PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122744
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Co dalej??

ocenił(a) serial na 10

Wszyscy piszą 24 września WIELKI DZIEŃ - a tu co? Czekam na jakieś niusy o 6 sezonie i NIC!. Zanim ja to zobaczę minie kolejna dekada. Może z łaski ktoś kliknie co dalej bo na pewno nie tylko ja żyję w niepewności od czerwca!

użytkownik usunięty
Mer05

ten odcinek bedzie dzisiaj w nocy dopiero. tzn w stanach okolo 21 ale na polski czas okolo 3 nad ranem. w necie jest zazwyczaj okolo 7 naszego czasu. wiec czekamy do jutra

ocenił(a) serial na 10

doma ma rację..między Stanami a Polską jest ok. 9h różnicy..więc u nich dopiero jest teraz 13:18...także my tutaj musimy się jeszcze trochę wstrzymać ;)

ocenił(a) serial na 10
aga1320

Jak chcesz newsy na bieżąco to polecam tutaj : http://greys.blox.pl/html
odcinka nie mogę się doczekać ;]

ocenił(a) serial na 8
palafka

I już prawie 13 a na forum cisza? Nikt nic nie wie?

użytkownik usunięty
agatkaaa

ja juz odcinek mam :D ale jeszcze nie ogladałam ^^

..teraz czekamy na napisy.. ;)

antylopa_89

skąd ten odcinek?! ja niee moze nigdzie znalesc! aaaaaaaaa

sagapo666

mam! na szczescie bo prawie oszalałam :)

użytkownik usunięty
sagapo666

napisy byly zazwyczaj w niedziele wieczorem albo czesciej w poniedzialek rano, nie wiem czy teraz tez tak bedzie bo nie wiem czy tamci ludzie co wczesniej wciaz tlumacza. gdyby oni dalej przy tym siedzieli to napisy bylyby juz w niedziele. niestety nie wiem czy ktos jeszcze przy tym siedzi ;)

ocenił(a) serial na 10

ja tez juz odcienek mam :) ale czkeam na napisy z niecierpiwoscia

ocenił(a) serial na 7
agao2102

wszystko zależy od tego kiedy pojawią się angielskie napisy... np przy premierze Housa to angielskie były popołudniu a wieczorem już były polskie. Czekajmy cierpliwie, tłumacz to też człowiek ;)

ocenił(a) serial na 10
klekipetra

no ja nikogo przeciez nie poganiam, rozumiem ze z napisami to tez tak latwo nie jest . Mowie tylko ze nie moge sie juz doczekac ;p

Mer05

Ja już widziałam :) Odcinek świetny, można powiedzieć, że jeden z lepszych jeśli chodzi o GA. Wątków było jakieś 100 milionów więc trudno tu wszystko opisać. Zresztą serio chcecie wiedzieć co się działo? Seriously?

Może napiszę tylko pobieżnie najważniejsze rzeczy.

SPOILER!!!(opis głównych wątków odcinka rozpoczynającego 6 sezon)SPOILER!!!

George nie żyje. Decyzją Callie i Izzie jego ciało zostało oddane na organy (jego mama nie chciała o tym decydować, poprosiła o to Callie, a Callie - Izzie)

Cały odcinek oparty jest na pomyśle pokazania jak poszczególne osoby radzą sobie ze śmiercią George'a oraz z problemami jakie im przyniosło życie. Ogólnie większość bohaterów przeżywa w jakiś sposób śmierć George'a - nie będę więc o tym pisać przy każdym wątku.

Izzie wciąż ma raka, ale jak na zaawansowanie swojej choroby przed operacjami, to jest w świetnym stanie. Póki co czekają na to jak się rozwinie sytuacja. Ogólnie dziewczyna jest na dobrej drodze. Trochę nie wychodzi im z Alexem początek małżeństwa. Jak się później okazuje Alex nie chciał się zbliżyć za bardzo(m.in. fizycznie) do Izzie bo się boi. Boi się wszystkiego co go może spotkać, a najbardziej tego, że Izzie umrze.

Jeśli dobrze zrozumiałam (i tu nie jestem pewna) to SGH zostanie połączone z Mercy West. Wiąże się to z redukcją etatów, więc posady wszystkich są zagrożone.

Meredith i Derek - nic ciekawego, cały odcinek "konsumują" małżeństwo. Dodatkowo Derekowi zaproponowano stanowisko szefa chirurgii, ale ostatecznie Webber zostaje na swoim miejscu (a przynajmniej tak mi wynika z przemówienia dotyczącego Mercy West)

Cristina i Owen - Owen chodzi na terapię, jego psychoterapeutka zabroniła mu uprawiać seks z Cristiną. Cały odcinek więc rozmawiają. Cristina idzie na terapię z Owenem. Bardzo dobrze im idzie jeśli chodzi o budowanie związku.

Mark i Lexie - Mark wprowadza się naprzeciwko Callie. Lexie nie chce mieć u niego nawet komody na ubrania. Potem zauważa, że Callie traktuje Marka dosyć "swobodnie" (m.in. przebiera się przy nim, wchodzi do łazienki gdy ten się kąpie - wszystko to robi przy Lexie, przezabawne sceny:)). Chyba m.in. ta zazdrość sprawia, że ostatecznie postanawia zostawić u Marka swoje rzeczy.

Bailey - zostaje lekarzem prowadzącym. Bardzo przeżywa śmierć George'a, chyba najbardziej z wszystkich. Przez cały odcinek stara sobie poradzić z cierpieniem. Objawia się to głównie przez złość (m.in. na Cristinę, którą opiernicza na każdym kroku).

Callie - nie dostaje przedłużenia kontraktu w SGH. Zostaje lekarzem prowadzącym w Mercy West (ale pewnie i tak po połączeniu szpitali będzie pracować z resztą ekipy).

Arizona - przez cały odcinek (no może przez pół) stara się przeprowadzić drogie badanie (a potem następne), które pozwoliłoby jej zdiagnozować pacjenta. Ostatecznie, dzięki pomocy Callie, a potem Dereka, jej się to udaje. Oprócz tego wygląda na to, że dobrze dogaduje się z "Caliope" :) Ogólnie po tym odcinku bezsprzecznie stwierdzam, że jest to moja nowa ulubiona postać w GA (wcześniej była to Addison). Kobieta jest świetna.

Oprócz tego był jeszcze jeden przypadek medyczny - kobieta miała wypadek na łodzi. Odcięło jej ręce i jedną nogę (ręce udało się przyszyć). Cały odcinek zajmuje się nią głównie Lexie.

Podsumowując: George nie żyje, wszyscy to przeżywają, w swoich związkach wszyscy (prawie) są szczęśliwi (prawie), a w SGH szykują się zmiany organizacyjno-kadrowe.

Pozdrawiam serdecznie

naszzajaczek

czy 6 sezon jest na fox life ?
ja własnie mam załozony fox life i myslałam ze 24 będzie .. a tuu nic nie ma. ;d
czyli to jest tylko w internecie ?
i kiedy bedzie na fox life ?
prosze o odpowiedz !

ocenił(a) serial na 10
AddisonShepherd

zartujesz sobie? na foxlife 6 sezon bedzie kolo marca dopiero haha :P niedawno sie skonczyl 5 sezon dopiero, o ile sie nie myle

ocenił(a) serial na 10
naszzajaczek

Nareszcie coś! Dziękuję BaRRRRRdzo!. Teraz czekam na odcinek potem na kolejne!