PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=647835}
8,0 14 tys. ocen
8,0 10 1 14185
Chicago Fire
powrót do forum serialu Chicago Fire

Dawson :)

ocenił(a) serial na 10

Czyżby nasza serialowa bohaterka była w ciąży z Casey ? Co myślicie na ten temat ?

ocenił(a) serial na 9
ChicagoFireD

mysle, ze napewno jest w ciazy :)) ciekawe, co wymysla w 4 sezonie, bo jako strazak w ciazy chyba pracowac nie bedzie...

ocenił(a) serial na 8
ChicagoFireD

Wkurza mnie jak piszą postać Gabrieli Dawson. Są bardziej niekonsekwentni niż przy pisaniu postaci Petera Mills, ten chciał być strażakiem, w pewnej chwili policjantem, po czym jeździł karetką, wrócił do bycia strażakiem. By na sam koniec wrócić do kucharzenia. Świetna postać, z Gabrielą jest podobnie, jeździła w ambulansie coś przebąkiwała o byciu lekarzem, by na koniec zacząć walczyć o bycie strażakiem. A jak już się jej udało, to scenarzyści sprawili, że jest w ciąży. Ja na miejscu Matta zapytałbym czy dziecko jest jego. I jeszcze ich pewnie na chama ze sobą spikną, jak widać, iż nie pasują do siebie. Mogli ją uśmiercić sezon temu zamiast Shay. Trzymam kciuki, za jakimś dramatycznym początkiem 4 sezonu gdzie ją ubiją.

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Ja mam nadzieje, że Severide'a ubiją bo jest strasznie toksyczną postacią.

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Jak dla mnie pasują do siebie,jest to dla mnie jedna z lepszych par ekranowych.. ale z ta niekonsekwencja scenarzystów się zgadzam.zrobili ja bezsensu strażakiem, żeby wprowadzić jakiś zgrzyt do związku i teraz znowu będą kombinować... A z millsem to już szkoda gadać :/
.

ocenił(a) serial na 8
kuradomowa84

Mnie tam jako para nie pasują, wolałam Matta oglądać z byłą żoną Pata Pridgen. Katya też fajna była, ale te fajniejsze dziewczyny twórcy wolą zabijać :(

ocenił(a) serial na 7
Robert831231

Z Millsem trochę przegięli. Całe życie marzył o tym, aby być strażakiem/ratownikiem i to powinno być egzekwowane. Skoro nie mieli już na końcu pomysłu, co z nim zrobić, mogli go po prostu przenieść (zapomniałam gdzie jego rodzina się przeprowadziła) do tego miasta i tam zaczepić się w jednostce, aby przy okazji być blisko rodziny, ale i kontynuować karierę w straży. A tu się nagle okazuje, że po tylu latach walki, Peter chce być jednak kucharzem i mieć restaurację, a strażakowanie nie było jego marzeniem, ale jego Ojca. Strasznie zamieszali z nim.. No i podobnie postępują z Gabby. Od początku pomysł z byciem strażakiem był dla mnie śmierdzący. Mogła zostać w karetce i wszystko by się kupy trzymało. Może niedługo będzie chciała zostać ratownikiem i przeniosą ją do ekipy Severidea.
A co do dziecka.. Tani chwyt. Co zrobią z jej ciężarną postacią? Przecież nie będzie mogła jeździć na akcje, a do karetki raczej powrotu też nie ma. Musieliby ją usunąć w cień, a w to wątpię, bo dosyć dużo scenarzyści do tej pory w nią 'inwestowali'. Podejrzewam, że poroni, wpadnie w depresję i będzie temat na kolejny sezon.

ocenił(a) serial na 8
pietrusia

"Może niedługo będzie chciała zostać ratownikiem i przeniosą ją do ekipy Severidea." tak może być, ewentualnie będzie chciała się wkręcić i zostać policjantką w ekipie Hanka z Chicago PD :D

ocenił(a) serial na 9
pietrusia

no mam nadzieje, ze nie bedzie poronienia...i cos wymysla innego . Od pierwszych odcinkow widac, ze Matt pragnie dziecka, nagle daja dziecko i bedzie poronienie, nie widze tego :/

pietrusia

Postać Millsa
nie jest powiedziane
że odszedł na zawsze
sami scenarzyści
to podkreślają.
Dawsey najlepsi

pietrusia

albo wymysla jej tragedie i poroni

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Pomimo tego, że Dawson to nie jest postać przeze mnie lubiana, to jednak myślę, że to Matt powinien sprawdzić czy przypadkiem komuś dzieciaka nie zrobił. Dawson była raczej grzeczna. ;p

ocenił(a) serial na 8
invisiblefairy

Eee wydaje mi się, że o jeden romans więcej ma jednak Gabby i Matt jest grzeczniejszy :)

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Pominęłam jakiś odcinek? Wydaje mi się, że wszystko oglądałam po kolei i w tym tygodniu nadrobiłam końcówke 3 sezonu. ;p

ocenił(a) serial na 8
invisiblefairy

Ogólnie licząc wszystkie sezony :)

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Ale tu chyba nie chodzi o liczebność wszystkich romansów/związków. ;p Myślałam, że pominęłam jakiś odcinek, gdzie po zerwaniu z Mattem coś zaszło między nią a kimś. Chyba liczy się to, że po zerwaniu z nikim się nie zabawiała. W przeciwieństwie do Matta. Poza tym myślę, że akurat w tym przypadku niesprawiedliwie ją oceniasz ;) Casey był przecież wcześniej w poważnym związku, chciał się ożenić i zakładać rodzinę. Nie wyszło, ale wracali do siebie kilka razy. Porównywać Dawson do Matta jest w tym wypadku nie w porządku. ;p

ocenił(a) serial na 8
invisiblefairy

"Poza tym myślę, że akurat w tym przypadku niesprawiedliwie ją oceniasz ;)" Pewnie tak, ale drążni mnie i mam wrażenie iż scenarzyści nie mają pomysłu na jej postać.

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Też za nią nie przepadam, często jest denerwująca i bezmyślna. Nie rozumiem dlaczego w ogóle zrobili z niej strażaka, skoro kochała swoją pracę w karetce i chciała iść na studia medyczne. No i totalnie nie rozumiem tego zafascynowania Mattem, ale to już może ze względu na to, iż gościu też mnie irytuje i totalnie nie jest w moim typie. :D

ocenił(a) serial na 8
invisiblefairy

Dlatego chciałbym, żeby Ją ubili na początku sezonu, albo żeby poroniła i niech już będzie tą strażacką, a nie znów wraca do karetki.

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Potwierdzam. Przydałby się jakiś większy dramat. :)
Mogli Shay zostawić, a zająć się Dawson. Ehh.

ocenił(a) serial na 8
invisiblefairy

Ano mogli :)

invisiblefairy

mogli nie pokazac jak Dawson sie z kims puszcza

ocenił(a) serial na 7
ChicagoFireD

Nie lubię Dawson jej postać jest co raz bardziej irytująca. Jestem w trakcie 3 sezonu i nie mogę znieść tych jej dramatów związanych z pracą i ze związkiem z Mattem. Mieli byc profesjonalni nie laczyc pracy i zycia osobistego a ta go ciągle nachodzi w trakcie pracy i jakieś swoje wynurzenia mu serwuje. I ta niekonsekwencja jeździła na karetce zbierała na studia medyczne a tu nagle została strazakiem. Mam nadzieje ze ja usmierca albo ze rozstanie sie z Mattem bo do siebie nie pasuja. Za bardzo slodko pierdzacy jest ten ich zwiazek. I taki jakis niewiarygodny. Matt tak kochał Hallie a ledwo zmarła i rach ciach i juz pełnia szczęścia z Dawson.