Po tym jak pierwsza seria leciała na TV4 obejrzałam resztę odcinków. Jakiś rok temu obejrzałam wszystkie z lektorem, teraz z napisami. No i dopiero teraz jestem na 100% pewna, że Haruka i Michiru są razem. Kiedyś myślałam, ze to po prostu DOBRE przyjaciółki.
Na przykład dla tego:
Odc 181
Lektor: - Nie możesz być delikatniejsza?
- Będę na stare lata.
Napisy: - Nie możesz być delikatniejsza?
- Będę jak zostaniemy same.
Takich dwuznacznych dialogów to tam było więcej.A różnice szczególnie dobrze widać jak się czyta wersję najnowszą z napisami i potem ogląda z lektorem(albo na odwrót),ale ja nigdy nie miałam wątpliwości że są razem.W końcu mityczny Uranos to 100% mężczyzna tylko że wykastrowany.W mandze jest napisane wprost że Haruka jest kobietą i mężczyzną jednocześnie co daje do myślenia(hermoafrodyta?) czy też fizycznie kobietą o 100% męskim charakterze i osobowości co też nie pozostawia wątpliwości...No i Neptun ponoć planeta ta (wpływ)odpowiada za skłonności do homoseksualizmu...
Tego nie wiedziałam. Dziękuję za informacje. Mam pytanie gdzie czytałaś mangę? Ja nie mogę jej znaleźć...
Mam własną mangę,wszystkie 18 tomów plus 3 tomy "Sailor V".Polecam jak uda ci się gdzieś wyrwać.Ja na torrentach znalazłam 18 tomów po angielsku czyli jest to możliwe jak znasz język wystarczająco dobrze.Na aledrogo można kupić ale to już koszt o.200zł nie licząc przesyłki(jednak dość spora paczka).
Co do Haruki jest też bardzo prawdopodobna opcja(bardziej niż obojniactwo) że jest androgeniczna czytaj kobieta z męskimi genami co tłumaczy jej bardzo męskie zachowanie.
Chciałam kupić czarodziejkę właśnie na allegro, ale jak cena mnie dobiła. ;( Spróbuję poczytać po angielsku, w końcu po coś człowiek chodzi do klasy dwujęzycznej... Warto próbować! ;)
Szukaj na piratach tam jest torrent o.555mb,chyba amerykańska edycja bo okładki inne niż w naszym wydaniu. Ja swoje zebrałam w 3 lata biegania po kioskach i księgarniach i zachowam dożywotnio,ale spróbuj może popytać u polskiego wydawcy nazywa się Japonica Polonica Fantastyka czyli JPFi istnieje nadal a przynajmniej strona działa...
Albo podaj mi na pw swój e-mail to ci wyślę tą wersję...