W przyszłą środę nie ma już czarodziejki na tv4 wie ktoś może czy jest zmiana godziny? bo o 17 jej w programie nie ma! czyżby tylko pierwszą serię puścili przez małą oglądalność?!
Post pod postem, bo nie mogę edytować:
"Niestety, polscy fani Sailor Moon - Czarodziejki z Księżyca nie obejrzą na TV4 wszystkich 200 odcinków z 5 serii. Wyemitowane zostaną natomiast tylko 46 pierwszych odcinków, czyli całą 1 serię."
Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Polska_wersja_Czarodziejki_z_Ksi%C4%99%C5%BCyca
Szkoda:( Nie powinno sie tak robic, ze nie puszcza sie wszystkich serii. Albo wszystko albo nic.
Może jeszcze kiedyś puszczą. Może jeszcze nie poprawili tłumaczenia, nie dograli lektora. Może.
Niech ktoś napiszę do tv4 :))
Ale moze sie tez okazac, ze ogladalnosc byla slaba i dalsza emisja by sie TV4 nie oplacala... I wtedy juz nic nie pomoze:( Przepadnie jak "1000 zlych uczynkow":(
Jak oni wg mierzą tą oglądalność? Czy Ci, którzy nagrywają na dekodery też są liczeni? Bo ja zajęcia na uczelni mam do wieczora, więc nagrywam i oglądam później. Pewnie wielu ludzi tak robi.
Już mogliby puścić tą starą wersję. Byleby puścili. O tej godzinie i tak nie puszczą nic 'zyskownego', bo to nie ta pora. Wrr...
Stara wersja mimo wielu bledow bylaby juz lepsza niz nic. Chociaz ciezko by mi bylo sluchac openingu bez slow oraz grochu, grzmotow itp...
W starej wersji opening bez słów był tylko w pierwszej serii. Pozostałe były już śpiewane.
Mi się obecny lektor nie podoba. Wolałam królestwo ciemności i potęgo księżyca działaj, zamiast tego co jest teraz.
Też jestem ciekaw, jak to z tą oglądalnością. Jak nagrywam, to też to liczą? Niestety przegapiłem parę odcinków i teraz nadrabiam je oglądając w necie, a resztę nagrywam, tak że jestem z 10 odcinków do tyłu, ale większość mam nagraną i czeka, aż nadrobię zaległości :D Akurat z 5 odcinków mi się nie nagrało i powoli nadrabiam. Więc ciekawe, czy to liczą jakoś, czy nie, bo w telewizji widziałem tylko kilka odcinków, a większość się nagrywa (nie ma to jak nagrywarka o pojemności 30 godzin). Czasami jak wracam wcześniej z uczelni to włączam telewizor, żeby zwiększyć oglądalność i jednocześnie nagrywam, ale nie oglądam, bo mam te zaległości, które muszę nadrobić :D
A obecny lektor nie jest zły. Te odcinki, które nadrabiam w necie, muszę oglądać ze starą lektorką i szczerze mówiąc lepiej wypada ten nowy.
Najlepszy był odcinek 24, aż się trochę wzruszyłem :)
Co do kolejnych serii, mogliby puścić, ale jak zobaczyłem na Youtubie fragment ostatniej serii z jakimiś jednorożcami i dzieciakiem z różowymi włosami, to trochę dziwne to było :D Przynajmniej z tego co widzę, puszczą tym razem odcinek 46, którego wcześniej nie było. A ile serii było puszczonych na Polsacie?
Jeśli już miałbym wskazać najlepsze z serii Classic to 33 i 34 a potem dwa, może nawet trzy końcowe
A jaka miała być oglądalność,zaznaczyłam na filmweb, że chce obejżeć Sailor moon i żadnej informacji w programie tv na tej stronie,dopiero dziś zobaczyłam przypadkowo w tv
Nie czytajcie wiki!!! Tam napisał jakiś małolat że stacja puszcza to do 17.01.2012r. bo wyczytał to z ramówki na styczeń.
Z tego co wiem TV4 współpracuje z kimś kto ma wszystkie serie ale zdecydowali się na kupienie jednej (pierwszej).
I było to chyba miesiąc przed emisją więc samo tłumaczenie i nagrywanie lektora zajeło im sporo czasu.
Takie rzeczy trochę trwają teraz puszczą tą telenowele żeby czym prędzej ją zakończyć i wbić nowy serial, a na wiosnę po przetłumaczeniu i nagraniu lektora (który czyta nie tylko Sailorki, więc nie przeczyta wszystkich 200 odcinków w tydzień) może puszczą kolejną serię, a może nie puszcza i był to jednorazowy powrót...
Jak juz ktos chce wiedzieć to piszcie do nich na FB bo tam podobno odpowiadali na kilka pytań.
Z drugiej strony w polsce jest sporo osób, które nie oglądają SM tylko dlatego ze nie ma dubbingu a to jest śmieszne bo to zgroza dla prawdziwych fanów i milośników
Na FB pisali, ze to zalezy od ogladalnosci. Ale obawiam sie, ze ta moze nie byc zadowalajaca...
Już niech się tak nie podniecają z tą oglądalnością :/
Mają być wszystkie odcinki koniec i kropka
Nie mi to mow tylko ludziom z TV4:) Ja bym bardzo chciala aby pokazali wszystkie odcinki, najlepiej teraz, od 18 stycznia(choc wiem, ze to niemozliwe);)
No dokładnie. Nie po to czekałam tyle lat aby puścili w tv tylko serię Classic.
Na dodatek zauważyłam kiedyś, że jakaś dziewczyna dodawała wszystkie odcinki na YT a teraz ich znaleźć nie mogę :(
Ja tam wolę poczekać i oglądanie w internecie czy ściąganie to dla mnie ostateczność.
Chociaż ściągać to chyba będę w wakacje ale to będzie moje zabezpieczenie na wypadek gdyby planowali to puścić za kilka lat (tfu, tfu, tfu) no i trzeba będzie dzieciakom puszczać bo to bajka edukacyjna (w pewnym sensie) i przekazująca sporo dobrych wartości, (nie chodzi mi bynajmniej o spóźnianie sie na lekcję i zasypianie na niej ;D) oraz szacunku dla odmienności.
Najbliższy termin to wiosna (w najlepszym wypadku) inaczej nie ma szans.
Cóż jeśli będą widzieć że oglądalność wzrasta to może zdecydują się wykupić jeszcze jedną serię i popatrzą jak to dalej będzie wyglądać.
Szczerzę wątpię żeby TV4 miało coś lepszego do zaoferowania (bo nie powiecie mi że jakaś telenowela ma lepszą oglądalność od Sailorek) więc jestem dobrej myśli ;)
Jesli pusciliby na wiosne kolejna serie to mimo matury na pewno obejrzalabym wszystkie odcinki:)
Mi nic nie przeszkodzi żeby obejrzeć wszystko :)
Jutro kolejne dwa i pomału koniec serii (smutne) ale zostaje jeszcze TV6 a pierwszych odcinków nie oglądałem więc nic straconego :D
Trzymajcie się wszyscy do jutra
Ja widzialam wszystkie ale tez powtorki bede ogladac, majac nadzieje na kolejne serie wkrotce:) Ale(nie chce krakac) wydaje mi sie, ze na Classic zaczeli i skoncza:(
Rekord oglądalności TV4 to 3,5 mln ludzi którzy oglądali Mecz Legia Spartak...
Nie byłoby żadnego problemu jeśli oglądalność oscylowała wokół 1,5-2 mln na odcinek.
W tym momencie dzieciaki na kablówce CP, N i Cyfrze mają kilkanaście kanałów z kreskówkami więc SM nie ma wielkiego pola obrony. Co innego Dragon Ball (Ale się ze szkoły zapieprzało by to obejrzeć) Buisness is Buisness a że grupa CP nie będzie robić dodatkowej konkurencji dla kanałów które trzeba dopłacać. Z tego też względu rezygnują z bloku który pierwotnie zaczynał się o 18.00 a potem przesuwali...
Pytanie do gut verstehen Mam 200 odcinków (To co w necie lata ot 5 lat czyli VHSy z Polsat2) Nie ma odcinków R S SS Sailor Stars w lepszej jakości bądź wersja JP+ PLsub???
John TV4 urwało Sailorkom złote jaja (Siarra) bo Okres Ferii zimowych podciągnęłaby jednak oglądalność diametralnie. Logiki stacji telewizyjnych nie zrozumiem... Godzina Emisji też jest skichana bo 17.00 to jednak z deka za wcześnie 19.00 z deka za późno. Ktoś tam myślał i zrobił pasmo "Szósta" ale jak to mówią "Widzisz Wąski, Urwałeś kurze złote jaja"
Z tego co wiem to nie tylko dzieciaki oglądają SM a dorośli zawsze mają pilota :)
Mi tam pasuje emisja bo można spokojnie ze szkoły przyjść i jeszcze potem ze znajomymi się spotkać.
Powtórki będą na TV6 chcą jakoś zwiększyć obroty tej stacji więc puszczą i na mnie mogą liczyć bo nie oglądałem początku a SM kocham i obejrzę je jeszcze raz ;)
Jak napisałem wcześniej jestem dobrej myśli. Jak nie puszczą to w wakacje ostateczność, czyli mozolne ściąganie z neta
Może puszczą, oby puścili. No ale w sumie nie dziwne, że teraz robią przerwę ( oby nie na zawsze) bo seria się im skończyła, tak samo zrobii z Digimonem. Ktoś pisał, że mają być powtórki na TV6 a to znaczy, że jednak widzą jakiś zysk z emitowania SM.
Po prostu wszystko co leciało na TV4 idzie na 6 ale tu może być inaczej bo rzeczywiście może to być zysk dla stacji pora też ciekawa więc uważam że są duże szanse na puszczenie kolejnych serii.
Jeśli traktują to anime jako bajkę dla dzieci to daje 40% że puszczą kolejne, jeśli ktoś tam ma trochę oleju w głowie to zadba o reklamę w programach i internecie to puszczą kolejną serię :)
Smutno bedzie bez "Czarodziejki z ksiezyca". Dobrze, ze chociaz powtorki beda. Ale to nie to samo co nowe odcinki:(
podobnie kiedyś obcięto Melrose Place. co ja się maili napisałem do tv4, i nic. w odbycie ludzi maja.
No niestety tak się nie da :) Będę się cieszył jak puszczą drugą serię przed wakacjami bo jeśli jej nie puszcza do wakacji to raczej nie mamy co liczyć ale jak napisał Rinzler głowa do góry ;)
Ja mam chociaż małą nadzieję, że dadzą na wiosnę albo zaraz jak skończą emitować ten głupi serial
Tyle czekałam na emisje SM i trafiłam na koniec serii. Nie mogę tego przetrawić. Dlaczego nie było info w programie ???
Na TV6 beda powtorki wiec nic straconego:) Tylko, ze wielu tego programu nie ma...
Eh tego się niestety obawiałam. To jest ignoranctwo. Myślą że to "bajeczka dla dzieci" i można ją puszczać byle jak (ciągle zmieniać porę nadawania i ilość odcinków) bo to oglądają tylko dzieci, a dzieciom takie rzeczy nie zrobią różnicy...
Dlatego ja już podziękowałam TV4 i sobie najwyżej kiedyś tam obejrzę na kompie,bo mam wszystkie odcinki na płytach.
Nie zmieniali pory a ilości, tak w woli ścisłości ;)
Według mnie są duże szanse, że puszczą kolejne serie ale na wiosnę (po feriach, bo w czasie ferii oglądalność będzie zaniżona, wyjazdy i te sprawy).
A ja i tak będę oglądać powtórki bo zakochałem się w tym anime i nic na to nie poradzę :D
Zmieniali. Na początku było o 18.30 później o 17.15, 17.45 i 17.00 tak że nie wciskaj kitu.
Ja nie będę oglądać, bo niestety nie mam za bardzo dostępu do TV4.
Poza tym jakoś mnie nie ciągnie za bardzo do tego anime w tym momencie.
O 18:30 na samym początku ? a to ciekawe bo myślałem, że puszczali o 17:30 a potem dwa odcinki od 17:00 - 18:00 (tak to był sarkazm).
Pomyliło mi się miało być o 17 ,nie o 18.
Nie musisz pisać w nawiasie że to sarkazm, nie jestem tępa.
Moja pomyłka i tak nie zmienia faktu, że przesuwali porę emisji parę razy.
Nie wiedziałam, że na samym początku SM było o 18:30
Z tego co mi wiadomo o tej porze była i jest połowa serialu, który zaczyna się o 18