PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=647835}
8,0 14 tys. ocen
8,0 10 1 14141
Chicago Fire
powrót do forum serialu Chicago Fire

S03E01

ocenił(a) serial na 10

Boże i jednak uśmiercili moją ulubioną postać. I te flashbacki. Rozumiem, że aktorka chciała odejść, ale czy od razu trzeba było ją w tak dramatyczny sposób uśmiercać.

Póki co nie będę w stanie oglądać dalej, może kiedyś wrócę do serialu.
Obejrzałam ten odcinek 5 minut temu i nad płaczę, bardzo smutno to przedstawili ;/

#WhyShay.

Jedyny + to Kelly z zarostem. Ta nowa sanitariuszka jest okropna..

Summer_Wine

cześć, ja tak samo nie zamierzam oglądać następnych odcinków... nie wiem co to za pomysł uśmiercenia jednej z ulubionych postaci... mam nadzieję, że pseudo "scenarzyści" zrozumieją swój błąd jak zobaczą komentarze ludzi i spadająca oglądalność - tylko niestety, będzie już za późno!
ps. gdzie jest jakieś oficjalne forum serialu... z chęcią wystawię komentarz na oficjalnej stronie chicago... wszyscy tak powinniście zrobić - żeby osoby odpowiedzialne za tą śmierć zobaczyły jak wielki błąd popełniły.
pozdro

ocenił(a) serial na 7
xizax408

Dużo osób pisze na oficjalnym fanpage'u. Jest tam setki komentarzy o tym, że widzom będzie brakować Shay i wszyscy (nie spotkałam się z inną opinią) uważają, ze to błąd twórców.

ocenił(a) serial na 10
Summer_Wine

A wiecie co mnie dziwi i zastanawia i daje kolejny powod do znienawidzenia scenarzystow. Pozegnali ta Shay jak aktorke drugoplanowa. Uderza ja belka,Dawson i Kelly probuja ja ratowac,za chwile pozostali wynosza Shay i CYK -6 tyg pozniej. Ani zadnego pogrzebu ani kompletnie nic! Co sie dzialo z reszta strazakow,jak to przezywali? A my widzimy tylko po 6 tygodniach jak Gabi i Kelly sa w depresji.
Pojechali po bandzie ze smiercia Shay. Wiadome,ze to tylko film i umarla postac z filmu a nie Lauren,ale jednak czuje straszny smutek i nie moge ogladac tego.

ocenił(a) serial na 9
arabgirl

No racja.. Też czekałam chociaż na pogrzeb. Po co ją pokazywać w retrospekcjach ? Mogli jej nie uśmiercać. Shay była moją ulubioną postacią, wnosiła humor i miała genialny charakter. Normalnie przeryczałam cały odcinek i do tej pory nie mogę się z tym pogodzić.. Jak tylko patrzyłam na Kelly'ego to od razu miałam łzy w oczach. Matko najgorsze jest to, że gdyby odeszła z ekipy to zawsze można by było ją przywrócić a tu bach śmierć i do widzenia...

ocenił(a) serial na 10
Sophie96

No wlasnie.ja nie moge patrzec na Kelly'ego ani na Gabi bo widac jak cierpia. Mogli nie wiem przynajmniej uspic Shay.Dostala ta belka i jest w spiaczce,albo ze po tym wypadku gdzies wyjechala na jakis czas.Moglo by byc na swiete nigdy,ale kazdy widz mialby ta swiadomosc ze moze jeszcze wroci.
Niestety tez sie nie moge z tym pogodzic (pierwszy raz tak mam jezeli chodzi o jakis serial). Z tym pogrzebem tez pojechali po bandzie eh.

ocenił(a) serial na 9
arabgirl

Jak mam być szczera to tylko dzięki tej aktorce znalazłam ten serial i go po prostu pokochałam.. Teraz to nie będzie to samo ehh

arabgirl

Zrobili to pewnie dlatego, żeby w następnych odcinkach mogli pokazać to w retrospekcjach. Pewnie będą sobie to wspominać i w ten oto sposób dowiemy się jak to z nimi było. Ale i tak jestem wkurzona na nich, bo tak jak mówisz, Shay nie była postacią drugoplanową i powinni pokazać to w inny sposób. Będzie mi jej brakować, ale serial będę oglądać dalej.

ocenił(a) serial na 7
Summer_Wine

Ryczałam cały odcinek. I dalej nie mogę się opamiętać :( :(

ocenił(a) serial na 10
Summer_Wine

Myslalam,ze to ja jestem taka nienormalna,ze przezywam usmiercenie postaci z serialu...Jakby mi ktos z rodziny umar,a widze ze nie jestem sama hehe.

ocenił(a) serial na 10
Summer_Wine

Pierwszy raz (26 września 2014 o godz. 9.45), kiedy dowiedziałam się, że zginie Shay, było wrzucone na facebook'u zdjęcie przez stronkę Chicago Fire NBC. Siedziałam wtedy w szkole na przerwie i zaraz miałam mieć matematykę, miałam komórkę w dłoni i przeglądałam fejsa, i wtedy niechcący przeczytałam podpisane zdjęcie CF : Goodbye beautiful, goodbye lady, goodbye Shay. I już wtedy zakręciły mi się łezki w oku. Na matmie siedziałam w gapiona w jeden punkt nie mogąc uwierzyć, że to się stało na prawdę. Myślałam, że ktoś mi zwróci uwagę, co się stało, dlaczego płaczesz ? Ale takiej reakcji nie było. Później przeglądałam inne strony, wyszukując czy to prawda, że zmarła Shay, ale okazało się, że to niestety koniec jej kariery, przepięknej przyjaźni między Severide'em i Dawson. Przez calutkie wakacje myślałam jakie będzie roztrzygnięcie tej akcji i przeczuwałam też, że może ktoś umrzeć, ale nigdy do głowy by mi nie przyszło, że to może być Shay. Powinni pokazać chociaż jej pogrzeb, a nie od razu przeskoczyli 6 tygodni w przód, bo to była beznadzieja, prawda? Za jakiś czas w nocy obejrzałam pierwszy odcinek, który przez te 42 minuty przepłakałam. Gdy tylko spojrzałam na Kelly'ego lub Dawson zaczęłam znów płakać, jest mi ich tak żal. Rano byłam cała zapłakana i gdy tylko pomyślałam o Always, znów ściskało mnie w gardle, nie mogąc przełknąć śliny. Strasznie to przeżyłam, jak bym kogoś bliskiego straciła. Pomimo, że kochałam Leslie, nigdy nie przestanę oglądać tego wspaniałego serialu, robię to dla Shay, która osobiście pewnie, by nie chciała, aby serial, w którym kiedyś grała, stracił widzów, ze względu na nią. Tak jak mówi Always=Zawsze będę z nią i nigdy o niej nie zapomnę, tak jak o całym Chicago Fire. Nie zapomnę tego serialu do końca życia. R.I.P Shay, Kochamy Cię, pamiętaj !!!

ocenił(a) serial na 10
ChicagoFireD

Ja przestałam oglądać Chicago Fire i Chicago PD. Może kiedyś wrócę do tych seriali. Póki co nie mam dla kogo oglądać CF, a CP oglądać nie będę bo mi się tylko smutno robi.

ocenił(a) serial na 10
Summer_Wine

A w Chicago P.D,Dawson i Shay czesto tez wystepuja? Ja tak samo przestalam ogladac.Skonczylam na 12 odcinku 2 sezonu i na razie stop.

ocenił(a) serial na 10
arabgirl

Często może nie. Jednak fabuła się przeplata. Kelly związał się z jedną z głównych bohaterek w Chicago PD.