PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800447}
7,2 51 tys. ocen
7,2 10 1 50979
6,2 17 krytyków
Chilling Adventures of Sabrina
powrót do forum serialu Chilling Adventures of Sabrina

Ogólnie spoko, to jednak uważam, że sama Sabrina to zadufana w sobie egoistka, która myśli, że jest jakimś wyjątkowym dzieckiem - o czym mam wrażenie, że każdy ją przekonuje - pół wiedźma, pół człowiek - a jednak nagle, bez nauki, bez niczego jest najlepsza i najsprytniejsza - ba!

Ogólnie sam serial spoko, ale irytujące jest, gdy ona wie wszystko najlepiej - zawsze nieomylna Sabrina.

Skończyłam pierwszy sezon - i cóż za mało Salema - a szkoda ;(

Ogólnie spoko, można obejrzeć to jednak nie zachwycałabym się tym jako "Bardzo dobre" a raczej takie 5,5/10 - nie wyżej.

Tak czy siak, fanów poprzedniej wersji Sabriny zachęcam do obejrzenia ;)

ocenił(a) serial na 6
Zenowefa_Karton

Klasyczna Mary Sue ;)

Fragaria

Szkoda, za bardzo cukierkowo rozumiem, że wersja Netflix ma być mroczniejsza, ostrzejsza i cokolwiek innego - to jednak chyba, zwyczajnie przesadzili ;c

ocenił(a) serial na 6
Zenowefa_Karton

Zgadzam się, też nie rozumiem dlaczego wszyscy uważali ją za kogoś niezwykłego, za jakąś potężną czarownicę. Dlaczego? Nigdy nawet nie wykazała się jakimiś ponadprzeciętnymi umiejętnościami.

A ta akcja z przywróceniem do życia Tommy'iego to w ogóle była jakaś porażka.

ocenił(a) serial na 7
Zenowefa_Karton

zgadzam sie i to jest jedna z najgorszych wad tego serialu, Sabrina od razu wszystko wie , we wszystkim jest najlepsza, bohaterka ratuje wszystkich z opresji, bylo to niesamowicie wkurzajace

ocenił(a) serial na 5
Zenowefa_Karton

Sabrina to bardzo irytująca postać. Sam serial ma drobne perełki. Czekam na drugi sezon

Zenowefa_Karton

Też czekam na drugi sezon, jasne, że obejrzę z ciekawości i sentymentu.

da się jakoś edytować post by był oznaczony jako spojler? Nie chce nikomu zniszczyć zakończenia, etc
Oby popisali się bardziej niż w pierwszym sezonie! W sumie tak się zastanawiam, czy tylko mnie rozśmieszyła końcówka? W połowie serialu wiedziałam, że tak będzie to jednak miałam nadzieję, że tego nie zrobią i bardziej się postarają - wcześniej, mimo, iż wręcz wróg - to na koniec szatańska miłość.

No nic zobaczymy co będzie dalej :D

ocenił(a) serial na 8
Zenowefa_Karton

Mam wrażenie, że osoby które narzekają na 'super Sabrine' mało uważnie oglądały serial.
Sabrina JEST wyjątkowa, skoro się nią tak Szatan interesuje. No i jest główną bohaterką, więc musi być :D Ale czemu? Tego nie wiemy.
Ale jej poczynania i jej moc wcale już takie super nie są.
To jest typowa postać która porywa się z motyką na słońce, która najpierw coś robi potem myśli.
Za KAŻDYM razem kiedy miała problemy ktoś inny jej pomagał.
Akcja w labiryncie - Salem
Akcja z dyrektorem - kuzyn
Akcja z gnębieniem w szkole - najpierw Salem pomógł jej przetrwać noc, potem Hilda namówiła dzieciaki na pomoc w zemście
Akcja z demonem snu - Madame Satan i Hilda
Akcja z Lady Blackwood - Hilda
Akcja z egzorcyzmami - Madame Satan i ciotki zwłaszcza Zelda
Akcja z Tommym - Madame Satan, Weird Witches
Finał - Szatan (wątpię, żeby Sabrina miała taką moc. Zapewne to było tymczasowe doładowanie mocą w celu obudzenia czegoś w Sabrinie. )

Sabrina wszystkim chce pomagać, ale ostatecznie ZAWSZE ktoś jej musiał pomóc, bo jej wiedza i umiejętności wcale nie są jakieś awesome.
I właśnie ta dobra, 'ludzka' strona Sabriny była minusem.

Daroo_3

"Za KAŻDYM razem kiedy miała problemy ktoś inny jej pomagał." czyli wychodzi na to, że Sabrina to naprawdę klasyczna wypisz wymaluj Mary Sue.

Zenowefa_Karton

mnie niesamowicie drażni i osłabia naiwność Sabriny. gdy wpada na jakiś pomysł związany z czymś, czego nigdy wcześniej nie robiła - niebezpieczne zaklęcie, rytuał etc. - kompletnie neguje fakt, że coś może nie pójść zgodnie z planem. ludzie ostrzegają ją, że to co robi jest głupie i niebezpieczne a ona macha ręką i mówi z pełnym przekonaniem rzeczy w rodzaju:"ale jak to? przecież jest wszystko dobrze! załatwiłam to!". a potem to zdziwienie, że narobiła więcej szkód niż pożytku... i nie przekonuje mnie argument o tym, że jest młoda. są młodsi od niej i bardziej rozgarnięci.

[ SPOILERY Z SEZONU 2!!! ] ręce mi opadły kiedy tuż po tym jak Sabrina odkryła swoje nowe moce, bez żadnego wahania użyła ich do przywrócenia wzroku Roz. nie wiedziała kompletnie nic o tych mocach oprócz tego że są potężne.to jest mroczna magia, nie może mieć pewności że gdy na pozór czyni szczerze dobre i nieszkodliwe rzeczy ostatecznie nie odwróci to się przeciwko niej i że nie stanie się nikomu krzywda. zresztą tak było z bratem Harvey'a. idiotka, nie uczy się na własnych błędach. pomyślałby kto, że po sytuacji z Tommy'm Kinkle będzie ostrożniejsza. ale oczywiście nie... [ SPOILERY Z SEZONU 2!!!]