Czarna Żmija 3

Blackadder the Third
1987
7,9 13 tys. ocen
7,9 10 1 12733
7,7 6 krytyków
Czarna Żmija 3
powrót do forum serialu Czarna Żmija 3

to nie jest jedyny sezon w którym Czarna Żmija nie ginie. w drugim też nie umiera na końcu..

ocenił(a) serial na 10
angelamy

A widziałaś co się dzieje po napisach? [SPOILER] Postać grana przez Hugh Lauriego ( zapomniałem jak się nazywał) w ostatnim odcinku wkrada się do pałacu w przebraniu królowej. Morduje wszystkich i sam zasiada na tronie Angli pod tym przebraniem. [SPOILER] Polecam uważne oglądanie.

ocenił(a) serial na 8
mark1618

oj. chyba to przegapiłam. ale przyjrze sie. dziex

ocenił(a) serial na 10
angelamy

Cała przyjemność po mojej stronie :)

ocenił(a) serial na 8
mark1618

Szacuneczek nie wiedziałem o tym również :P

mark1618

nie lubię jak Żmija umiera :< ale w 3 sezonie żyje do końca, chyba, że mam okrojony odcinek.

ocenił(a) serial na 9
mark1618

Kurczę, ja też nie wiedziałem. Dzięki wielkie za info:-)

angelamy

A propos ciekawostek i umierania, w odcinku "Nob and Nobility" widać wyraźnie, że ciało leżące w kącie celi oddycha, choć Rowan Atkonson i Tony Robinson tak poruszają się w kadrze, żeby to ukryć zasłaniając sobą trupa. W tak zabawnym serialu jednak można na to spojrzeć z przymrużeniem oka, szczególnie że oddychający trup stwarza dodatkowy efekt komediowy.

ocenił(a) serial na 8
angelamy

SPOILER!!!

Ale w sezonie Wielkiej Wojnie nie było powiedziane wprost że główni bohaterowie zginęli. To prawda, widać było że ruszają do natarcia ale teoretycznie nie musieli w nim zginąć. Sama śmierć nie jest pokazana.

A co do końcówki 1 sezonu - też nie znosiłem tego jak to się skończyło. Aczkolwiek było to konieczne - i tak wymyślając sobie panowanie Ryszarda IV wywrócili do góry nogami przeszło dekadę historii Anglii i trzeba było to gdzieś urwać:).

ocenił(a) serial na 10
tc1987

http://www.youtube.com/watch?v=hbR9-etyN6I

ocenił(a) serial na 9
angelamy

tak jest, w drugim też przeżył :)

ocenił(a) serial na 10
DANUTA_ANNA

Na początku tego wątku ładnie napisałem, że zginął.