PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371920}

Czarodzieje z Waverly Place

Wizards of Waverly Place
2007 - 2012
6,7 23 tys. ocen
6,7 10 1 22509
7,0 6 krytyków
Czarodzieje z Waverly Place
powrót do forum serialu Czarodzieje z Waverly Place

1. Hannah Montana 2.Czarodzieje z Waverly Place.
Czemu Disney robi identyczne seriale? Powodem są oczywiście miliardy dolarów. Disney Channel dzięki swoim bez sensownym serialikom promuje Gomez i Cyrus, bo oczywiście dzieci (4-10 lat) oglądają i kochaja swoje "gwiazdy". One są akurat jak znalazł dla dzieci! Selena robi wszystko żeby upodobnić się do Miley, to taka jej słaba kopia.
A seriale...Miley Stewart i alex Russo są prawie takie same. Mają starszego brata, na którym się "wyżywają", są córeczkami tatusia, mają tajemnicę; Alex jest czarodziejką i wie o tym tylko jej przyjaciółka Harper, Miley jest superslawna i wie o tym tylko jej przyjaciolka Lilly. Wiec gdzie tak roznica pomiedzy serialami Disneya!

blackey

Hm, ja wiem?... W tym, że Alex ma jeszcze młodszego brata i mamę? Że Justin to wzorowy i utalentowany uczeń, a Jackson zapatrzonym w siebie nieudacznikiem? Że światy obu dziewczyn są kompletnie różne (świat czarodziei i przemysłu muzycznego)? Alex jest wredna dla wszystkich jak leci i jest z tego dumna? Że serial służy bardziej promocji samych piosenek Miley?

Chcesz ponarzekać, ale wybierasz złe argumenty i punkty. Owszem, seriale są w pewnych punktach podobne, ale to naprawdę detale, i to często przewijające się też w innych tytułach, które nie są ze stajni Disney'a.

Pozdrowienia i niech kisiel migdałowy będzie z Wami ^^

Kazik_chan

Selena Gomez kopią Miley? Ha ha ha, tu mnie rozśmieszyłeś/łaś. Selena nie tańczy na rurze przy dzieciach, tak jak to w zwyczaju ma robić Miley...

ocenił(a) serial na 7
blackey

identyczne seriale? czy ty na glowe upadles? nie wiem czy identycznego w serialu o gwiazdce muzyki pop, a serialu o magicznej rodzince.

wiek co do seriali disney'a nie ma nic do rzeczy. ogladac i rownoczesnie niezle usmiac mozna w wieku 12, 22 jak i 32 lat. wiec nierozumiem wogole tematu.
a zaszufladkowanie serialow disneyaa typu hannah montana, wizards from..., hotel 52 itd to glupota.
sa smieszne, zywe i niezle. wiec nie wiem ocb...

blackey

Ja dostrzegam parę różnic, dzięki którym polubiłam Czarodziei.
Bohaterki wcale nie sa takie same. Miely z serialu jest od początku wyidealizowana, popełnai te same głupie błędy, któr załatwia w ten sam sposób (przebiera się).
Obydwa seriale można wliczyć do rodzaju fantastycznego: w czarodziejach z powodu jawnej magii, a w Hannah z powodu istnienia alter ego głownej bohaterki, które nie ma szansy się utrzymać. Tz. Nie miałoby szansy utrzymac się w rzeczywistości. Oprócz tego kolejnym fantastycznym wątkiem są wyrzej wspomniane błędy, któr nałogowo Miely powtarza: przebiera się za kogoś innego i sądzi, że wszytko ujdize jej na sucho- ale w końcu i tak ma nauczkę.
Bracia takż enei są tacy sami. W Czarodziejach jest Justin, kujon (ale na szczęście nikt nie wpadł na poysł kujońskiego wyglądu) i Maxa, odrobinę szalonego i mało inteligentnego. Jackson jest ich połączeniem: starszy, Miley go nei lubi, głupi. Ale nie można go przyrównać do Justina.
No i Czraodzieje lepiej wypada pod punktem gry aktorskiej, a odcinki nie są tak pzrewidywale: w Hannay wiemy, że Miley znowu się zakocha lub zrobi coś głupiego, będize kłopot z chłopakiem lub z konsekwencjami czynu, przebierze się za kogoś innego i sprawa będzie załatwiona, ale w końcu wszytsko i tak się wyda. Pierwsze odcinki Hannah były nawet fajne, ale kolejne są przewidywalne i słabe, w Czarodziejach wszytko nei jest takie oczywiste. Ale to już zależy od gustów.

ocenił(a) serial na 10
blackey

Jak niby Selena ma kopiopwać Miley Cyrus. Czy zauwarzyłeś/łaś że Selena nierobi wokół siebie zamieszania? A poza tym Miley Cyrus to rozkapryszona gwiazdka

użytkownik usunięty
blackey

takie same seriale??? ja wiem .. chyba wszyscy już wszystko powiedzieli na ten temat.. najbardziej mnie denerwuje Twoje stwierdzenie " Selena kopią Miley"? :f Selena nie chce być na siłę dorosła .. wokół niej nie ma jakichś nieprzyzwoitych afer i plotek.. Czarodzieje i Hannah to dwa różne seriale. owszem są tam podobieństwa, ale to tylko małe detale .. równie dobrze mogłabym sobie znaleźć powiązanie z Powodzenia Charlie .. tam też siostra jest niemiła dla brata .. ze Słoneczną Sonny, Nie ma to jak statek .. jak się uprę, to w każdym serialu znajdę jakieś podobieństwa i powiązania. dlatego uważam, że Twoje argumenty o niczym nie świadczą

ocenił(a) serial na 8

totalnie sie zgadzam