PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=852620}

Control Z

2020 - 2022
7,0 4,0 tys. ocen
7,0 10 1 3992
Control Z
powrót do forum serialu Control Z

Jakość

ocenił(a) serial na 6

Cześć. Czy ktoś z osób, które już widziały ten serial może się wypowiedzieć czy jest wary uwagi i warto dać mu szansę?

ocenił(a) serial na 8
jorg66

Serial posiada wulgarny język, erotykę, narkotyki, przemoc... i takie tam. Z przedstawionych bohaterów nikt nie jest "aniołkiem". Każdy ma jakieś sekrety, którymi nie chcą się dzielić. A to wszystko w szkole prywatnej dla bogatych. Bardzo trzyma w napięciu do ostatniego odcinka, i do ostatniego momentu choć w środkowych odcinkach może wydawać się nudno. Sofia, główna bohaterka to taki z niej Sherlock Holmes z motywami serialu CSI (chodzi o dostrzeganie szczegółów i zbliżanie na nie).

ocenił(a) serial na 7
jorg66

Moim zdaniem warto!

ocenił(a) serial na 8
jorg66

yep, według mnie warto

ocenił(a) serial na 6
Mike73

Na końcu zostaje wyjawione kto jest hakerem czy jest to otwarte zakończenie i tożsamość sprawcy będzie ujawniona w kolejnych sezonach?

ocenił(a) serial na 8
jorg66

Zostaje wyjawione, to jest ten typ seriali który ogląda się szybko i jest zamknięty w 1 sezonie

ocenił(a) serial na 9
Mike73

Niby poznali hakera, a jednak zakończenie sprawiło, że zastanawiam się czy czasem nie będzie drugiego sezonu. Drugim powodem jest to, że Ctrl Z zaliczany jest do seriali a Netflix przecież ma jeszcze miniseriale które kończą się po pierwszych sezonach. Chyba że oglądalność będzie niska to drugiego sezonu raczej nie doczekam...

ocenił(a) serial na 8
terciok

Fakt, nie mogę temu zaprzeczyć. Czas pokaże, szczerze, cieszyłbym się, gdyby był 2 sezon :)

ocenił(a) serial na 9
Mike73

Ja również :D

ocenił(a) serial na 9
terciok

I trzymam kciuki za Javiera

ocenił(a) serial na 8
terciok

Oj tak, również trzymam ❤️

ocenił(a) serial na 9
Mike73

Uwielbiam go ❤️ Przyjaciółka uważa że jest dziecinny

użytkownik usunięty
Mike73

jest 2 sezon

ocenił(a) serial na 7
jorg66

Według mnie warto, wulgarnego języka za wiele nie ma, seksu też tak więc kolega poniżej przesadził. Serial dla nastolatków, może być dla nich przestrogą w obecnych czasie ale ogląda się dobrze i bardzo szybko tym bardziej, że odcinki są krótkie - 35 minut. Ja mogę polecić.

marcinos_77

Nie ma wulgarnego języka w chyba w napisach.

ocenił(a) serial na 7
MikeParcero

Wystarczy, nie wszyscy znają hiszpański w takim stopniu jak angielski.

marcinos_77

Właśnie nie koniecznie wystarczy, polskie napisy do seriali netflixa są prawdopodobnie tłumaczone z napisów angielskich nawet jeśli serial nie jest anglojęzyczny, bo tak pewnie taniej. Błędy w serialach hiszpańskojęzycznych i tych brazylijskich są niekiedy rażące. Zupełnie nie oddają ducha serialu, ja to tak widzę.

ocenił(a) serial na 7
MikeParcero

Mnie to nie przeszkadza szczerze powiedziawszy, słucham hiszpańskiego bo lubię a tłumaczenie ? Cóż, ważne aby był sens i była logika, tłumaczenie według mnie nie ujmuje wartości serialowi ;)

marcinos_77

Ale błędy logiczne też się zdarzają. Miałem włączone napisy na początku 1 odcinka i tam jest taka scena trans dziewczyny i jej chłopaka, która mówi, że chce powiedzieć o sobie koleżankom. Sens jej słów został konkretnie skopany.
Netflix wydaje kupę kasy na seriale i uważam po prostu, że do tłumaczeń powinni podchodzić poważnie.

ocenił(a) serial na 7
MikeParcero

Pewnie masz rację ale jak wspomniałem, nie znam hiszpańskiego stąd moje podejście. W przypadku angielskiego zapewne miałbym podobne odczucia do Twoich.

ocenił(a) serial na 6
jorg66

Czytałem w jednej z zagranicznych recenzji, że ten serial to połączenie Sherlocka, CSI i Euphorii. Coś w tym jest czy to przesadne porównanie?

jorg66

cóż.   faktycznie można powiedzieć, że to tak od biedy połączenie tych trzech ww.  seriali. ale nie ma co porównywać "Euforii" z "Control Z", bo ten drugi nawet połowie się nie umywa. 

ocenił(a) serial na 10
jorg66

Bardzo dobry wciąga na maxa jeśli ktoś lubi drama klimaty :)