Nie wiem czy zauważyliście, ale już kilka krotnie, Sarah mówiła coś w serialu naszym ojczystym językiem. W najnowszym odcinku udało mi się to wychwycić, więc jak chcecie to zobaczcie
- http://www.youtube.com/watch?v=VS7h0h827qs
Jak dla mnie warta uwagi ciekawostka, o Yvonne, wiemy tylko "Urodziła się krótko po tym, jak jej rodzice przeprowadzili się z Polski do Australii", więc może ma polskie korzenie?
Jej rodzice są polakami i często w domu rozmawiają po polsku, dlatego zna
nasz język. Tylko czekać aż nas odwiedzi :D
W tej scenie Sarah jeszcze jako tako brzmi poprawnie, ale koleś odpowiada chyba po czesku. Kilka razy odsłuchiwałem i nie mogę dojść do wniosku: czy koleś gada po polsku ale słabo, czy scenarzyści pomylili języki?
Heh, tak mamrocze że rozumiem tylko "chciałbym" ale faktycznie mogło im się coś pomylić, tak czy inaczej Sarah mówi zdecydowanie po polsku :)
ten gosc to chlopak yvonne nazywa sie tim loden i pewnie ona go podszkolila w tych paru slowkach...
jeżeli tak to ma gość szczęście
ona wcześniej też po polsku mówiła w odcinku z tą agentką Cateriną
odc 14
Może zauważyliście, że w jeden ze scen 14 odcinka jak wszyscy wysiadają z pociągu jest postawiony maluch, no znów scenarzyści zaszczycili polskim zdaniem wypowiedzianym przez Yvonne.
kiedyś w jednym z wywiadów móila bardzo ładnie po Polsku w kolejnym wywiadzie było gorzej a w serialu najgorzej. Nie wiem może specjalnie tak mówiła ale ogólnie to smutne.
http://www.youtube.com/watch?v=ikiOZcvg4d0 tu macie odpowiedź, taka piękna - musiała mieć choć korzenie :P
Ta scena w pociągu jak Sarah po Polsku mówi to żeby fanów przyciągnąć, że w Ameryce naszym językiem mówią w serialu :) Ale to naprawde dziwne uczucie slyszeć w Amerykańsku filmie, serialu jak ktoś po Polsku nagle mówi :D Ja do ang jestem w serialch i filmach przyzwyczajony
Dziwnie, ale fajnie ;-) Ja też jestem do ang przyzwyczajona, oglądam wszystko bez napisów, zawsze miło usłyszeć coś takiego. Yvonne kilka razy mówiła w wywiadach, że jej rodzice są Polakami i że ona sama mówi po polsku, ale tak naprawdę coś więcej na ten temat powiedziała dopiero w wywiadzie zalinkowanym przez eRBeer. Generalnie ona nie za bardzo uważa się za Polkę, w pierwszej kolejności zawsze mówi że jest Australijką. No dobrze, nie urodziła się w Polsce i pewnie nie była tu więcej niż kilka razy, ale w końcu cała jej rodzina to Polacy, nie ma nikogo innej narodowości...