Czy kojarzycie jakieś seriale z podobną relacją wśród bohaterów jak relacja Shay+Severide?
Tylko nie mam na myśli ogólnie kobieta + facet = przyjaźń, ale naprawdę tak przedstawioną jak ta z
ChF, tak silną więź.
Właśnie ostatnio z kumplem szukaliśmy czegoś w podobie ;)
Mira i Spartacus, bardzo się przyjaźnili, choć ona chciała więcej, Spartacus i Agron, Spartacus i Varro
Dzięki, ale chodzi mi bardziej o bromance ;) W sensie coś aseksualnego, a miłość - jak już - platoniczna ;)
skojarzyła mi się relacja Erin i Jay'a z "chicago pd" która przynajmniej dla mnie jest podobna do relacji Shay i Severide:) nie wiem jak Wam:)
Piękna przyjaźń między bohaterami:
One Tree Hill- Lucas Scott i Haley James Scott
Veronica Mars- Veronica Mars i Wallace Fennel
Chirurdzy- Mark Sloan i Callie Torres
Kamuflaż- Annie Walker i Auggie Anderson
:)
Pisałam, że chodzi mi o całkowicie aseksualne znajomości. Anne Walker była w związku z Andersonem ;) Reszty nie znam...
Oczywiście, że byli razem, ale w pierwszych 3 sezonach byli świetnymi przyjaciółmi i teraz o ile dobrze pamiętam nie są już razem, a nadal tworzą przyjacielski duet.
Do pięknej przyjaźni można zaliczyć jeszcze bohaterów z Criminal Minds: Derek Morgan i Penelopie Garcia, oraz pozostali bohaterowie z tej serii ( o ile dobrze pamiętam to to chyba jeden z nielicznych seriali gdzie główni bohaterowie nie sypiają ze sobą, a jedynie się przyjaźnią ;))