PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724735}

Człowiek z Wysokiego Zamku

The Man in the High Castle
2015 - 2019
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 16560
5,0 2 krytyków
Człowiek z Wysokiego Zamku
powrót do forum serialu Człowiek z Wysokiego Zamku

Jak serial się ma do książki Dicka? Tylko tytuł wspólny? Chciałbym to obejrzeć; interesuje mnie czy zachowany jest klimat jakiejś takiej nierealności

ocenił(a) serial na 7
krutkiew

Elementy wspólne? Postacie niektóre. Cała idea przewodnia kompletnie zmieniona w serialu, który opowiada o świecie alternatywnym. Książka opowiada o światach fałszywych, nieprawdziwych, o rzeczywistej nierzeczywistości, którą można zdemontować demaskując fałsz. Jak to u Dicka. Twórcy serialu całkowicie od tego odeszli. W drugim sezonie skonstruowali thriller polityczny w realiach alternatywnej rzeczywistości. Ale muszę powiedzieć, że akcję poprowadzili dość inteligentnie, dobrze też poprowadzeni zostali aktorzy. Warto obejrzeć, ale trzeba o Dicku podczas seansu zapomnieć.

ocenił(a) serial na 6
per333

Zgadza się, I sezon jest z książka związany i jest tam dosyć sporo jak na dzisiejsze trendy przeniesionych rzeczy Mnie prawdę powiedziawszy książką jakoś szczególnie, nie zachwyciła Owszem polecam przeczytać/przesłuchać lecz ja miałem trochę inne wyobrażenie i oczekiwania co do tej lektury Serial dobry choć widziałem właśnie tylko I sezon