PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108454}

Cichy Don

Tikhiy Don
1992 - 2006
7,7 325  ocen
7,7 10 1 325
Cichy Don
powrót do forum serialu Cichy Don

Niektórzy moim zdaniem wręcz pobili na głowy swoich poprzedników z 57 roku - np Daria, dokładnie tak ją sobie wyobrażałam czytając książkę. Szkoda, że w głównej obsadzie brakuje nazwiska grającej ją osoby, chetnie bym się dowiedziała kim jest. Tak samo Natalia - esencja spokoju, wytrwałości. Grigorij, jego ojciec... krótko mówiąc świetni. Jedynie co do roli Aksini - bardziej przekonala mnie ta z 57r, kobieta z krwi i kości, kochająca, zdradliwa, będąca obiektem pożądania i sama pożądająca, z tym chytrym błyskiem w oku..Za to ta nowa wydala mi się za 'dobra'. Ale ogolnie serial oceniam na pozytyw, oczywiscie na koncu tak samo jak przy czytaniu książku uronilam kilka lez:) Szkoda tylko, że kilka ciekawych wątków zostało pominiętych, to w koncu serial więc moznaby to bardziej rozwinąć - np właśnie wątek Darii. Dla osoby, która nie przeczytala książki tak naprawde niejasnym jest, dlaczego się utopila.

ocenił(a) serial na 9
Madzia_89

poprawka*
jednak jest wyjasnione czemu Daria popelnila samobojstwo, niechcacy przeoczylam jeden odcinek : ) wieczwracam honor serialowi. W ogole jeszcze raz powtorze ze aktorka grająca Darie byla swietna, nic dodac nic ujac, dokladnie tak sobie ja wyobrazalam. A scena w ktorej strzela do kata swojego meza jest jedna z najbardziej emocjonalnych scen w kinie jakie w ogole widzialam, mialam ciarki na skorze. Choc to moze byc tez kwestia wspomnien po ksiazce.