Sezon 4 został odnowiony na 13 odcinków. Mało, ale wystarczy aby serial miał prawdziwe zakończenie, i nie został "urwany" w połowie :D
FANI RADUJMY SIĘ!!!
Prawdopodobnie. Serial miał od początku być rozpisany fabułowo na 4 sezony. Zresztą zła wiadomość jest taka, że Dan Harmon chce odejść z serialu :C Bez niego będzie zupełnie inaczej. Nie wyobrażam sobie tego, i nawet nie chcę :C
Ja tam się cieszę że chociaż doprowadzą serial do końca. Wolę tylko 4 sezony z prawdziwym zakończeniem, niż np. 5 sezonów i niespodziewaną kasację. Bo tego nienawidzę najbardziej na świecie. Jak serial nie ma zakończenia.
To już oficjalne, Dan Harmon odszedł. Został zwolniony ze stanowiska Showrunnera, i zastąpiony dwoma innymi scenarzystami. Serial już nigdy nie będzie taki sam. Możemy się pożegnać z Community.
Myślę, że najwyższa pora zbojkotować NBC i Sony, którzy pozbyli się Harmona w bardzo brzydki sposób.
Wyszła petycja o przywrócenie Dana na stanowisko. To oczywiście tylko internetowa petycja, i raczej nic nie da, ale jest już dużo podpisów.
http://www.change.org/petitions/prevent-the-darkest-timeline-bring-back-dan-harm on-as-showrunner-for-community
Właśnie widziałem zakończenie 3 sezonu. Trochę dziwne że jednego dnia wyszły 3 odcinki, zakończenie trochę nie fajne, pokazali to tak, jakby mieli oni rozpocząć nowe życie, wolałbym żeby wszystko zostało dokładniej ukazane, ale jeżeli będzie 4 sezon, to fajnie. Pozostała sprawa np. Starburnsa, i ogólnie całej paczki.
Puścili 3 odc na raz, bo byli do tyłu przez hiatus, poza tym NBC chciało jak najszybciej skończyć sezon, aby zrobić miejsce dla reszty ramówki.
Mówię to z przykrością, ale Community będzie drugim Big Bang Theory. Brakuje jeszcze tylko laugh tracku :C
Ale co rozumiesz przez "będzie drugim Big Bang Theory"? Pytam z ciekawości bo nie jestem w temacie :D
Chodzi o to, że zatrudniono nowych scenarzystów/show runnerów dlatego, że Sony i NBC nie podobało się, że serial jest tak inny od wszystkich seriali w TV. Chcą, żeby Community było bardziej przystępne dla szerokiej publiczności. Jak już mówiłam wiele razy, Community jest za dobre i za inteligentne dla większości ludzi, dlatego mało kto ogląda ten serial. A np. takie Big Bang theory operuje takim typowym sit-comowym humorem dla mas. Chcą po prostu, żeby Community było bardziej mainstreamowe.
Może trochę przesadziłam z tym "drugim BBT". Ci scenarzyści zrobili Happy Endings - serial bardzo dobry (podobno, jeszcze go nie widziałam), a BBT jest po prostu kiepskie.
Ale nie chodzi już o samo pisanie (bo to oczywiste, że ton serialu zupełnie się zmieni), ale o to, że to była wizja Dana. Jego dziecko. To smutne, że nie możesz dokończyć czegoś, na co poświęciłeś 3 lata życia.
Prawdę mówiąc, wolałabym żeby Community było jednak skasowane niż przedłużone na sezon 4 bez Harmona. Poza tym, można spokojnie uznać zakończenie sezonu 3 jako koniec serialu. Zakończyli najważniejsze wątki (co prawdo otworzyło się parę nowych - Starburns, Will Winger). Dla mnie to było zakończenie serialu. Nie wiem czy chcę oglądać Community bez Dana. To jego wizja, jego dziecko :C
Co to jest "hiatus" i dlaczego przez ten hiatus byli do tyłu? Ja jednak zobaczę, jestem ciekaw jak się skończy, nie zostawiam tak seriali, tym bardziej na 1 sezon przed końcem. Nawet gdyby mieli zepsuć ten sezon, to chcę się przekonać :D.
Hiatus, czyli przerwa w emitowaniu serialu. Community miało ponad 3 miesiące przerwy i wróciło na mid-season (połowa sezonu - przeważnie zaczyna się w marcu). Więc byli sporo do tyłu. Przerwa była dlatego, że groziła im kasacja. Ja też nie porzucam tak po prostu seriali, ale boję się co się zrobi z Community. Nowi show-runnerzy wcześniej zrobili Happy Endings, który jest podobno bardzo dobry i ma podobny klimat do Community. No i prowadzą rozmowy ze scenarzystami, aby zostali. Szczególnie zależy mi na Megan Ganz (bo Chris McKenna chyba też odszedł). Bardzo się boję, ale sama jestem ciekawa.
Dobra wiadomość. Megan Ganz zostaje jako scenarzystka. Jest jeszcze nadzieja na dobre odcinki :D
William Winger to ojciec Jeffa. Zauważ, że na końcu finału Jeff szuka jego nazwiska w internecie. Ojciec Jeffa był wspominany wiele razy, i Dan chciał go w końcu pokazać. A propos - Dan zawsze chciał aby Bill Murray zagrał Williama. Chyba bym się poszczała ze szczęscia jakby im się udało go dostać chociaż na jeden odcinek :D
O, to super, też chętnie zobaczył bym go w roli ojca Jeffa, tym bardziej, że mógłby mieć sporo jego cech, mieć jeszcze bardziej gadane, pasowałby :D. A pamiętam teraz epizod, jak ten stary podszywał się pod ojca Jeffa, kiedy leżał w szpitalu.
Ehhh, jak zobaczyłem ilość tematów na forum Community to mina mi zrzedła :/
Wizja czwartego sezonu Community mnie przeraża, zobaczę pierwszy odcinek, ale jeśli będzie do bani to sobie daruję dalsze oglądanie. Z tego co czytałem to oprócz Harmona odesżło 2 albo 3 głównych scenarzystów + do tego bracia Russo, którzy stanowili integralną część serialu. Moim zdaniem obawy Christine nie będą aż tak dramatyczne, ale będzie źle. Z pewnością postać Abeda pójdzie w odstawkę i jego historie z Troyem, kreatywność ucierpi itd.
Nie wydaje mi się też, żeby Harmon został zwolniony ze względu na to, że chcą wprowadzić zmiany do serialu, to nie ma senu. Sony zapewne chce dobić ilość odcinków do momentu kiedy będzie mogła sprzedać serial w syndykacji i skasuje go. Po co więc wprowadzać tak drastyczne zmiany na 13 odcinków przed końcem? Pewnie były inne powody, gdzie Harmon nie chciał się ugiąć. Spór z Chevy Chase'em pewnie też dolał oliwy do ognia.
Zawsze będzie można wspominać te 3 sezony.