PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534418}

Columbo

1968 - 2003
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19658
7,3 18 krytyków
Columbo
powrót do forum serialu Columbo

Apel

ocenił(a) serial na 8

Proszę o zaprzestanie dodawania treści, obsad itp w tym serialu. Zwróćcie uwagę, że ten serial w filmwebie rozłożono na odcinki przedstawiając je jako oddzielne filmy telewizyjne. Pisałem o tym na forum. Poniżej kopia:

"Chyba każdy z nas zna ten serial. Na filmwebie jego strona jednak nie jest rozbudowana (http://www.filmweb.pl/f534418/Columbo,1971). Każdy z odcinku na filmwebie przedstawiony jest jako osobny film telewizyjny. Np. Columbo: Wyczekująca kobieta (http://www.filmweb.pl/f36956/Columbo+Wyczekuj%C4%85ca+kobie ta,1971) to odcinek 5 sezonu 1. Co można łatwo sprawdzić tutaj: http://www.imdb.com/title/tt1466074/episodes#season-1. Nie chce rozdmuchiwać czy to dobrze czy źle ale chciałbym poznać Wasze opinie. Dodałem teraz jako nowy film Columbo: Requiem for a Falling Star, który jest odcinkiem 5 sezonu 2. Według tego co już mamy na filmwebie powinni zaakceptować bez problemu ale jestem ciekaw czy weryfikatorzy będą konsekwentni czy po raz kolejny udowodnią swoją.... niekonsekwencję ;) Jeśli przyjąć, że takie oddzielne odcinki podawane jako filmy tv są dobrym rozwiązaniem to chyba wypadałoby usunąć z bazy filmweb serial "Columbo". Warto nadmienić, że filmy te są już opracowane a serial NIE co spowodowałoby dublowanie ról w filmografiach. Co myślicie? "

ocenił(a) serial na 10
cold_dog

ja myślę, że dobrze jak jest jest jeden link ze wszystkimi odcinkami tak jak tutaj. Można wtedy wygodnie odznaczyć ten odcinek, który już się widziało. Drugim plusem jest fakt, że trudno z kimkolwiek pogadać o tym serialu, ponieważ ludzie zakładają rózne tematy na różnych odcinkach, a jak będzie to w jednym miejscu to wygoda będzie większa w dyskusji.

zulombo

Bez sensu. Ja np. wolę głosować na każdy odcinek z osobna, bo przynajmniej widzę, które opuściłam, a które już widziałam. Każdy odcinek ma inną fabułe i inną obsadę (przeważnie - porucznik zawsze ten sam, a tak, to przeważnie zmieniają się wszyscy chyba, że jeden człowiek grał w kilku odcinkach mordercę - ale też mając inne nazwisko w filmie) więc jest sens w tym żeby było z osobna. A po obejrzeniu kilku odcinków jest możliwość oceny który z odcinków wypadl gorzej który lepiej (według własnej oceny). Nie powinno się tego zmieniać. Dobrze jest jak jest

ocenił(a) serial na 8
cold_dog

Poniekąd mój apel poskutkował ;) Wprawdzie przeniesiono tutaj prawie całą obsadę ale niestety zostawiono w bazie wszystkie te odcinki jako filmy a to źle świadczy o dotrzymywaniu obietnic przez moderatorów. Apeluję teraz o usunięcie tych odcinków które figurują jako osobne filmy. Doprowadza to do sytuacji dublowania!

cold_dog

I dobrze że zostały. Jestem za zostawieniem tych odcinków. Co z tego że dubel skoro teraz jak włącze sobie forum "Peter Falk" - mam pełny obraz tego które odcinki mam ocenione a które nie. Nie musze specjalnie wchodzić w malo przejrzystą fiszkę z sezonami...

ocenił(a) serial na 9
EM_DE_KE_AS

Moim zdaniem COLUMBO traktować należy jako serię filmów telewizyjnych, a nie typowy serial. Jestem zwolennikiem pozostawienia w systemie wszystkich dodanych już filmów i uzupełnienie go o kilka brakujących.

holstensa

Tym bardziej że jeden taki film (według niektórych odcinek) trwa około 2 godzin. To już jak oddzielny film. A nie serial.