Chuck

2007 - 2012
7,7 23 tys. ocen
7,7 10 1 23412
6,4 5 krytyków
Chuck
powrót do forum serialu Chuck

Nie wiem czy zauważyliście, ale już kilka krotnie, Sarah mówiła coś w serialu naszym ojczystym językiem. W najnowszym odcinku udało mi się to wychwycić, więc jak chcecie to zobaczcie

- http://www.youtube.com/watch?v=VS7h0h827qs

Jak dla mnie warta uwagi ciekawostka, o Yvonne, wiemy tylko "Urodziła się krótko po tym, jak jej rodzice przeprowadzili się z Polski do Australii", więc może ma polskie korzenie?

ocenił(a) serial na 10
izzard

Jej rodzice są polakami i często w domu rozmawiają po polsku, dlatego zna
nasz język. Tylko czekać aż nas odwiedzi :D

ocenił(a) serial na 8
izzard

W tej scenie Sarah jeszcze jako tako brzmi poprawnie, ale koleś odpowiada chyba po czesku. Kilka razy odsłuchiwałem i nie mogę dojść do wniosku: czy koleś gada po polsku ale słabo, czy scenarzyści pomylili języki?

ocenił(a) serial na 7
chlodny

Heh, tak mamrocze że rozumiem tylko "chciałbym" ale faktycznie mogło im się coś pomylić, tak czy inaczej Sarah mówi zdecydowanie po polsku :)

ocenił(a) serial na 10
izzard

ten gosc to chlopak yvonne nazywa sie tim loden i pewnie ona go podszkolila w tych paru slowkach...

ocenił(a) serial na 7
marekzn

No chyba że tak, dlatego tak niewyraźnie gada :P

ocenił(a) serial na 9
marekzn

jeżeli tak to ma gość szczęście

ona wcześniej też po polsku mówiła w odcinku z tą agentką Cateriną

ocenił(a) serial na 10
izzard

odc 14
Może zauważyliście, że w jeden ze scen 14 odcinka jak wszyscy wysiadają z pociągu jest postawiony maluch, no znów scenarzyści zaszczycili polskim zdaniem wypowiedzianym przez Yvonne.

użytkownik usunięty
izzard

kiedyś w jednym z wywiadów móila bardzo ładnie po Polsku w kolejnym wywiadzie było gorzej a w serialu najgorzej. Nie wiem może specjalnie tak mówiła ale ogólnie to smutne.

ocenił(a) serial na 10
izzard

http://www.youtube.com/watch?v=ikiOZcvg4d0 tu macie odpowiedź, taka piękna - musiała mieć choć korzenie :P

eRBeer

Ta scena w pociągu jak Sarah po Polsku mówi to żeby fanów przyciągnąć, że w Ameryce naszym językiem mówią w serialu :) Ale to naprawde dziwne uczucie slyszeć w Amerykańsku filmie, serialu jak ktoś po Polsku nagle mówi :D Ja do ang jestem w serialch i filmach przyzwyczajony

ocenił(a) serial na 10
Logan_Cole

Dziwnie, ale fajnie ;-) Ja też jestem do ang przyzwyczajona, oglądam wszystko bez napisów, zawsze miło usłyszeć coś takiego. Yvonne kilka razy mówiła w wywiadach, że jej rodzice są Polakami i że ona sama mówi po polsku, ale tak naprawdę coś więcej na ten temat powiedziała dopiero w wywiadzie zalinkowanym przez eRBeer. Generalnie ona nie za bardzo uważa się za Polkę, w pierwszej kolejności zawsze mówi że jest Australijką. No dobrze, nie urodziła się w Polsce i pewnie nie była tu więcej niż kilka razy, ale w końcu cała jej rodzina to Polacy, nie ma nikogo innej narodowości...