PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534418}

Columbo

1968 - 2003
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19658
7,3 18 krytyków
Columbo
powrót do forum serialu Columbo

Serial na wyjątkowo wysokim poziomie, na którym ludzie z dobrym poczuciem humoru mogą uśmiać się do łez. Porucznik w swoim nieśmiertelnym, zmiętym płaszczu drapiący się po głowie i szukający czegoś po kieszeniach. Wspominający o żonie / szwagrze / kuzynie / ciotce / psie w prawie każdym odcinku. Bardzo podoba mi się ten pomysł, że morderstwo pokazywane jest na samym początku, a widzowie wiedząc kto jest winny, oglądają jak porucznik dochodzi do prawdy. W dodatku zwykle swoimi spostrzeżeniami dzieli się właśnie z mordercą...
Genialny serial, genialny Peter Falk.

ocenił(a) serial na 8
SusanSt_

To taki na pierwszy rzut oka ciapowaty, roztargniony i ostatni gość, o którym ktoś mógby powiedzieć, że sprawdziłby się w policji. To jednak tylko pozory, bo tak naprawde to poprostu genialny detektyw. Uwielbiam obserwować jak dochodzi do wyjaśnienia sprawy i jak wkurza wszystkich naokoło swoimi spostrzerzeniami. Zawsze mnie rozbawia tym, jak wspomina o żonie.
Mimo, iż wiem, że każdy odcinek skończy się szczęśliwym złapaniem winnego przez Columbo, to oglądam z zapartym tchem. Najbardziej lubię te starsze odcinki, te z lat 70-tych ;-)

SusanSt_

Uwielbiam te jego dygresje, którymi działa sprawcy na nerwy.

Jeden z dialogów z serialu:
- Pan wybaczy, panie poruczniku. Proszę zrozumieć, jest pan bardzo miły, ale z panem nie da się pospieszyć.
- To samo mówi moja żona...
- Na pewno. Do rzeczy, poruczniku.

:D