PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733569}
7,4 1,8 tys. ocen
7,4 10 1 1825

Charlotte
powrót do forum serialu Charlotte

Ogólnie wszystko idzie w zasadzie w dobrym tempie do 10 odcinka potem dostajemy nagle w 1 odcinku wrogą organizację by w kolejnym została pokonana a w ostatnim po prostu zakończyć anime, to jak to zostało poprowadzone pod koniec nie miało sensu i odbierało całą przyjemność z oglądania tym bardziej że wrogiej organizacji poświęca się łącznie max około 10 min, to anime potrzebowało z 2-3 odc więcej.

3
BestPal

a mi to pasowało - nie wydłuzali na siłę. TO nie była WROGA organizacja, a organizacja, która chciała wykorzystać zdolności tego konkretnego bohatera bo tylko on potrafił kraść moce innych. To był tylko epizod i impuls do działań z ostatniego odcinka.

piotr_pastuszka

Epizod? Ta organizacja działała latami. Odniosłam podobne wrażenie jak autor tematu - w pewnym momencie odcinki o poszukiwaniu kolejnych osób z mocami zrobiły się nudne i wtórne, tymczasem nagle zaserwowano nam masę nowych informacji i sytuacji, i wszystko rozwiązało się błyskawicznie, a już w trzynastym odcinku naprawdę na siłę wciśnięto wszystko, co się dało.

Sol89

Organizacja działała lata, ale zainteresowała tą osobą dopiero jak dowiedzieli o jej istnieniu - ja tak przynajmniej zrozumiałem. Zresztą to kwestia gustu. Mi podobało. Nie oczekiwałem wydłużania. W niektórych serialach się sztucznie rozdmuchuje proste i oczywiste sprawy. Nie mówię, ze tutaj też takich nie było, ale nie czułem efektu "śpieszenia się"

piotr_pastuszka

Ja to odebrałam inaczej - że nie zależało im wcale konkretnie na bohaterze, a na najsilniejszej osobie z mocą - wydaje mi się, że coś takiego zostało powiedziane. A do "przejęcia" takiej osoby jak najbardziej mogli się długo szykować.