Obejrzalem ten serial po rekomendacji filmwebu az 85% w moim guscie. I niestety ale to bylo strasznie chybione. Sam nie wiem co tam nie gralo moze forma przekazu moze to iz z komentarzy widze ze wiekszosc osob ma jakies nostalgiczne wspomnienia dla mnie to swieza historia. Brak mimiki bohaterow nie pozwolil na jakas emocjonalna wiez z bohaterami. Dialogi wyglad postaci jakby dla mlodszej publicznosci sama fabula napewno nie. Chyba wszystko razem sprawia ze nie podszedl mi ten serial
Miło wiedzieć, że nie tylko mnie serial rozczarował (również dałam się nabrać na 75% w moim guście).
I również nie znam książki czy serialu, na którym ta opowieść bazuje.
Co prawda świat przedstawiony jest niewątpliwie kompleksowy, ale w samej fabule nic mnie nie zachwyciło - przeciwnie, jest wyjątkowo sztampowa, a bohaterowie boleśnie wręcz infantylni.
I nie bardzo czuję do jakiej widowni ta produkcja jest skierowana - jako osoba dorosła zdecydowanie nie odniosłam wrażenia, że to coś dla mnie (a żeby nie było - całkiem lubię bajki), z kolei dla dzieci to raczej zbyt brutalna historia.