Witam, oglądam GA od niedawna, widziałam ostatni odcinek 5 serii na FOX LIFE i zaczęłam oglądać od początku pierwszej, w ten sposób mam za sobą pierwsze dwie. Ale ostatnio obejrzałam pierwszy odcinek 6 serii i wielu rzeczy nie wiem, pojawili się nowi stażyści, i tak np. Lexie Grey - czy to jakaś rodzina Meredith? Ogólnie serial chyba przestał być o Mer, tylko bardziej o wszystkich po rochę, ona chyba juz nie jest przewodnim tematem?? Mógłby mnie ktoś wprowadzić w kilku zdaniach?
Z góry dziękuję:)
oj tych nowych postaci jest troszkę więcej :)tak, Lexi to przyrodnia siostra Mer, najlepiej obejrzyj po kolei, nie będę zdradzała tutaj szczegółów.
Złote myśli Mer dalej są na początek i koniec, a co do jej obecności to zależy od sezonu tudzież odcinka, nie mogą pokazywać jej cały czas, ale zapewniam, że losy innych postaci są równie ciekawe :)
Cierpliwości! Nie ma sensu oglądać tego serialu po kawałku i wypytywać o szczegóły, bo przez to traci on cały urok. Mogę Ci oczywiście zdradzić, że Lexie jest przyrodnią siostrą Meredith (córką jej ojca z drugiego małżeństwa), o której Meredith dowiedziała się dopiero parę miesięcy wcześniej, ale myślę, że będzie lepiej dla Ciebie jeśli na razie skupisz się na początkowych seriach, a całą 5. i 6. obejrzysz w odpowiednim czasie. W przeciwnym razie, niezrozumiałe wątki i nieznane postaci będą Ci się tylko mnożyć i przez to możesz przeoczyć wiele istotnych dla fabuły elementów. Wiem, co mówię, bo sama zaczęłam oglądać GA od 3. serii i dopiero, gdy nadrobiłam 1. i 2. i ponownie obejrzałam 3., w pełni zrozumiałam relacje między bohaterami i zorientowałam się jak wiele rzeczy było dla mnie wcześniej niejasnych.