PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706211}

Constantine

2014 - 2015
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 11525
5,3 9 krytyków
Constantine
powrót do forum serialu Constantine
ocenił(a) serial na 8
myster_A

Nie można go jeszcze obejrzeć. Dopiero w listopadzie.

Bartonson12

Hmm, to co ja oglądałem. Na Zalukaj .tv jest jeden odcinek

ocenił(a) serial na 8
myster_A

No oglądałeś właśnie ten anulowany pilot.

Bartonson12

O w mordę jeża

Bartonson12

A wiesz dlaczego Kostek zmienił starą twarz irlandzkiego bufona na twarz niemieckiego sierżanta Wermachtu ?

ocenił(a) serial na 3
Bartonson12

Ja właśnie obejrzałem, lubię serię Hellblazer, lubię postać Constantine'a, ale takiego gó*na jak ten pilot to dawno nie widziałem.

Bartonson12

Mi się bardzo podobał. Od razu mówię, że w komiksach miałem styczność z Constantinem praktycznie tyle razy co nic. Możliwe, że fabuła z tego odcinka była bardzo przeciętna jak na tą postać, więc rozumiem marudzących fanów. Dla mnie, jako kompletnego laika w kwestii filmów o egzorcystach (chyba nigdy żadnego nie oglądałem, nie pociągały mnie takie klimaty) prezentował się bardzo fajnie i jest to dla mnie coś nowego. Podobał mi się główny bohater, jest wyrazisty, wzbudza sympatię. Nie zdobędzie może takiej popularności jak Sherlock czy dr House, bo nie jest wystarczająco ekscentryczny, ale mi się to podoba, bo nie lubię, gdy postać jest aż nazbyt przerysowana. Główny wątek przewidywalny do bólu, ale to też mi nie przeszkadza. Traktuję ten serial tak jak inne na podstawie komiksów DC, gdzie mamy superherosa, który w każdym odcinku załatwia jakiegoś zbira; wszyscy wiedzą, że go załatwi, ale nie to jest najważniejsze. Klimat nie jest jakiś porażająco oryginalny, w zasadzie nie czuło się, że jest to serial o nadnaturalnych zjawiskach. Nie bałem się zasnąć, demony nie straszyły mnie w snach. Constantine załatwił je wiaderkiem białej farby i kilkoma zdaniami w języku Na'vich. Ale nawet i to mi się podobało. Nie lubię udziwniania na siłę, wolę, gdy świat przedstawiony wygląda jak normalny, problemy bohaterów są normalne, i wtedy nawet anioł za barem rozlewający drinki wygląda normalnie. Z tego względu wolę też Harry Pottery Davida Yatesa, a nie Chrisa Columbusa. Szkoda mi tylko tej Liv, zastanawiam się, co z nią będzie. Miała miłą, sympatyczną buźkę, a teraz zamiast niej będzie jakaś sexbomba. Jestem na nie. Do tego Liv była tak istotną postacią w pilocie, w zasadzie wszystko kręciło się wokół niej. Cały ten odcinek trzeba będzie nakręcić od nowa i to chyba ze sporymi zmianami w fabule. Trochę dziwnie to wyszło. Kiedy na ścianie zobaczyłem napis "Liv die" to pomyślałem, że to celowa gra słów. Teraz zamiast tego będzie "Rachel die" czy co? xD

Chętnie obejrzę ten film z Reevesem, i może nawet sięgnę po jakiś komiks. W Polsce ukazało się cokolwiek o nim? Wydaje mi się, że nie, ale może w końcu jakiś Egmont ruszy cztery litery.

EDIT

Nie podobała mi się tylko ostatnia scena, co to w ogóle miało być? John idzie ulicą i ni stąd ni zowąd napada na niego tłumek antyfanów? WTF?

DarthDream

A nie, sorry. Nie Rachel, tylko Zed. Dziwne imię zresztą. Spotkałem się z takim tylko w trylogii "Barry Trotter" Michaela Gerbera. Zed Gromgar był tam zboczonym, sprośnym i absolutnie obleśnym zbrojmistrzem Szkoły Hokpok. :>

ocenił(a) serial na 7
DarthDream

Jak dotąd w Polsce wydano kilka tomów przygud Constantine'a

Dealric

Taa? Kiedyś szukałem po różnych księgarniach internetowych i nie mogłem znaleźć. Ale wpisywałem do wyszukiwarki Hellblazer, a teraz ten komiks nazywa się chyba Constantine, może dlatego mi nie znalazło. Jeszcze poszukam. :]

ocenił(a) serial na 7
DarthDream

http://www.swiatkomiksu.pl/katalog/wyszukiwanie/seria,39.html

Wydany pod tytułem Hellblazer tak jak oryginał. Może po prostu wyprzedał się.

Dealric

Wydany nie tak dawno, to może jeszcze się gdzieś ostał. Dzięki za namiary. :) Widzę, że autorem jest Garth Ennis, więc na pewno warto przeczytać. :>

użytkownik usunięty
DarthDream

Jednym z wielu. Scenarzyści zmieniali się czesto bodajże.

ocenił(a) serial na 8
Bartonson12

przeciętny. chyba pozostanę przy filmie.

ocenił(a) serial na 8
Agness_92

A mi się podoba. Film to film, komiks i tak najlepszy.

ocenił(a) serial na 8
Bartonson12

Ja czekam na premierę ja się nie napalam jak to inni robią .

ocenił(a) serial na 7
Bartonson12

Skąd info że pilot został anulowany? Wszystkie trailery serialu na jakie natrafiłem to właśnie materiały z pilota...
A pilot podoba mi sie, aczkolwiek nic co by mi specjalnie podpasowało. Po prostu wszystko ok.

ocenił(a) serial na 8
Rozgdz

Zmienili zakończenie, odesłali w siną dal Liv

Ringoo

macie napisy do wersji która się teraz pojawiła ?

ocenił(a) serial na 7
Bartonson12

No ja 1 odcinek był całkiem spoko ,zmienili Liv nie wiedziałem jak był pierwowzór.Widać zamienili ją na inną a miałem wrażenie że o odc będzie ktoś inny szkoda :(,Dużym stopniu brakowało mi palenia papierosów.Natomiast przekręcanie lucyfera było śmieszne dosyć jak i co chwila słyszałem o Nergalu:D. Nadal mi anioł nie pasuję jakoś w ogóle nie ma rysów anielskich trochę inaczej było np filmie gdzie Anioł by bardzo pod klimat.Efekty było okey.Coż chyba tyle pamiętam po 4 tygodniach (:

Bartonson12

A ja mam pytanie co do pierwszego odcinka co oni Constantinowi robili w pierwszej scenie w psychiatryku jak tam leżał i opowiadał -przyszedłem tutaj dobrowolnie itd z góry dziękuję za odpowiedź :)

ocenił(a) serial na 8
Weyoatic

Znaczy,chciał chyba przestać zajmować się tym,czym się zajmuje.Miał dość demonów i egzorcyzmów,więc niejako "wynajął" tych konowałów,żeby coś z nim zrobili by uwierzył,że to wszystko nie istnieje i zaczął żyć normalnie.Jak wiemy,nic z tego nie wyszło.

Bartonson12

Wyłączyłem po 20 minutach. Nawet nie dałem mu szansy. Po prostu wiedziałem, że mi się to nie spodoba.