Chuck

2007 - 2012
7,7 23 tys. ocen
7,7 10 1 23412
6,4 5 krytyków
Chuck
powrót do forum serialu Chuck

Orientuje się ktoś ile będzie odcinków w czwartym sezonie?
Obiło mi się o uszy że ma być tylko 7 ;(

ocenił(a) serial na 10
Whitcik

Jak 7, kiedy znamy już tytuł odcinka 9 ;p

Whitcik

Na pewno będzie 13. Tyle zostało już zamówione. Jeśli będzie dobra oglądalność, to być może NBC zdecyduje się zamówić dodatkowe 9. Niestety na razie jest to tylko wielkie JEŚLI :(.

ocenił(a) serial na 10
Krisowski

A 5 sezon będzie?

Whitcik

Tak jak napisałem, na razie nie wiadomo nawet czy będzie 22-odcinkowy sezon. Jeśli NBC zdecyduje się na dodatkowe 9 odcinków to wtedy będzie można się zastanawiać jakie są szanse na sezon 5. Niestety oglądalność w Stanach nie jest najlepsza i chyba sporo będzie zależało od tego, jak radzą sobie pozostałe seriale tej stacji.
Dla zainteresowanych, oglądalność Chucka na przestrzeni lat jest uzupełniana tutaj:
http://www.chuckonline.net/p/viewer-ratings.html

ocenił(a) serial na 8
Krisowski

Jak narazie nie wyglada to Ciekawie widac w stanach sie nie znaja ^^

ocenił(a) serial na 10
Krisowski

Przeglądając ranking na hataku Chuck się plasuje najwyżej z wszystkich seriali jakie lecą na NBC :)
Nie wiem jak to ma się do oglądalności, ale mam nadzieje że Chuck ma jedna z wyższych oglądalności.

Whitcik

No nie do końca jest tak jak piszesz, też właśnie widziałem ten artykuł z Hataka. Chuck ma niestety dość słabą oglądalność, trochę ponad 5.3 mln. Nie jest to dużo jak na NBC, ale trzeba wziąć pod uwagę, że liczba ta na razie się utrzymuje na tym poziomie (tak jak i współczynnik demograficzny, ale nie pytajcie mnie jak to interpretować, bo sam nie wiem :P). To, że póki co oglądalność jest stabilna jest dużą zaletą ponieważ The Event (który nawiasem mówiąc jest całkiem niezły moim zdaniem) szybko traci widzów. Podobnie też Chase (tego nie warto oglądać :)) i jeśli sytuacja się utrzyma to mogą zostać skasowane. Osobiście liczę, że Chase pójdzie na dno jak kamień i dołączyłbym jeszcze Undercovers z środy (sam oglądam, ale to bardziej dla zapełnienia tego pustego dnia, bo nie ma nic lepszego do oglądania). Szkoda by mi trochę było The Event, ale jeśli miałbym wybierać, to oczywiście wybrałbym przedłużenie Chucka :).
Jeśli NBC będzie notowało słabe liczby na wymienionych serialach to szaleństwem z ich strony byłoby zakończenie Chucka i wtedy byłaby spora szansa na dodatkowe 9 odcinków, a kto wie, może nawet i kolejny sezon :). Na razie to są czyste spekulacje (choć w przypadku Chase raczej się nie mylę). Trzeba poczekać jeszcze ze 2 - 3 tygodnie, żeby mieć pełniejszy obraz.

ocenił(a) serial na 10
Krisowski

Jest może gdzieś tabela z serialami i ich oglądalnością?

Whitcik

Nie widziałem nigdzie tabelki dla wszystkich seriali. Jedyne co widziałem to takie tabelki jak ta z Hataka, pojawiające się dla każdego dnia z osobna. Możesz patrzeć na http://www.spoilertv.com/ . Przeprowadzają tam ciekawe analizy w artykułach jak te dwa:
http://www.spoilertv.com/2010/10/ratings-news-4th-october-how-did-house.html
http://www.spoilertv.com/2010/09/spoilertv-cancellation-predicator-table.html
Ostrzegam, ten drugi jest lekko straszny dla nas, fanów Chucka :). Ale to tylko prognozy i z tego co się orientuję, to zawsze prognozowali kasację naszej serii a ona zawsze się podnosiła. Oby było tak i tym razem :D.

ocenił(a) serial na 10
Krisowski

Właśnie znalazłem tą druga tabele, nie wygląda to najlepiej ale mam nadzieje ze się podniesie. Cieszy mnie to ze Chese gwałtownie spadł.

Whitcik

Mnie też :). Jest jeszcze jedna sprawa, o której nie wspomniałem wcześniej. Mianowicie wyniki Chucka są osiągane praktycznie bez większych kosztów (nie licząc oczywiście kosztów produkcji serialu) podczas gdy The Event czy Chase są silnie reklamowane (a przynajmniej tak przeczytałem już w paru miejscach). Reklam Chucka nie ma zbyt wiele i to też jest na plus.
Inna sprawa jest taka, że my nie mamy co się zamartwiać, bo i tak nie mamy żadnego wpływu na los tego serialu (ani żadnego innego amerykańskiego serialu). Pozostaje tylko oglądać kolejne odcinki i trzymać kciuki za cyferki w ratingach :).