PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122744
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Jestem ciekawa waszych wrażeń po ostatnim epizodzie "Chirurgów"-jak dla mnie odc. bardzo fajny,szczególnie końcówka,gdy wszyscy wyznawali sobie miłość i naprawdę smutny koniec w windzie.Na marginesie szkoda,że Georga już nie będzie w nowym sezonie-bardzo lubiłam jego postać:-)Mam nadzieję,że Fox Life wyemituje 6 sezon w krótkim odstępie czasu od amerykańskiej telewizji.pozdrawiam:-)

ocenił(a) serial na 6
gennie85

Ostatni odcinek, szczegolnie to jak sie okazalo ze to Georg jest tym bohaterem - wzruszajace zakonczenie. Tez zaluje ze juz go nie bedzie, bo od zawsze tam byl :)
naprawde swietny odcinek serialu :)

Alicja_kosmitka

O co chodziło z tymi cyferkami wypisanymi przez Georga na ręce Meredith?

użytkownik usunięty
kaja_33

kiedys jak podczas dyzuru georga zmarlo 3 pacjentow alex i reszta nazwali go 007 - licencja na zabijanie ;) i chcial powiedziec mer ze to on bo go nie dalo sie poznac a george dlugo sie pisze wiec napisal swoja ksywke 007 ;)

a czy ta ksywka przypadkiem nie była mu nadana jakoś w pierwszych odcinkach, kiedy miał wykonać swój pierwszy zabieg i coś nie wyszło. Pamiętam, że wyznaczył go Burke i to było wycięcie wyrostka albo coś takiego. Przynajmniej mi się tak kojarzy.

użytkownik usunięty
sebastian_and

no ci trzej pacjenci byli w poczatkowych odcinkach. kazdy dostal przydzial a georgowi trafil sie taki ze tam byli sami starzy ludzie ktorzy mieli zaraz umrzec a on myslal ze moze ich uratowac ;) wszystkich stracil i troche sie podlamal i wtedy powiedzieli ze on jest 007 ;)

ocenił(a) serial na 10

Nie, tę ksywkę otrzymał w 1 odcinku, kiedy operował z Burke'iem i prawie zabił pacjenta. Wtedy Alex w galerii powiedział, że George jest 007.

użytkownik usunięty
olka_26

Ksywkę tę dostał (dokładnie) podczas operacji wyrostka robaczkowego :D

gennie85

Doma114 ma rację-to wtedy nadali mu to pseudo-i tak dobrze,że Meredith zgadła o co mu chodzi-mogła sobie pomyśleć,że jest on fanem Jamesa Bonda:-)Zdaję sobie,że to tylko fikcja,ale podziwiam Georga,że rzucił się za tą kobietę pod autobus-co za odwaga.Ja już chce nowe odcinki-zapewne po amerykańskiej premierze wrzucą je na YouTuba.

ocenił(a) serial na 10
gennie85

wlasnie ze sebastian ma racje bo to bylo przy okazji pierwszej procedury georga burke go wyznaczyl do tego a baley jeszcze miala watpliwosci wszyscy siedzieli na galerii i obstawiali czy nawali czy nie kiedy cos tam zwalil ktos powiedzial 'he's double 0 7' a izzy spytala co to znaczy i ktos chyba mer powiedziala 'license to kill'

czarna0106

no dokładnie ;) też mi się tak wydaję, ale kiedy ja to ostatni raz oglądałem ;D

gennie85

ok,to sorki pomyliło mi się ale ja również jak nasz szanowny kolega oglądałam to dawno:-)grunt,że miał takie przezwisko.

gennie85

MIAŁ...jak to brzmi, szkoda, że nie ma już Georga. A jak wyobrażacie sobie 6 sezon...kto z kim i dlaczego? ;P

sebastian_and

Przyznam się szczerze,że mnie najbardziej ciekawią dwie rzeczy:
1.jak pociągną dalej wątek Izzy-kolejne kłopoty ze zdrowiem,czy cudowne ocalenie?
2.i jak dla mnie,najciekawszy wątek-Owen Hunt i jego trauma z wojska,czemu tak dziwnie reaguje na wszystko co przypomina Mu śmigło od helikoptera?
A na dokładkę to zastanawiam się,czy Bailey rozwiedzie się z mężem:-)

gennie85

Szczerze to ja liczę na cudowne ocalenie i CAŁKOWITE wyleczenie Izzy, lubię ją ale już mnie powoli ten jej guz zaczynał denerwować(choć w tym sezonie nie było to takie męczące). Owen...wydaję mi się, że to po prostu trauma sama w sobie z wojny, nie akurat z śmigłowca. Liczę, że uda mu się z Cristiną, polubiłem ich parę.
Że George umarł jest pewne, jednak czytałem gdzieś, że jedna osoba BARDZO przeżyje jego śmierć, jak myślicie, o kogo chodzi?

gennie85

kiedyś przeczytalam ze aktor grajacy Georga odchodzi tzn ze Georg umrze myślałam, że jestem 'przygotowana' na ostatni odcinek. a jednak ... mylilam się. kiedy Mer odczytala to 007 i skapneła się kto leży przed nią powiedziałam do siostry ' O BOŻE" i zaczelam ryczeć. ehhh:D teraz jak na youtube ogladam ta ostatnia scenę to dalej płaczę a najgorszy moment jest kiedy winda się otwiera.:D

ocenił(a) serial na 10
gennie85

jestem strasznie wzruszona finałem... :(
od początku moim ulobinym bohaterem był właśnie george a zaraz za nim izzy... bez niego ten serial już nie będzie miał tego czegoś, przynajmniej ja tak sądze...
ryczałam jak bóbr...