Ja to oczywiście chce Jaya i Erin razem :D Samej Erin i jej matki już nie bo końcówka s2 dobiła mnie totalnie jak Lindsey polazła do swojej zwyrodniałej matki jak kilka odcinków wcześniej wyręczyła się Hankiem żeby ten "spławił" Bunny z życia Erin.
Tak jak wspomniałaś w temacie do 2x23 niestety początek s3 to będzie Erin i jej kryzys wieku średniego. Promyk nadziei że to będą z dwa pierwsze odcinki i ta baba wróci do jednostki, ale to tylko marzenie :p
Po za tym to więcej historii innych członków ekipy wywiadu, bo to urozmaici serial.
Może nie więcej, ale lepsze crossovery żeby postacie z innych seriali bardziej byli angażowani w akcje. Te crossy w Fire tylko się zaczynają i tak naprawdę to crossover jest pomiędzy PD a SVU tam może jeden strażak się pojawi na chwile powie jedno zdanie i tyle z udziału obsady Fire w crossie. Tak że to chciałbym żeby poprawili.
No i na koniec grubsze akcje na kilka odcinków jak to było z porwaniem dzieci Antonia, jakiegoś wroga którego złapanie zajmie więcej niż jeden odcinek. Albo takiego który będzie przewijał się w kilku odcinkach żeby pojawić się na finał sezonu i zrobić widowisko.
To tyle z mojej strony, to co wymieniłem jest do zrobienia, w historii telewizji to wszystko było, ale jest dobre wiec w PD też powinno być. Jedno marzenie czyli wywalenie Millsa z Fire mi się spełniło wiec może spełni sie kolejne :D
Czekamy teraz...
Tego też się obawiam... I łącze się w nadziei z tobą że to będzie pierwszy jeden-dwa odcinki a nie połowa sezonu.
Co do Crossoverów zgadzam się. Zazwyczaj strażacy pojawiają się urywkami,minimalnie a cały crossover dzieję się miedzy SVU a PD.No i nie mogłam nie zauważyć,że zazwyczaj mają jakąś historię zw. z Erin. Nie żebym miała coś by Jay tam był ale może dla odmiany jakaś inna historia .
Oh powtórzenie z S1,byłoby super! Ja to bym chciała bardzo jakaś taką akcję dłuższą albo ogólnie wątek który będzie ciągnął się kilka odcinków,oczywiście może być przeplatany innymi.,
Np jak z nagrodą za Jaya,był przez bodajże dwa odcinki chociaż(Szkoda tylko że zakończenie marne xd)
Bardzo bym chciała widzieć więcej historii z przeszłości. Marzę żeby zrobili jakieś odnośniki do pobytu Mouse;a i Jaya w arami,jakaś akcja związana z armią,skorumpowani żołnierze,cokolwiek. to by mogło być interesujące,taki watek.
No i sam Mouse. Wydaje mi się bardzo ciekawą postacią i liczę że będzie się pojawiał więcej niż teraz i niż Jin. No i jestem ciekawa co doklejanie się mu tam w armii przydarzyło(pieję do jego rozmowy z Platt gdy wypełniał papiery) Moje największe oczekiwania więc dotyczą MOuse'a, Jay'a, Armii,o i powiedzmy że liczę też na Burgess i Ruzeka i ich dalszy los.
No i fajnie by było zagłębić się bardziej w historie każdej z postaci, bo jak dotąd na piedestale pod tym względem figuruje oczywiście Erin, może Hank a reszta to tak po łebkach,
Tak naprawdę mogę dostać wszystko byle nie Erin znów.
Ah i nie mogę nie wspomnieć...Sezon 1 był napompowany akcją, co chwilkę strzelaniny,pościgi i bijatyki,sezon drugi pod tym względem był znacznie słabszy...
Poważnie,haha w Fire jak dla mnie mogliby wywalić Gabby i byłabym szczęśliwa xd
Nom akcja strasznie zwolniła w s2, a Voight przestał być "bad capem" zostając ciepłą kluchą :D
Oby przeczytali nasze posty i w s3 wrócili do formy, bez Erin i jej rodzinki, a za to z wyrazistymi czarnymi charakterami, retrospekcjami, osobistymi historiami członków naszej ekipy i z happy endem Jaya i Erin :p
Te serial zwolnił z akcją jak by już był po 10 sezonach a nie dwóch xD Teraz dojdzie jeszcze Med więc fajnie by było żeby te seriale pokazały na co je stać, żebyśmy mogli je regularnie oglądać.
Gabby też bym się pozbył a wskrzesił Hallie i było by już perfekcyjnie :D
Dokładnie, okej podoba mi się że Hank bronił ,,swoich" itp( choć jak wiemy to też nie zawsze tak jest przynajmniej w S1 tak było)
ale jakoś wolałam go w S1.
Hahah podejrzewam że raczej czytają posty na zagranicznych forach a tam (nie mogę tego pojąc)ale wszyscy są zachwyceni wątkiem Erin i tym jak odgrywa tą rolę, i w ogóle chcą tego więcej,najlepiej by pokazali każde ze stadiów jej depresji i tak dalej. Wszędzie tylko piszą że czekają aż Jay i Hank jej pomogą i w ogóle ,czyli więcej proszenia i latania za Erin,jakby dotąd było tego mało xd
niech ją kopną w tyłek to od razu kobieta wróci do normy o!
Dokładnie! Nie wiem, PD nadal jest super serialem ale jakby wpadli w pewną rutynę,zajmują się tylko stałymi postaciami,i nie rozwijają fajnie wątków. Pewnie wiem że scenarzyści mają własne wizję ale idą na łatwiznę i czasami chyba specjalnie wybierają łatwiejszą drogę rozwiązania pewnych wątków. a wydaje mi się że im lepsze odcinki to lepsza oglądalność, a to większe pieniądze ? a oni ost to nawet mniej pościgów wykonują,mniej akcji,mniej wszystkiego tylko nie osobistych dramatów Erin :D
Matt jest jeszcze spoko, ale Gabby mogła zastąpić Shay w tamtym płonącym budynku xD
Swoja drogą teraz Shay będziemy oglądać w nowym serialu "Lucifer" który zapowiada sie nawet nawet.
Co Ty gadasz, to france nie wiedzą co piszą :D Jak chcą Erin to niech poproszą o kolejny spinnoff pt. "Chicago Erin" xD
No wiadomo, nie robili by tych seriali żeby nie mieć z tego korzyści, hajsu z reklam, ale pewnie wykalkulowali że stosunek wydatków do oglądalności im pasuje to nie inwestują w realizacje i dostajemy taki finał sezonu pisany na kolanie. A może, nie wiem bo nie sprawdzałem kto inny jest odpowiedzialny za scenariusz w s2, może w pierwszym sezonie Dick Wolf czuwał nad projektem, a teraz kto inny był za to odpowiedzialny.
Miejmy nadzieje :D
No matt nie jest taki zły chociaż nie jestem ejgo fanką,ale ostatni wątek wydaje się interesujący. Kto by pomyślał że strażak ma tak ekscytujące życie (oczywiście poza faktem że codziennie grozi mu śmierć w płomieniach)
Słyszałam o tym serialu ale jeszcze nie miałam okazji sprawdzić,zostawiam to na wakacje.
Dokładnie, tak się zachwycają że aż przestałam udzielać się na tamtym forum,jak tylko powiedziałam cokolwiek co pokazywało że nie jestem fanką zachowania Erin prawie mi głowę urwali xd
No tak,ale jednak...najbardziej dotąd żałuję zmarnowanej akcji w odcinku trzecim z tą nagrodą za głowę Jay'a. Ah tyle by mogło się tam wydarzyć,okej może nie rozwiązali tego najgorzej ale jednak ,niedosyt.
Nie mam pojęcia wiem że Dick Wolf nadal pracuje i Derek Hass też,dokładniej się nie orientuję:)
Chicago Fire super ;) ja zaczełam od PD a potem Fire i zle zrobiłam poniekąd... bo powinnam odwrotnie, i bym inaczej zrozumiała.No ale nie jest zle, dałam radę XD
Też bym chciała Erin i Jay'a razem. I żeby ,tak jak mówicie, to nie było jej lamentów cholera wie ile... no ale zobaczymy XD myślę że aż tak zle nie będzie ;)
A co do tej akcji z głową Jaya, to prawda hahah to jakoś tak ucichło. Pewnie już do tego nie powrócą. Troche szkoda.
Ja Matta i Gabby lubię, ale jako para eee niekoniecznie chyba ;) Znaczy z początku im kibicowałam, bo to takie urocze było jak Gabby chciała z nim być i się podkochiwała. Ale no nie jestem przekonana. Z Peterem też mi nie pasowała, no ale cóż :)
Koniec końców to już się nie mogę doczekać nowych odcinków. Bardziej Fire bo ciekawie się zakończyło. I myślę, że PD dołączy na trochę dłużej zważywszy na końcówkę XD
Widze ze wiekszość by chciała aby Jey i Erin byli razem. Wydaje mi sie ze może to być cieżkie gdyż wyczytałam ostatnio w Świecie Seriali ze Sopfia (Erin) rozstała się z Jessim (Jayem). Moze nie będą chcieli grać razem.
Ale są przyjaciółmi ;) Widać że są w dobrych stosunkach po ich zdjęciach na instagramie ;) Zresztą. Wychodzę z założenia, że są profesjonalistami i raczej nie powinno to wpływać na to czy grają ze sobą czy nie. Widać to było np po Pamiętnikach Wampirów gdzie Ian rozstał się z Niną ale grali razem miłosne sceny. No trzymam za nich kciuki żeby nie trzeba było czekać kolejnych pięciu sezonów na to, żeby ich spiknęli,.. :D