PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=406378}

Chuck

2007 - 2012
7,7 23 tys. ocen
7,7 10 1 23327
6,6 8 krytyków
Chuck
powrót do forum serialu Chuck

No i za nami 2 pierwsze odcinki, ja osobiście czuję spory niedosyt. Od razu ostrzegam że dalej mogą się posypać spojery więc jeśli ktoś jeszcze nie widział początku 3 sezonu to nie polecam dalej czytać.
Pod koniec drugiego sezonu miałem wrażenie że scenarzyści nastawiali się dosyć mocno na uśmiercenie serialu z gracją, jedynie ostatni odcinek sugerował że jednak jakaś kontynuacja będzie. Na początku nowego sezonu scenarzyści musieli jakoś przywrócić stary porządek. Przez to pierwszy odcinek jest praktycznie o niczym.
Przez połowę serialu widzimy uzależnionego od serowych kulek Chucka, nie potrafiącego kontrolować nowego intersecta, który na domiar złego zniszczył swój związek z Sarą. Druga połówka odcinka nabiera trochę tempa aby w ostatnich 5 minutach wszystko poskładać (prawie) tak samo jak to miało miejsce w pozostałych sezonach.
Po drugim odcinku można się spodziewać że wróci już na stare, przetarte szlaki. I tak po części jest, jednak tym razem przesadzono z skupianiem się na relacji Chuck-Sarah (ostatecznie nie można było pozostawić sytuacji z pierwszego odcinka bez większego nawiązania). Zdecydowanie brakowało mi więcej scen w Buy More, brakowało mi Morgana z ekipą (fakt, byli ale jakoś za krótko) i Caseya. Kolejny odcinek tak naprawdę o niczym (chociaż końcówka [ta po zakończeniu transmisji] pozostawia nadzieje na coś więcej w 3 sezonie).
Może jestem marudny ale spodziewałem się że przy premierze tego sezonu dostaniemy przede wszystkim akcję która towarzyszyła nam przy końcówce 2 sezonu. Dostaliśmy jednak nudny scenariusz i reset związku z Sarą (serio, przez dwa sezony można było to ciągnąć ale jeśli ten sam schemat ma się znów powtarzać przez kolejny sezon to się chyba pokroję). Klimatu starego, dobrego Chucka w tych dwóch odcinkach było katastrofalnie mało.
Z pozytywów można wymienić to że akcja dalej dzieje się w Buy More (w związku z sponsorem serialu trochę się obawiałem tego), Big Mike wrócił na stanowisko kierownika (scena zastrzelenia Emmetta była dla mnie chyba największą pociechą, aż 2 razy przewinąłem żeby się upewnić :P) a zwiastuny promocyjne pozwalają sądzić że tych naprawdę ciekawych scen jeszcze nie wykorzystano. Pozostaje czekać na dzisiejszy odcinek, nadal pokładam nadzieję w scenarzystach (ostatecznie po dwóch pierwszych odcinkach nie ma co skreślać całego sezonu). Oby udało im się wreszcie wykorzystać motyw nowego intersectu do czegoś nowego niż tylko do "rujnowania" serialu.

ocenił(a) serial na 8
bedger

A moim zdaniem te dwa odcinki były niesamowite, szczególnie drugi. Wiadomo że w pierwszym głównie przypomina się fabułę i tłumaczy to co wydarzyło się przez tych sześć miesięcy,jeżeli zaś chodzi o wątek miłosny no to ja jestem osobiście zadowolona - Chuck i Sarah wkroczyli na nowy etap,wszystko stało się poważniejsze, bardziej dynamiczne i nie zdziwiłabym się gdyby w każdym odcinku serwowano nam taką dawkę ich relacji.Pierwszy odcinek fajnie wprowadził nas w cały 3 sezon - pewnie skupi się przemianach jakie nastąpią w bohaterach - Chuck jako superagent a Sarah już bardziej otwarta na emocje (w ogóle moim zdaniem Strahovski jest niesamowita... w scenach gdy zaproponowała ucieczkę i na tym peronie przeszła samą siebie) poza tym wątek miłosny w tym serialu jest chyba tym motorkiem napędowym i zgadzam się z tym że wkurzające by było ciągnięcie tego w nieskończoność ale z drugiej dynamika się zmieniła i może czekają nas zupełnie inne sceny.Drugi odcinek jest naprawdę ekstra- Carina i Morgan,Casey jako wujek Johnny i miłosna deklaracja Chucka... Czego więcej można chcieć? Fakt że klimacik trochę się zmienił,też brakuje mi Buymore ale myślę że to wszystko się unormuje :D Tak naprawdę to ten sezon oryginalnie ma tylko 13 odcinków więc akcja szybciej się toczy,nie będzie takich zapełniaczy co chyba jest dobrym rozwiązaniem a te 6 dodatkowych odcinków to będzie taki mały bonusik :D

ocenił(a) serial na 10
bedger

Pierwsze odczucie po obejrzeniu to też był lekki zawód. Ale to jednak wina oglądania tych wszystkich filmików promocyjnych z 3 serii na youtube :)
A co do początku sezonu, to nie mogli zaserwować nam znowu taki poziom jakim zakończył się 2, bo wtedy z odcinka na odcinek czulibyśmy "jak to serial traci swój poziom".
Obniżyli poziom na początku sezonu aby z odcinka na odcinek go podnosić :)

Co do związku Chucka z Sarą, to o ile dobrze słyszałem, to w obsadzie ma się znaleźć Brandon Routh i Kristin Kreuk... którzy też jeszcze namieszają pewnie w tej... sferze :)

Początek sezonu na mały plus zasługuje i mam nadzieję, że teraz, z odcinka na odcinek, będziemy zaskakiwani i rozbawiani coraz bardziej ;P

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 6
bedger

Zawiedziony nie jestem ale wolalbym zeby zamiast sprowadzac zwiazek sary i chucka do punktu wyjscia mogli pokombinowac cos ta cala ucieczka...wkoncu ktosby ich zlapal i musieliby wrocic. A koncowka rzeczywiscie ciekawa...myslicie ze chuck oszaleje i bedzie zabijał :P

Private

Jak dla mnie idealnie.Dobry poziom.Ciekawa akcja,pomysl.Oby tak dalej.Tylko niech w USA ludzie to ogladaja bo jak nie to zdejmą z antety.

qwerty123321

Mamy dobre wieści odnośnie wyników oglądalności wyemitowanych wczoraj (lub, jak kto woli, dzisiaj z samego rana) dwóch premierowych odcinków trzeciego sezonu Chucka.

Pierwszy odcinek III sezonu przyciągnął przed telewizory ponad aż 7.7 miliona amerykańskich widzów, natomiast drugi - równie zaskakujące 7.2 miliona. Oznacza to zatem, iż wyniki oglądalności Chucka wzrosły o całe 21%.

Warto nadmienić, że powyższe wyniki są najlepszymi od czasu emisji odcinka w 3D, nadawanego jeden dzień po mistrzostwach SuperBowl 2005. Słowem - jest co świętować. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że tak zaskakujące notowania dadzą władzom NBC do myślenia i nie powtórzą oni błędu sprzed kilku lat, kiedy to wstrzymano prace nad serialem Chuck.

ocenił(a) serial na 10
qwerty123321

Co do tej oglądalności to ok. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że to była premiera sezonu i dodatkowo Chuck nie miał zbytniej konkurencji.
To było w niedzielę, a w poniedziałki to Chuck ma House'a na głowie. Te seriale są emitowane w tym samym czasie. Będzie ciężko, ale trzymam kciuki za Chucka :)

bedger

A czy wy też słyszeliście jak pod koniec drugiego odcinka Sara mówi do Cariny "Stęsknię się za tobą też"?
To taka ciekawostka:)

ocenił(a) serial na 10
dandon21

Yvonne mówi, że polski jest jej pierwszym językiem, ale jak widać kuleje ten jej polski...

ocenił(a) serial na 10
amerykanka_2

W jakimś wywiadzie mówiła lepiej :)
Ale czego oczekujemy? Jak ciągle się tam posługuje angielskim i nagle ma po polsku coś powiedzieć, to wiadomo, że nie będzie to super płynnie powiedziane :)

ocenił(a) serial na 10
Shephard

Lepiej, ale też nie jakoś idealnie ;) Ale rzecz w tym, że często mówi, że z rodziną normalnie po polsku rozmawia (jej rodzice chyba mieszkają już w Stanach). Dziwne dla mnie to trochę jest ;]

użytkownik usunięty
amerykanka_2

w wywiadzie mówila ładnie, plynnie po Polsku. W domu rozmawia z rodzina po Polsku w filmie na koncu moze specjalnie tak jakos wyszło

ocenił(a) serial na 10

Może w ten sposób właśnie bardziej pasowało pod mowę Kariny :) I dlatego przy takiej wersji zostali :)

ocenił(a) serial na 9
Shephard

A to nie było tak, że Sara nie powiedziała to po polsku, tylko w jakimś innym jezyku?

ocenił(a) serial na 10
spineczkaaa

Na pewno po polsku. To taki jej 'układ' z Cariną - w pierwszej serii Carina też powiedziała do niej coś po szwedzku a Sarah odpowiedziała po polsku.

użytkownik usunięty
bedger

Jestem mocno zawiedziony. Brakuje tego starego klimatu. Będe dalej oglądał ale mam nadzieje, że nie będzie juz takiej kichy.
Zwiastun jak to zwiastun byl niezły.
Boję się następnych odcinków.

ocenił(a) serial na 10

nie masz czego się bać. Odcinek 3 jeszcze lepszy od 1 i 2.

<spoiler>

Tak naprawdę mały a zarazem duży abyście się niczego nie spodziewali. Końcówka wgniata w fotel i otwiera usta.

ocenił(a) serial na 7
Zohan_

Właśnie obejrzałem i zastanawiam się czy osoba z grupą krwi AB-(generalissimo:)) może przyjąć dowolną grupę o tym samym RH... Zrobili z Casey'a frajera...

ocenił(a) serial na 8
bedger

3 odcinek moim zdaniem był już w miarę, gdyby dorzucili jeszcze (przynajmniej kilka) scen w Buy More to byłby powrót do starego poziomu. I to jest jak na razie największym problemem, poprzednie sezony miały naprawdę sporo świetnych scen przy których można było się pośmiać, w tym sezonie jest tego o wiele, wiele mniej. Sezon jak na razie na minus ale jest tendencja wzrostowa która mam nadzieje się utrzyma. Orientuje się ktoś jak wypadła oglądalność 3 odcinka w poniedziałkowej ramówce?

ocenił(a) serial na 10
bedger

Oglądalność - 7.3 miliona.

za krótkiiiiiiii

ocenił(a) serial na 8
amerykanka_2

Jak na poniedziałkową ramówkę (szczególnie House ale też One Tree Hill + How I Met Your Mother) to wynik jest wprost rewelacyjny, jeśli się utrzyma na takim poziomie to możemy pewnie liczyć na kolejny sezon :)
Co prawda podejrzewam że z tym może być krucho, w następny poniedziałek wchodzi 8 sezon 24, a że poprzedni sezon był w miarę udany to można spodziewać się że Chuck straci "trochę" oglądalności (szczególnie że 24 zawsze miało b. wysoką oglądalność).

bedger

3 odcinek ;o
końcówka masakra ...
pytanie co się stało? (mam swoje wizje, ciekawe która się sprawdzi) ;)

Casey i Chuck mnie rozbrajają ;d
ha ha ha

ocenił(a) serial na 6
dj_mieciu89

Jakto co sie stalo...agenci ringu mysla ze devon jest agentem wiec go wzieli by go przesluchac potem moze zabic...ale nie martwcie sie captain awesome przezyje bo na klipach promocyjnych bylo z nim wiele scen ktorych jeszcze nie bylo,.

ocenił(a) serial na 6
Private

Mam nadzieje ze chuck szybko sie nauczy kontrolowac tego intersekta...chce troche wiecej akcji, zobaczyc jak chuck kopie dupy agentom ringu wiem ze napeno dostaniemy to podkoniec ale chce tez zobaczyc jakies karate ciosy teraz- chuck bijacy[nie strzelajacy do] 10 facetow przy devonie...to byloby bezcenne.

ocenił(a) serial na 10
Private

Ale w 4 odcinku zobaczymy jak Chuck zabija kilku panów ;] Moim zdaniem 3 sezon tak na plus i minus, bo naprawdę wątek miłosny wchodzi za bardzo na główny plan (choć Iwonka jak zawsze piękna ;P). Spodziewałem się więcej akcji z Chuckiem wersja 2.0.0 no i oczywiście za mało scen z Buy More, chociaż Morgan w 2 odcinku pokazuje klase ;)

ocenił(a) serial na 9
bedger

prawdopodobnie Devon został porawny, lub coś w tym guście..
A co do 3 sezonu, to jak narazie jest całkiem nieźle, wprawie relacja chuck-sara przypomina odgrzewany kotlet z dwóch pierwszych sezonów, ale pozatym sezon na +.

ocenił(a) serial na 10
bedger

Kto grał w S03E03 tego dyktatora/generała?

użytkownik usunięty
frycha_1988

to nie byl czasem Armand Asante

użytkownik usunięty
bedger

jak narazie mocno mi brakuje starej ekipy buy more ich pomysłów, humoru, repertuaru JefSter. Nie oglądam tego serialu ze wzg. na akcje,sensacje bo ta nie ani dobra ani śmieszna.

bedger

CJUCK TYZRYMA SWÓJ STARY ŚWIETNY POZIOM NIEMA CO NARZEKAĆ ODCINKI SĄ JESZCZE LEPSZE NIŻ TE KIEDYŚ !!! A NOWY INTERSECT 2.0 JEST 100X LAPESZ OD TEJ SATRSZE WERSJI DAJE SPORE MOŻLIWOŚCI DLA SZPIEGA DZIĘKI TEMU CHUCK NIE JEST JUŻ TAKĄ CIAMAJDĄ!!!

ocenił(a) serial na 10
bedger

Widzę, że kilka osób narzeka na mniejszą ilość Buy More, mnie osobiście to nie przeszkadza, bo była to moja najmniej ulubiona część serialu, która często za bardzo wchodziła w główny wątek.
A co do producentów to się nie dziwię, że starają się trochę ograniczyć tą część, skoro w USA przynajmniej dostawali straszne baty od widzów i krytyków za to że za dużo czasu w Buy More serial spędza. A tak z moich osobistych obserwacji, to stosunek do Buy More jest chyba najbardziej spolaryzowany tzn. podobna ilość osób to lubi, jak nie znosi.

ocenił(a) serial na 10
Sitek81

Buy More jest dużo mniej głównie ze względu na cięcia budżetowe, z tego samego powodu zrobili przeprowadzkę Ellie i Devona - żeby nie musieli oni być w większości scen z Chuckiem w jego domu.

użytkownik usunięty
amerykanka_2

no i jak tak dalej pójdzie to nie wróże sukcesu nie pomogą nawet akcje kanapkowe w subway

ocenił(a) serial na 10

taki był warunek powrotu Chucka - albo wracają z mniejszym budżetem albo wcale. oczywiście było to już po akcji kanapkowej, bez tego w ogóle nie byłoby o czym mówić.