Tak mnie to zaciekawiło, a nigdzie nie mogę znaleźć o tym informacji. Może ktoś tutaj wie jakim oni modelem się posługują ?
3G można kupić od jakichś 700 zł, ale ponad 3000 zł, które trzeba dać za nowego 4G to trochę przesada. Mój laptop kosztował prawie dwa razy mniej. Osobiście też bym nie chciał nosić 3000 zł na co dzień w kieszeni, z możliwością, że mogę je jeszcze uszkodzić, no chyba żebym srał pieniędzmi :P
Sprawdzałem sobie i czytałem wiele o Iphonie i nawet tego najnowszego nie chciałbym bym mieć. Po prostu telefon kompletnie nie dla mnie ;) Praktycznie nie spełnia żadnego wymagania jakiego według mojego kryterium musi spełniać telefon. Pomijając cenę z kosmosu jakiej nigdy nie dałbym za telefon komórkowy jaki by nie był.
Iphone 4 to nie jest do konca telefon. To jest urzadzenie multimedialne i jest zajebisty :) uwierz mi :)
Iphone jest beznadziejnym telefonem, ale jest wypromowany. Praktycznie zamiast Iphone 3g ,można dostać nowego samsunga wave z najnowszym oprogramowaniem i mocnym Prockiem.
Ale nówkę? 3g z tego co widziałem kosztuje obecnie mniej więcej 600 zł. Po za tym zgadzam się z tym, że to nie jest zwykły telefon tylko urządzenie multimedialne. Jak dla mnie to jest palmtop, i tak osiągami przewyższa te, które widziałem dajmy na to 10 lat temu.
Nie mam nic do Apple, ale sam np. nie kupiłbym MacBooka, który jest ponad dwa razy droższy nić normalny laptop a osiągami nie odstaje od niego. Zazwyczaj pakują do środka grafikę Intela, wszystko oczywiście na jednej płycie głównej wlutowane. Dowodem na to jest np. to, ze na MacBookach Pro można bez problemu instalować Windowsa, wszystko jest kompatybilne, i na odwrót, na notebookach z Intelami śmiga MacOS. Wolałbym dołożyć trochę kasy i kupić coś z ATI na PCI i na pewno dałbym mniej niż za Maca. Moim zdaniem w większości produktów Apple kupujący płaci za markę niż za to co dostaje. A no i oczywiście zostaje jeszcze przekonanie, że jak ma Apple to już coś więcej znaczy ;) Tak więc skoro można mieć coś takiego samego taniej, to po co przepłacać?
Myślę więc, ze jak komuś się podoba ten telefon to lepszym rozwiązaniem jest zainwestować w jakiegoś Sony Ericssona czy Nokię, albo już nawet Samsunga z podobnymi osiągami i za mniejsze pieniądze. Osobiście sam używam starego telefonu z procesorem 233Mhz, na którym mogę posłuchać muzyki i pograć sobie jak mi się nudzi, a po za tym to ma dać się z niego rozmawiać, rozbudowany organizer aż tak bardzo mi nie potrzebny, to raczej by była dla mnie zabawka niż organizer :) Nawet jak chce zdjęcia robić wole użyć aparatu cyfrowego który zazwyczaj przy sobie noszę.