PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534418}

Columbo

1968 - 2003
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19658
7,3 18 krytyków
Columbo
powrót do forum serialu Columbo

Dzisiaj (TVN 7, 17.30) został wyemitowany ten odcinek wyreżyserowany przez Stevena Spielberga z Jackiem Cassidy w roli mordercy - ten aktor trzykrotnie zagrał mordercę w tym serialu.
Choć niektóre odcinki mają oddzielną stronę na filmwebie, tego odcinka nie znalazłem, nawet w filmografii Spielberga nic nie ma na temat tego epizodu. Dodam jeszcze, że ten epizod był całkiem niezły.
Tutaj link do strony imdb - http://www.imdb.com/title/tt0066932/

ocenił(a) serial na 10
Peckinpah24

tez oglądałem ten odcinek i znaleść go nie mogłem w spisie wszystkich tytułów poprostu go nie ma na filmweb ktos zapomniał sobie o tym tytule

Peckinpah24

Trzy razy w roli mordercy wystąpił też Robert Culp. Obaj świetnie pasują do tego typu postaci, w grze (mimice zwłaszcza) Roberta Culpa np. widać determinację, zimną krew i brutalność, które dobrze się sprawdzają w takiej roli.

Przy okazji, piszesz o epizodzie - czy możesz przybliżyć, który konkretnie fragment odcinka masz na myśli? No, chyba że chodzi Ci o reżyserię Spielberga jako mało znaczące zdarzenie w jego karierze.

silvas76

Tak, Roberta Culpa też pamiętam, pasował do takich ról. Pisząc "epizod" mam na myśli po prostu cały odcinek serialu, a nie konkretny fragment. Od czasu trylogii Gwiezdnych wojen słowo "episode" to synonim odcinka serii ;)

ocenił(a) serial na 9
Peckinpah24

Jest to 3 odcinek, (dwa pierwsze to niby piloty), oznakowany jako 1 z 3 serii. I na Filmwebie właśnie pod tym nr się znajduje.