnych egoistycznych pobudek, miał zadatki na bycie ciekawie wykreowaną postacią. Jednakże po kilku odcinkach staje się on bezpłciowy a fabuła leci na łeb na szyję. Zamiast pociągnięcia wątku bohatera wykorzystującego swą nadprzyrodzoną zdolność do osiągnięcia własnych celów (i jest przez to np. ścigany) okazuje się, że nie on jeden jest taki wyjątkowy. Zaciągnięto go do szkoły, która zrzesza podobnych jemu ludzi. Członkowie klubu także używają własnych mocy by złapać inne osoby robiące to bezkarnie, żeby naukowcy nie przeprowadzali na nich badań (według mnie kuriozalne rozwiązanie, podobnie jak zakończenie). Szkoda tylko, że postacie zaangażowane w działalność klubu są mdłe i nieprzekonujące. Suma summarum anime zawiodło oczekiwania i w mojej opinii jest po prostu średnie.

Konucci

mam to samo zdanie, początek zapowiadał się obiecująco a tu taka klapa :p poza tym zakończenie było jednym z najgorszych w dziejach

ocenił(a) serial na 6
Konucci

Zakończenie to jest jakiś dramat. Zbyt naiwne nawet jak na anime i fikcyjny świat xD

ocenił(a) serial na 9
Konucci

totalnie nie zgadzam. Ty po prostu chciałbyś filmu gangsterskiego lub z przemocą i egoizmem. A to raczej wzruszająca opowieść O świecie w którym ludzie nie chcą być ofiarami badań, ale prowadzić zwykłe życie. CO do końcówki można mieć wątpliwości, ale sposób realizacji spowodował, że dałem 9 zamiast 8.

piotr_pastuszka

To prawda, jest jedną z niewielu, które naprawdę wzruszają i tworzą eteryczny klimat. To stanowczo zawyża mu ocenę, choć de facto mamy do czynienia z trzema przeskokami w akcji, a zakończenie, to jeden odcinek, choć mogło by stanowić cały sezon.

ocenił(a) serial na 6
Konucci

Zgadzam się, przy czym moim zdaniem sam pomysł na to anime nie był zły, tylko realizacja okazała się boleśnie przeciętna (a zakończenie tak naiwne, że rany).

A główny bohater na początku nieco mi przypominał Lighta z "Death Note" :D