PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=647835}
8,0 14 tys. ocen
8,0 10 1 14185
Chicago Fire
powrót do forum serialu Chicago Fire

Warto zacząć oglądać ten serial? Proszę o opinie?

ocenił(a) serial na 9
KarolinaW_filmaniak

Według mnie jak najbardziej warto :)
Osobiście podpasowała mi już sama tematyka - strażacy w akcji. Miła odmiana, biorąc pod uwagę fakt, że w serialach tak często ostatnio powielany jest temat super glin walczących z przestępczością. Fajnie, że w końcu ktoś skupił się na jakże trudnej i odważnej pracy strażaków :) Odchodząc od samej tematyki - świetne postaci, każda z nich przedstawiona, charakterystyczna, na całe szczęście brak tutaj powierzchowności. Aktorzy także dają radę. Efekty specjalne również. Same akcje, ratowanie itp, moim zdaniem przedstawione jest w idealnie wyważony sposób. Nie za dużo i nie za mało. Oprócz ognia przedstawione są osobiste dramaty i problemy każdego z bohaterów, co oczywiście idzie na plus dla całej produkcji. Gorąco polecam :)
Proponuję od razu obejrzeć 2 odcinki serialu. Z tego co pamiętam, wciągnęłam się dopiero właśnie po 1x02 :)

ocenił(a) serial na 10
KarolinaW_filmaniak

według mnie również warto :D
Mało jest teraz seriali o strażakach, a szkoda. Serial spodobał mi się od razu po pierwszym odcinku. Każdy odcinek jest wyjątkowy i jeśli myślisz, że nic cię już nie zaskoczy to za każdym razem się mylisz. Dzięki temu serialowi zobaczyłam jak ciężka jest praca strażaka i zaczęłam cenić tych ludzi. Gra aktorska jest bardzo dobra, że czasami łapie się na tym, że myślę o nich jak o prawdziwych strażakach:-)

ocenił(a) serial na 10
luzaczka

Warto jak najbardziej!Od pierwszego odcinka wciąga, a z każdym kolejnym coraz bardziej! :)

ocenił(a) serial na 10
KarolinaW_filmaniak

Warto, bo fabuła jest wciągająca. Serial nie słabnie tylko rośnie. Rośnie akcja serialu. Ja jestem w trakcie 2 sezonu. Polecam!!!

ocenił(a) serial na 8
KarolinaW_filmaniak

Też jestem zdania, że warto. Szczerze mówiąc pochłonęłam wszystkie odcinki w 4 dni. Serial tak mnie wciągnął, że oglądałam po 10-11 odcinków dziennie. Każdy bohater ma swoją historię, która jest rozwijana z odcinka na odcinek, w bardzo fajny sposób jest też pokazana ciężka praca strażaków. Także ogólnie moim zdaniem serial świetny i naprawdę warty obejrzenia :)

ewela_90_z

wow 10 odcinków dziennie - najlepsza z możliwych rekomendacji :D Ja też polecam, zgadzam się że jest to miła odmiana od wszechobecnych seriali kryminalno-policyjnych (chociaż bardzo je lubię a wręcz kocham), postacie ciekawe, akcja wartka. Szczerze polecam :)

ocenił(a) serial na 8
Kismet_

Polecam!!!! pierwsze podejscie z tym serialem, dotarlam do 3 odcinka i zrezygnowlaam, sama nie wiem cemu ale ciagle mialam w głowie Chase z Dr.House i myślę....ten serial musi być fajny a jeszcze o strażakach i drugie podejscie i przez 2 dni obejrzalam juz 18 odcinkow :D serial naprawde jest milą odmianą od policjantów i lekarzy :)

Manahilette

A żeby on był tylko o strażakach, to jest serial o przystojnych strażakach :P szczerze mówiąc wolę Jessego Spencera jako strażaka :)

ewela_90_z

Ja również polecam ten serial. Po świętach uskuteczniłam sobie maraton oglądając ( podobnie jak ewela_90_z ) po dziesięć odcinków dziennie. A teraz z niecierpliwością czekam na najświeższy, którego emisja będzie miała miejsce już w przyszłym tygodniu. Bardzo mi się podoba to, że pracownicy jednostki " 51" są dla siebie jak druga rodzina. Życie pisze scenariusze, niejedno już przeszli, czasem nawet się poprztykają ale aż miło popatrzeć kiedy jednoczą swoje siły gdy zajdzie taka potrzeba.

Ps. Chociaż jeden strażak mógłby przestać machać sikawką na prawo i lewo bo łamie mi serce ;) ;) ;)

KarolinaW_filmaniak

Najlepszy serial jaki w życiu oglądałam. Tyle w temacie