PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=406378}

Chuck

2007 - 2012
7,7 23 tys. ocen
7,7 10 1 23328
6,6 8 krytyków
Chuck
powrót do forum serialu Chuck

Witam, chciałem napisać parę słów o ostatnim odcinku najlepszego serialu jaki teraz emitują ;).

UWAGA SPOILERY!!!

Po tym odcinku już wszyscy będą wiedzieć od i dla kogo jest pierścionek ;).
Ogólnie mam trochę mieszane uczucia po obejrzeniu The Cubic Z. Z jednej strony mamy świetne rozwinięcie zakończenia poprzedniego odcinka. Sarah ma trudności z poradzeniem sobie z tym co powiedział Chuck pod koniec Suitcase i wynika z tego wiele zabawnych i nieco dramatycznych sytuacji. Scenarzyści, w mojej opinii, fajnie prowadzą wątek związku Chucka i Sary.
Z drugiej strony w odcinku brakowało mi trochę humoru. Żeby nie było, prawie cały czas oglądałem z bananem na twarzy, ale nie wybuchałem śmiechem tak często jak w poprzednich odcinkach. Liczyłem, że Jeff i Lester, skoro już są, zrobią większe zamieszanie. Niestety ich występ dziś nie należał do najśmieszniejszych. Dodatkowo rola Grety jak na razie nie powala. Trochę mało czasu na ekranie. Przydałoby się przynajmniej tyle ile było w poprzednim odcinku. Tam Greta pokazała się z bardzo dobrej strony :).
Do dużych plusów odcinka należy zaliczyć kontynuowanie wątku poszukiwań matki Chucka oraz niesamowici Steve Austin (Hugo Panzer) i Nicole Richie (Heather Chandler). Świetnie napisane i zagrane role, do tego stopnia, że nie miałbym za złe ich powrotu w kolejnych epizodach.
No i pozostała jeszcze wisienka na tym (nieco uboższym niż poprzednio, ale dalej bardzo smacznym) torcie :D. Zakończenie zwala z nóg swoją świetnością (przynajmniej mnie by zwaliło, gdybym nie siedział na krześle :P).
Moja ocena to 8/10 (to w końcu Chuck i odcinek był bardzo dobry, mimo mojego narzekania ;)).

Teraz mały bonus, mam nadzieję, że się przyda. Co tydzień ktoś się tu pyta o utwory wykorzystane w serialu. Podaję stronę, gdzie to można znaleźć: http://tvshowmusic.com/shows/chuck/season04.html
Proszę, nie zaśmiecajcie forum kolejnymi pytaniami o muzę ;)

ocenił(a) serial na 10
Krisowski

Według mnie odcinek był bardzo dobry chociaż poprzedni podobał mi się trochę bardziej. Największym plusem był występ gościnny Hugo i Nicole. Również trochę brakowało mi humoru Jeffa i Lestera ale miejmy nadzieję że w następnych odcinkach będzie lepiej. A zakończenie mistrzowskie. Zobaczymy jak to się dalej rozwinie. Teraz tylko czekać do następnego wtorku. Co do odcinka to ocena 8,5/10

użytkownik usunięty
Krisowski

Macie może napisy do tego odcinka?

ocenił(a) serial na 10

No właśnie coś długo nie wrzucają polskich napisów. Sprawdzałem na napi projekt i na napisy24 i jak dotąd nie ma. Trzeba na razie się pocieszyć angielskimi napisami.

użytkownik usunięty
Dexter_2465

Są jedne napisy (Gnapi znalazł) ale są trochę... dziwne. Przyzwyczaiłem się do tłumaczenia od grupahatak.pl ;)

ocenił(a) serial na 10
Krisowski

Już są dobre napisy jeżeli ktoś jeszcze nie oglądał nowego odcinka.

Od siebie dodam, że pomimo tego że nie trzyma poziomu poprzednich odcinków, to końcówka jest bardzo fajna, i niezłą minę miała Sarah, zobaczymy jak to się dalej rozwinie ;)