PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534418}

Columbo

1968 - 2003
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19821
7,3 18 krytyków
Columbo
powrót do forum serialu Columbo

czy może ona umiera? wiem że raz 'na niby zmarła' ale chodzi mi o to że nie zawsze zachowanie porucznika pokazywało jego wierność żonie

bunnyattack

Jeśli masz na myśli odcinek z 1993 r. wg scenariusza samego Petera Falka (ten, gdzie kobieta-morderca go "podrywa"), to tam na końcu Columbo jednoznacznie stwierdza w barze, że on to wszystko udawał. Tytuł tego odcinka też wiele mówi. Bo chyba ten epizod masz na myśli?

direct39

[coś nie da się edytować, więc dodam w osobnym poście]

Mnie się wydaje, że był wierny. Wiele jego zachowań w różnych odcinkach to gra przed mordercą, być może będąca wyjaśnieniem niektórych nieścisłości, np. tego, że w jednym odcinku z lat 70. (tym o winach) Columbo mówi, że ma dzieci, a w odcinku z 1990 r. stwierdza zaś, że się ich nie doczekał.

W ostatnim odcinku wciąż wspomina o żonie, więc musi żyć cały czas.

ocenił(a) serial na 8
direct39

właśnie chodzi mi o odcinek "Niebezpieczna gra" z Faye Dunaway :) to pełne poświecenie dla odkrycia mordercy ;) dobrze wiedzieć. Niestety w tv ciągle są powtórki a w internecie ciężko znaleźć ten serial online a szkoda:) dzięki za odpowiedź bo już straciłam wiarę w porucznika ;p

użytkownik usunięty
bunnyattack

zdecydowanie był wierny żonie, która nota bene nigdy się nie pojawiła w żadnym z odcinków

ocenił(a) serial na 8

fakt ale może to i dobrze, tak samo jak Columbo nigdy się nie przedstawił z imienia ;p

bunnyattack

Ale w jednym odcinku widać było jego odznakę, gdzie wpisane było imię Frank . W innym wprost zapytano go o imię, a Columbo odpowiedział "Porucznik" :).

ocenił(a) serial na 8
direct39

o odznace nie wiedziałam :D szkoda że nie będę miała okazji zobaczenie wszystkich sezonów ale trzeba się cieszyć z tego co jest

ocenił(a) serial na 10
bunnyattack

Bez przesady, bez problemu można w necie wszystkie znaleźć.

ocenił(a) serial na 8
pan_dziejaszek

możliwe co nie znaczy że każdy potrafi znaleźć

ocenił(a) serial na 10
bunnyattack

Znajdzie ten kto szuka, mówi Pismo.