To było na prawdę dobre! Te napięcia, i te gry Voighta.
Szkoda tylko że końcówkę z Antonio tak zakończyli mogliby dać nam parę odcinków niepewności w
tym po której stronie się opowie.
Coraz ciekawsze są te odcinki. Podoba mi się ta ekipa. Dobrali dobrych aktorów i podoba mi się ten
cały team, postacie są konsekwentnie prowadzone.
Dziwnie się dzieje czasem z serialami, że Chicago PD wydaje się że jak na razie wypali i otrzyma
drugi sezon, a Chicago Code się to nie udało.
Fakt odcinek był dobry. Voigt jest postacią, która na pewno wzbudza wiele kontrowersji, ale przynajmniej przyciąga do siebie widza. W 7 odcinku zachował do końca zimną krew i udało mu się ochronić synalka. Trochę mnie to wkurzyło, ale cóż poradzić, syn policjanta zawsze będzie miał łatwiej.
Co do ekipy, bardzo ich lubię. Antonio jest porządnym gliniarzem i wiedziałam, że będą nim targać emocje, czy pozostać po stronie Wywiadu, czy raczej przymknąć oko na poczynania Voighta i opowiedzieć się po jego stronie. Też wydaje mi się, że mogli to jakoś pociągnąć, aby Dawsona wystawić na większą próbę, ale najwyraźniej zostało to porzucone.
Osobiście nie oglądałam Chicago Code, więc nie mogę się odnieść, ale Chicago PB jest całkiem dobrym serialem. Ma charyzmatycznych bohaterów , ciekawe wątki i czego nie można pominąć, jest to spin-off CHF więc już na wstępie miała pewną grupę docelową, która oglądała strażaków i łaskawym okiem spojrzała też na CHPD.