PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122745
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

I jak wrazenia? Ja tam prawie caly odcinek przeplakalam, chociaz wiedzialam co bedzie i w ogole...Heh.
Jestem swiezo po obejrzeniu, wiec narazie sie wstrzymam z dluzsza ocenia :)
Tyle tylko, ze nie wiem jak to bedzie bez George'a, bo go lubilam najbardziej. :|

gwell

Czekałam tyle czasu, więc bardzo cie prosze napisz co sie stało z Izzy a co z georgem???Ja niestety nie obejrze tak szybko!

ocenił(a) serial na 10
b_czerwinska

!!! SPOILER !!!

Izzie przezyła, a George nie - został dawcą organów

ocenił(a) serial na 10
gwell

Strasznie smutne te 2 odc. Ciągle myslalam, ze sie okaze, ze to nie George a jednak ehh szkoda.
Ten serial to naprawde wyciskacz łez:o

użytkownik usunięty
CoeurDor

prosba do wszystkich ktorzy chca sie podzielic wrazeniami po odcinku albo o cos zapytac. nie piszcie na poczatku wiadomosci niczego co wskazywaloby co wydarzylo sie w tym odcinku. bo jezeli jest to nowy odcinek a nie kazdy je od razu sciaga to moze nie kazdy chcialby wiedZiec co sie wydarzy. dlatego zaczynajcie od napisania czegos co wskazywaloby osobom niechcacym psuc sobie zabawy ze w waszej wiadomosci bedzie opis odcinka ;) dziekuje w imieniu innych :)

ZGADZAM się w zupełności, tymbardziej w innym poscie pod tym tematem jakas dziewczyna opisala dokladnie odcinki...to jest bez sensu, po co potem ogladac skoro wszystko sie wiE? chcielibyscie tak oglądać?

ocenił(a) serial na 10

Dlatego się pisze >> SPOILER , co znaczy, ze jest we fragmencie mowa o akcji z odcinka.
Zreszta nie rozumiem po co ktos wchodzi na temat "wrażenia po odcinku 6x1" skoro go nie ogladal. Wiadomo, co moze byc w takim temacie.

CoeurDor

czy 6 sezon jest na fox life ?
ja własnie mam załozony fox life i myslałam ze 24 będzie .. a tuu nic nie ma. ;d
czyli to jest tylko w internecie ?
i kiedy bedzie na fox life ?
prosze o odpowiedz !

ocenił(a) serial na 10
AddisonShepherd

Na fox lifie jest teraz 5 sezon, 6sty pewnie będzie leciał na wiosnę. Niestety odcinki szóstego sezonu można znaleźć tylko w Internecie.
Poniżej pojawią się SPOILERY.

Co do odcinka. Szału nie ma. Myślę, że większe zaskoczenie byłoby gdyby nikt nie wiedział że T.R.Knight odchodzi z serialu co byłoby równoznaczne z jego śmiercią w 1wszym odcinku.
Reakcja wszystkich na śmierć Georga moim zdaniem uchwycona bardzo dobrze - nie przesadzona - każdy miał się uporać z tym na swój sposób. Sytuacja na pogrzebie - kiedy to wszyscy się śmieją - na serio na początku zacząłem się śmiać z nimi, ale po chwili przyszła zaduma. Bardzo mi się podoba Bailey? - powraca ta z początku serialu - w sumie rozumiem jej reakcję - niby jej nie zależy, ale łączy ją z większością głęboka więź. Jedna z ulubionych postaci.
Laxie i Mark - fajny motyw, ogólnie ich lubię chociaż z początku ta pierwsza działała na nerwy. Callie i Weber - słowna bójka - rewelacyjna.
No a ta laska co ją George uratował - ciągle siedziała przed szpitalem - wkurzała mnie - nie znała Georga, a jęczała jak najęta, Izzie dobrze jej powiedziała.
Po Meriedith widać że Ellen jest w ciąży szczególnie jak Izzie wrzuca tej lasce przed szpitalem(Annie?) a ona siedzi na ławce w oddali, no i z twarzy troszkę pulchniejsza jest.
Dziwne mam wrażenie, że idea Grey's anatomy gdzieś się zagubiła, ale zobaczymy jak będzie dalej. ;-)

użytkownik usunięty
AddisonShepherd

na fox life nie puszcza odcinkow rowno z ABC :/ bez przesady ;) maja opoznienie ale nie tak duze jak polsat. mysle ze 6 sezon puszcza na fox life od nowego roku.

użytkownik usunięty
CoeurDor

chodzilo o to zeby ktos juz na samym poczatku wiadomosci nie opisywal nowego odcinka bo wtedy to widac od razu i wcale nie trzeba otwierac takiej wiadomosci zeby popsuc sobie zabawe ;) dlatego lepiej zaczac jakims dlugim zdaniem wstepnym wskazujacym na tresc wiadomosci :P

Nie chcę być niegrzeczna, ale ten temat jest zatytułowany: jak wrażenia po pierwszym odcinku... co chyba jest raczej jasne, że pojawią się spoilery i to nie trzeba nawet podawać zapowiedzi na nie.

ocenił(a) serial na 7
gwell

SPOILERY

Odcinki hmm... Smutne. Tak miało być, w końcu odszedł George. Znakomicie przedstawili to jak każdy z nich radził sobie inaczej z tą sytuacja. Najbardziej hmn przeraziła mnie reakcja Bailey. Rozumiem ją, wkurza się bo to rzeczywiscie nie jej dzieci, to tylko praca, ale..to jak się angażuje, jak przeżywa, zawsze ją za to podziwiałam. Mie chce by było inaczej. Moja ulubiona postać z GA. Izzie i Alex - niech chwytają dzień a nie kłócą się! Christina i Hant- fajnie że poszli naprzód, scena kiedy leżą w łożku a Christina mówi: George died fenomenalna. Meredith spoko, nigdy za nią nie przepadałam. Dobrze ze w końcu się wypłakała. Końcówka zaskakująca, fajnie że każdy mógł się wypowiedzieć.
Moim zdaniem serial trzyma poziom.
Czekam z niecieprliwością na dalsze odcinki. :)

ocenił(a) serial na 7
viera_2

SPOILERY Ach i zapomniałam dodać...Najlepsza scena - pogrzeb i śmiechówa bohaterów. Sama zaczęłam się z nimi śmiać ale za chwilę przyszła zaduma.. Genialne. :)

ocenił(a) serial na 1
gwell

2/10

użytkownik usunięty
gwell

dwa pierwsze odcinki wg mnie niestety średnie.
Motyw z tym, że nikt z przyjaciół na początku nie płakał, a parę osób wybuchnęło śmiechem był bezsensu. Nie było aż tak smutno jak przewidywałem. I chyba właśnie nie miało być wielkiej rozpaczy - pewnie stąd pomysł podzielenia fabuł na dni. To akurat na plus. W ogóle akcja mogłaby jeszcze trochę w czasie przeskoczyć.
Najlepsze sceny jak zwykle z Calie i Markiem. Uwielbiam ten duet. Bardzo fajnie że są teraz sąsiadami :)
Natomiast sceny z Meredith - wszystkie takie żeby nie było widać jej brzucha - takie troszkę na siłę. A te "szalone" chwile z Derekiem w jej domu były śmieszne i jakoś nie przypadły mi do gustu.
Natomiast pomysł "wyrzucenia" Izzie i Alexa do przyczepy w parku był totalnie beznadziejny. Gdzie chorą na raka, która musi dbać o zdrowie posyłać na życie na campingu?!

ocenił(a) serial na 9

Jeśli chodzi o scenę na pogrzebie i śmiechawkę, to było bardzo w stylu Izzie. Już w poprzednich seriach pokazała, że tak sobie właśnie radzi ze stresem. Ja ją rozumiem, bo jak jestem zdenerwowana, to też mi się zdarza niekontrolowany wybuch śmiechu....

ocenił(a) serial na 9
DirtyMefisto

I o jeszcze jednym MUSZĘ napisać. Ten jeden, kolejny smaczek między Miranadą a Derekiem w windzie. Mało jest ich wspólnych scen w tym serialu, ale za każdym razem czuje się ich niepisaną, ale taką po prostu ludzką więź. Ośmilę się stwierdzić, że to jest najbardziej kompatybilna para w tym serialu... Oni się świetnie rozumieją, bez zbędnych słów i otoczek....

gwell

za dużo płaczu. nie można było się powstrzymać. szkoda mi tej Amandy. scena na cmentarzu niezła ;) --> Izzy :D

MUZYKA

zna ktoś wykonawcę/tytuł piosenki, która leci mnie więcej przed 17 minutą pierwszego odcinka. kiedy Izzy żegna się z George'm.

ocenił(a) serial na 10
szizolka

tak wyczekiwany odcinek i ...watro było! Muzyka jak zawsze poruszyła...po
odcinku długo nie mogłam się otrząsnąć. Czekam na kolejne ;)

PS po co pisać "spoiler" skoro w temcie jest jasno pokazane o jakim to
odcinku? Jak ktoś nie oglądał to raczej tego i tak czytac nie będzie
chciał...