Nigdy jakoś nie byłem zwolennikiem "tych nowych" (czyt. od ok. 2000r.) seriali. Cały mój światopogląd serialowy wywrócił jednak do góry nogami genialny "Dexter", a później "Californication" (3 sezon już słabszy). No, ale wszystko co dobre szybko się kończy (na razie) i po zaliczeniu 4 sezonów Dexa i 3 Kalifornii trzeba było sobie coś znaleźć. Wybór padł na "Chuck'a"...tylko z racji tego, że kiedyś na przystanku widziałem reklamę tego serialu kiedy wchodził chyba na antenę TVN-u.
Teraz jestem świeżo po 1 sezonie i chyba mogę się już pokusić o krótką ocenę.
Humor - kapitalny! Nie będę oryginalny ale Morgan, Jeff czy Lester doprowadzają do łez! Polubiłem też Kpt. Świetnego:)
Aktorzy - w zasadzie nie ma się do kogo przyczepić.
Muzyka - z Dexterem nie ma sobie równych. Mówię tu tylko o krótkich wstawkach, bo w Dexterze score stworzył Daniel Licht, a w Chucku jest raptem parę, a reszta uzupełniona jest kawałkami różnych wykonawców od Britney Spears po Eels.
Akcja - w prawdzie wątki szpiegowskie są tandetne i przewidywalne do bólu to jednak chyba nie do końca o to w tym chodzi. Tu postawiono na humor, a od sensacji ważniejszy jest nawet wątek miłosny Chucka i Sary... i właśnie to w dużym stopniu mi się podoba.
FIRST SEASON 8/10
Myślę że kolega podwyższy ocenę do 9\10 po obejrzeniu drugiego sezonu;).
Humor nadal trzyma wysoki poziom;) , aktorzy nadal świetni i co najlepsze , scenarzyści poszli na całość;) serial lepszy z odcinka na odcinek;)
Pozdrawiam:)!!
Pierwszy sezon wyśmienity, drugi genialny, ale trzeci już słabszy według mnie. Trochę tempo zwolnili :(
Jak o mnie chodzi to wszystkie 3 sezony są świetne aczkolwiek zdarzają się jak w każdym filmie czy serialu jakieś słabsze odcinki lub wątki, ale co do muzyki to pierwsza klasa i jeszcze te niektóre polskie wątki aż ciepło na sercu się robi jak w zagranicznym filmie jest coś takiego pokazanego.
moja ocena A+
Drapi, właśnie skończyłem 2 sezon. Słynny JEFFSTER i nie tylko powodowali lawinę łez...łez śmiechu:) Humor w tym serialu jest świetny, a wyżej wymieniona parka - brak słów, miazga! Zgadzam się, że z odcinka na odcinek człowiek nie może się doczekać kolejnej dawki.
Zacieram ręce na (cały) 3 sezon.
Pozdrawiam i do usłyszenia.
P.S. Ocena oczywiście podniesiona do 9;)
Wedlug mnie drugi sezon jeszcze lepszy niz pierwszy, co do humoru dodałbym jeszcze ciete riposty caseya - mistrzostwo.
W 3 serii casey tez robi swoje:)
A co do tempa to zgadzam sie ze troche zwolnili ale slyszalem ze chuck ma troche zmniejszony budżet w 3 serii:(
Robson cieszę się że serial nadal przypada Ci do gustu;), trzeci sezon jest moim zdaniem najlepszy ze wszystkich...tyle że nie od początku;) , przez 2 i 3 odcinek bardzo męczył mnie wątek Sary i Chicka;) troszeczkę usypiały te momenty w serialu ;) .
Jeżeli chodzi o resztę odcinków , mistrzostwo świata powiadam;D , weźmy odcinek "Chuck vs Tic-Tac" , zabawne dialogi i akcja jak w niejednym filmie sensacyjnym z wysokiej półki;) i do tego Robert Patrick:). Scena z innego odcinka kiedy Chuck wyrywał "coś" (bez spojlera) Casy'owi ....niezapomniana;).
Serial moim zdaniem najlepszy obok "Dextera" i "Supernatural" , odpręża , rozśmiesza i wlewa dużą dawkę optymizmu do umysłu;).
P.S : Serial ratował się po 2 sezonie reklamami w sieci burgerów więc kolorowo z zapowiedziami na 3 sezon nie było;) a że oglądalność niska była to i pieniążki zabrali ;) taka polityka rynku jest niestety;).
Pozdrawiam;) . Moze ktoś to przeczyta:D
Spoko Drapi, ja to przeczytałem.. choć nie jestem żadnym producentem filmowym;)
Wiesz co, powiem Ci, że na razie to 3 sezon jest dla mnie najsłabszy. Owszem Chuck to Chuck i oprócz Dextera nie znalazłem równie świetnego serialu ostatnimi czasy, ale jednak o to już nie ten sam Chuck co w 2 sezonie (najlepszym wg mnie) i nie chodzi mi tu wcale o samego bohatera tylko o cały serial: przygody, Jeffster, Morgan i Ana, Emmett no i teraz ta oschła Sarah, panoszący się po zamku Shaw i "zwolniony" Casey:/
Nie wiedziałem, ze przycięli budżet dla 3 sezonu:/
Pozostaje mi trzymać kciuki o lepsze dni dla Burtowskiego i jego świty. Już dziś 13 odcinek:D
Pozdr.
13 odcinek bardzo fajny, żeby dużo nie zdradzać powiem, że jest sporo akcji :) tylko szkoda, że na napisy trzeba tyle czekać, ale na szczęście są napisy eng :)