Serial jest puszczany na TVS od poniedziałku do czwartku po dwudziestej (między 20:00 a 20:25), i to chyba od niedawna, bo to jakieś wczesne odcinki. Dla mnie to gratka, kiedyś obejrzałem dwa sezony na TVN 7 plus te "wznowione" z lat 1989-2003 na 13. Ulicy. Kto by się spodziewał po takiej stacji. ;)
Dokładnie jak już pisałem w innym wątku TVS pokazuje serial Columbo od poniedziłaku do czwartku o 10:40,20:20 i 22:50, w piątki o 10:40 i w soboty i w niedzielę o 6:20. Emitują wszystkie odcinki od odcinków pilotażowych. Obecnie kończą 6 serię.
Żeby się nie spóźnić warto włączyć TVS już o 20:10 bo o tej porze zaczął się wczoraj odcinek z Bruno Romano.
Od piątku Columbo ponownie na 13 Ulicy także, więc prawie o każdej porze ten serial będzie można w TV obejrzeć.
A dzisiaj o 16:00 w 13 Ulicy genialny odcinek "Morderstwo, mgła i cienie". Gorąco polecam.
Dziś powtórka tego odcinka o 15:00 w 13 Uilicy, a o 17:00 równie genialny odcinek z "Kompleksem kurtyzany".
Dzis leci świetny odcinek: Podwójny szok. Columbo rozśmiesza w tym odcinku bardzo, ciągle psuje, rozwala, bałagani.
Widzę, że sam tu piszę. :)
Ale chciałem zwrócić uwagę na format obrazu i jakość odcinków emitowanych w TVS. Oczywiście są wszystkie w kolorze, jakoś obrazu w wersji SD nie jest taka zła, a jak wygląda serial w TVS HD, może ma ktoś dostęp?
Poza tym raczej im późniejsze odcinki, tym obraz na ekranie (nie znam się dokłdnie na tym jak to wyraziź profesjonalnie) jest mniejszy. W odcinkach z lat 70. czarne pasy bo bokach są mniejsze niż z lat 90. Do tego odcinek w 1998 roku w TVS jest nawet w ramce.