Szukam serialu w, który warto się wciągnąć. Zostało mi kilka odcinków serialu Nip/Tuck - czy serial Chirurdzy to coś w tym stylu czy też zupełnie z innej beczki? Czekam na Wasze opinie, a może ktoś może mi polecić inny serial? Z góry dziękuję.
są rozne opinie na temat tego serialu. Ja uwazam ze jest swietny i ze naprawde warto przezucic sie czasami na taki serial.
Musisz wiedziec ze chirurdzy to dramat i jakby "komedia" w jednym ;p ja przynajmniej tak uwazam. W kazdym razie jak przebrniesz przez 1 sezon to na 100% bedziesz zagladal do kolejnych odcinkow ;)
Swietni aktorzy i muzyka ( za to tez cenie ten serial bo w niektorych nie ma muzyki)
aaa i przez monologi koncowe tez duzo zyskuje serial ;)
Bierz sie za ogladanie ;)
j.w. zgadzam się i bardzo polecam ten serial.
Sama niechętnie do niego podeszłam, ale teraz nie żałuje ;)
Polecam!!!
Zgadzam się, ale warto dodać, że komedia w dobrym znaczeniu tego słowa. Nie jest to serial pełen głupawych gagów w iście amerykańskim stylu. Po prostu często zdarzają się sytuacje absurdalne i zabawne, jak to w życiu;)
Polecam serial w 100% pierwsze 3 sezony najlepsze!
ale potem tez cudo jest ;) sytuacje sa smieszne. Mozesz sie równiez duzo o medycynie dowiedziec
Ja Ci powiem tak:
Obejrzyj pierwszy odcinek .. jeżeli Ci się spodoba to zaczniesz oglądać, a jeżeli nie, to nie ;P Chociaż nie znam osoby, która obejrzała pierwszy odcinek .. i jej się nie podobał xd Ja zaczełam oglądać przez przypadek .. nie miałam już co oglądać i chirurdzy się "napatoczyli" ;P to myślę, że obejrze sb .. wsumie nie mam nic ciekawszego do roboty ;P .. I tak się uzależniłam że raz oglądałam jakieś 20h na dobe .. i nie żartuje xd hahahah xd Powiem ci tylko, że ten serial wciąga xd alee jest to najlepszy serial, z tych co zawziącie oglądałam/oglądam xd Jeżeli szukasz serialu, na którym można się pośmiać i popłakać to jest on idealny ;]
PS teraz można już oglądać na youtube, jeżeli chcesz - tylko informuje xd
Jak obejrzysz trochę .. to napisz czy Ci się podoba xd
xxx
podpisuje się pod tym co pisali inni ;) serial jest świetny, można się pośmiać i równocześnie wzruszyć więc się nie zastanawiaj tylko oglądaj :P
Nie ma porównania. "Nip/Tuck" to serial o wiele klas lepszy od "Chirurgów". Niegrzeczny, nie stroniący od seksu i kontrowersyjnych tematów. Nawet słabsze odcinki przykuwają uwagę ciekawymi postaciami i nieszablonowymi historiami. Piętnujący hipokryzję dzisiejszego świata, obłędne dążenie do piękna i młodości. Ale to już wiesz, oglądałeś.
A teraz "Chirurdzy" - wyciskacz łez dla nastolatków. Ani komedia, ani dramat.
Każdy odcinek kręcony według jednej sztancy:
1) Pojawia się pacjent, czeka go bardzo skomplikowany zabieg, którego nikt inny nie mógłby wykonać (operacja udaje się średnio 9 na 10 razy, czasami ktoś zejdzie).
2) Pacjentem zajmuje osoba, która dzięki temu przypadkowi zrozumie i rozwiąże problem ze swojego życia.
3) Jednego z bohaterów odwiedzi w szpitalu (tam każdy lekarz przyjmuje gości) członek dalszej rodziny, z którym nasz bohater najpierw się pokłóci, a na koniec odcinka pogodzi.
4) Każda para co kilka odcinków rozstaje się ze sobą, potem schodzi i znowu zrywa, ewentualnie następuje wymiana partnerów (spali już prawie wszyscy ze wszystkimi).
5) W każdym odcinku jest kilka scen komediowych, mniej więcej dwie patetyczne tyrady i przynajmniej jedno, wyciskające łzy z oczu, cudowne ozdrowienie.
Czyli sztampa spod znaku ABC. Można obejrzeć (czasami bywa śmiesznie), ale zachwycać się nie ma czym.
Nie dorasta Nip/Tuck do pięt.