PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=783794}

Cormoran Strike

Strike
2017 -
7,2 5,8 tys. ocen
7,2 10 1 5846
7,0 4 krytyków
Cormoran Strike
powrót do forum serialu Cormoran Strike

Właśnie zabieram się za oglądanie, można pokorzystać w weekend :) Mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania. Dla poszukujących - serial jest już w internecie.

kicer1993

Wczoraj obejrzałem trzy odcinki pod rząd w towarzystwie butelki dobrej whysky i mam mieszane odczucia. Oglądało się niby dobrze, ale nie wszystkie wątki do końca zrozumiałem. Ciekawe jakie będą twoje wrażenia.

szamgar

Właśnie skończyłam i jestem pozytywnie zaskoczona. Nie jest to może arcydzieło, ale dobrze wiem, jak słabe ekranizacje książek pojawiają się ostatnimi czasy, dlatego myślę, że twórcy naprawdę dali radę i oglądało się tę ekranizację naprawdę przyjemnie. Dla mnie dosyć klarowanie wszystko zostało pokazane, czego dokładnie nie zrozumiałeś?

kicer1993

UWAGA SPOILER!!!
Dlaczego ten gość w ogóle przyszedł do Strika skoro sprawa była zamknięta przez policję i uznana za samobójstwo? Przecież nikt go nie podejrzewał, więc pójście do detektywa było jak strzelanie sobie samemu w stopę. Dlaczego tak mu zależało na znalezieniu tego testamentu? W jaki sposób te rękawiczki od Guya Some dostały się w ręce chłopaka Luli?

ocenił(a) serial na 6
szamgar

Bo chciał zwalić winę na przyrodniego brata Luli...

ocenił(a) serial na 7
kicer1993

Ciężko jest zmieścić książkę w 3 odcinkach serialu, zachowując spójność wątków które były przedstawiane w książce przez długi czas. Mam wrażenie, że w serialu zostały one dość mocno skrócone przez co miałem wrażenie, że część rzeczy została nie wyjaśniona.