Bywa i tak, że jak już mi się jakiś serial spodoba na tyle, że trzeba go mieć na płytach to dystrybutor się tym nie interesuje. W kolejce czekają przecież zabawne i odkrywcze sitcomy na które ludzie się rzucą jak sęp na żer.
A tu mowa jest o dwóch najwspanialszych dramtach kryminalnych lat '80. "Miami Vice" i "Crime Story" pod czuwaniem Michaela Manna. O ile rozumiem trudności z "Policjantami z Miami", nawet na zachodzie nie udało się jeszcze wydać całej serii, to jednak wszystkie 40 pare odcinków brygady z "Crime Story" są już dawno dostępne.
Jestem przekonany, że znalazłoby się jeszcze wielu świrów gotowych na zakup tych wydawnictw - choć nie widać tego po tym forum.
W pełni się z Tobą zgadzam! Też czekam na wydanie tego serialu na dvd. Na razie musiałem sie zadowolic Pilotem, który był umieszczony w jakiejs kobiecej gazetce(sic!) :) Może po polskiej premierze nowej wersji Miami Vice ktos się zainteresuje wczesniejszymi dokonaniami pana Manna.
Dodana płyta do kobiecego miesięcznika "Claudia" zawierała 1 odcinek , tzw.pilot tego serialu.Rzuciłem się na to i nie dawno można było nabyć Crime Story wraz z Złym Porucznikiem za 6.90 a ja krzyknąłem FUCk !.
czekam na wydanie tego serialu na DVD , tyle że z napisami i z lektorem
byleby było kilka dodatków i dużo odcinków a lektor to najlepszy był i będzie z tym serialem Zdzisław "Szczota" Szczotkowski.
Po cichu liczyęłm że w związku z kinową premierą Miami Vice, dystrbutorzy będą chieli wykorzystac szum medialny i wydadzą przy okazji serial. DObra wzajemna promocja. Nie udało się. Takwięc nie wydaje mi się aby w najbliższym czasie doszło do wydania serialu na dvd.
Gdyby nmożna to bylo nabyć na dvd, nabyłabym z dziką przyjemnością. Mike Torello rządzi! ;)
Ja również chętnie nabyłbym serial na DVD. Może w końcu któryś dystrybutor zainteresuje się wydaniem filmu? Amercom zdecydował się wydać dużo starszy świetny serial kryminalny "Columbo" (wydają także "Detektywa Monka"), więc może po ich zakończeniu sięgną po "Crime Story", "Kojaka", "Ulice San Francisco" itp.?
Jedyny w swoim rodzaju, bo zawsze ciężko wybrać najlepszy w historii, co by to nie było.
Na ebay'u można dostać po 18 USD za sezon na DVD. Dostarczają do Polski.